Lær betydningen af ​​farven på den tunge at kende, der kræver opmærksomhed, dette er forklaringen

Jakarta – Den menneskelige krop er unik. Når der er et problem, kan han give et signal eller et signal. Imidlertid genkendes disse signaler eller tegn ofte ikke, før der opstår alvorlige symptomer. For eksempel farven på tungen, som faktisk kan beskrive en persons helbredstilstand.

Forstår du nu, hvorfor læger ofte beder patienter om at stikke tungen ud, når de laver undersøgelser? En sund tunge er lyserød i farven med små pletter kaldet papiller på overfladen. Dog kan tungen skifte farve på grund af visse forhold.

Læs også: 5 Tungens funktioner, der er vigtige at kende

Ændringer i tungefarve, der signalerer sundhedsproblemer

En måde at se, hvornår din krop ikke har det godt, er at se på farven på din tunge. Dette skyldes, at en ændring i farven på tungen kan være et tegn på et underliggende sundhedsproblem.

Her er betydningerne af misfarvning af tungen, som er vigtige at kende, nemlig:

  1. den tunge Farvethvid

Generelt opstår en hvid tunge på grund af mangel på kropsvæsker eller dehydrering. Men hos spædbørn er ændringen i tungens farve til hvid normalt forårsaget af resterne af den vedhæftede mælk.

Pas også på, hvis tungen bliver hvid eller er fyldt med tykke hvide pletter. Denne tilstand kan være et tegn på en gærinfektion i munden. I mellemtiden opstår tilstedeværelsen af ​​hvide pletter på tungen og mundhulen generelt på grund af leukoplaki eller overdreven celleudvikling på grund af irritation. Denne tilstand opleves ofte af rygere og kan være et tidligt tegn på kræft.

I nogle tilfælde kan en tunge, der bliver hvid, også skyldes oral lichen planus. Selvom den nøjagtige årsag ikke er kendt, er denne tilstand karakteriseret ved udseendet af hvide linjer på tungen. Mennesker med tyfus kan også have en hvid tunge, som kaldes belagt tunge.

  1. Grå Tunge

Den grå farve på tungen er ofte forbundet med problemer med leveren og tarmene. Det er derfor, hvis tungen bliver grå i farven, kan der opstå fordøjelsesproblemer.

Læs også: Hævet tunge, pas på denne sygdom

  1. den tunge FarvetRød

Hvis farven på tungen bliver rød, kan det være et tegn på, at du mangler vitamin B9 (folinsyre) og B12. I nogle tilfælde kan en rød, ujævn tunge også være et tegn på skarlagensfeber.

Hos børn under 5 år kan en rød, jordbærlignende tunge være et tegn på Kawasakis sygdom. På den anden side, geografisk tungemål som er karakteriseret ved udseendet af røde pletter og hvide kanter langs overfladen af ​​tungen kan også være årsagen til denne tilstand.

  1. Tungehvilken Farvet Gul

Hvis du er ryger eller tyggetobaksbruger, kan du ofte opleve en gul tungefarve. Derefter kan tungen gradvist blive brun eller sort i spidsen. I nogle tilfælde kan årsagen til disse forandringer også skyldes gulsot og psoriasis.

  1. Tunge hvilken Farvet Chokolade

Generelt er ændringen i tungens farve til brun forårsaget af, hvad du spiser eller drikker. For eksempel vanen med at drikke kaffe eller ryge. Du skal være forsigtig, hvis den brune farve på tungen ikke forsvinder. Det kan være en indikation af lungeproblemer på grund af rygning.

Læs også: Vigtigheden af ​​at rense tungen for sundheden

  1. Tunge hvilken FarvetBlå eller lilla

En tunge, der bliver blå eller lilla, kan være et tegn på et hjerteproblem. Dette sker normalt, når hjertet ikke længere pumper blod ordentligt, eller når blodet mangler ilt. Derudover kan en blå tunge også opstå på grund af lungeproblemer eller nyresygdom.

  1. Tunge hvilken FarvetSort og Pels

Misfarvning af tungen til sort og ser behåret ud er faktisk sjældent, men der skal holdes øje med. Årsagen til denne tilstand er en ophobning af bakterier, som får tungen til at se mørkere ud.

Ud over mennesker, der ikke opretholder mundhygiejne, kan en tunge, der bliver sort i farven, også forekomme hos personer med diabetes eller personer, der gennemgår kemoterapiprocedurer.

Det er en lille forklaring om de forskellige betydninger af tungefarve og mulige underliggende sundhedsproblemer. Oplever du en misfarvet tunge, som ikke skyldes mad eller drikke, skal du straks bruge applikationen at bestille tid hos lægen på sygehuset.

Husk også på, at selvom det kan være et tegn på et helbredsproblem, er det ikke alle sygdomme, der kan ses på tungen. For at finde ud af helbredstilstanden og sygdommen er yderligere lægeundersøgelse nødvendig.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Hvilken farve skal din tunge være, og hvad indikerer forskellige farver?
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Hvad din tunge kan fortælle dig om dit helbred.