Denne sygdom kan påvises ved digital rektal

, Jakarta - Den digitale rektale undersøgelsesprocedure handler ikke kun om at slå anus med en finger. Denne procedure har stadierne med palpation af endetarmen (indsættelse af fingrene) og undersøgelse af handsken.

Den digitale rektale procedure er en handling, der udføres ved langsomt at føre en finger ind i anus i retning af klokken 6, altså mod posterior.

Læs også: Tænk over det, før intime relationer går bagud

Hvad er en digital rektal procedure?

Posterior er et udtryk, der bruges til at betegne forsiden og bagsiden af ​​kroppen, og til at beskrive forholdet mellem de to strukturer. Dernæst vil lægen rotere sin finger 360 grader, mens han mærker overfladen af ​​analvæggen for at se, om der er nogen abnormiteter.

Plug-in proceduren er en procedure, der ofte bruges af læger, til at opdage problemer relateret til de intime organer og fordøjelsessystem hos mennesker.

Denne procedure har flere retningslinjer, som skal overholdes, såsom obligatorisk brug af gummihandsker og brug af specielle smøremidler. Ud over at slå det rektale område, vil lægen også udføre en presseprocedure på maven for at bestemme tilstedeværelsen af ​​andre sundhedsproblemer.

Læs også: 5 naturlige planter til behandling af prostatakræft

Hvad vil der ske under den digitale rektalprocedure?

Denne procedure kan udføres på både mænd og kvinder. Dette er, hvad der vil ske under den digitale rektale procedure:

Hos mænd vil lægen bede dig om at rejse dig og bøje dig frem eller ligge på siden med knæene trukket foran brystet. Her vil lægen bestemme størrelsen af ​​prostata og mærke efter klumper, bløde eller hårde pletter.

Hos kvinder vil lægen bede dig om at ligge på ryggen og lægge dine fødder i stigbøjler. For kvinder vil lægen bede om at tage en dyb indånding, før han fører sin finger ind i endetarmen. Her vil lægen mærke efter abnormiteter i de indre organer ved at lægge pres på den nedre del af maven eller bækkenområdet

Hvilke sygdomme kan kendes ved den digitale rektalprocedure?

Før du udfører denne procedure, vil lægen normalt give mere information om denne metode, og hvordan den vil føles. Nogle typer sygdomme, der kan påvises ved digitale rektale procedurer, nemlig:

Prostatakræft

Denne procedure kan være en forebyggelse mod prostatacancer. Dette trin samt tidlig opdagelse af muligheden for prostatacancer.

Tarmpolypper

Disse polypper forårsager unormale vækster i dele af tarmen. I nogle tilfælde kan tyktarmspolypper udvikle sig til kræft, så det skal man holde øje med. Symptomer oplevet af personer med tyktarmspolypper har en tendens til at være næsten det samme som tyktarmskræft. Symptomerne omfatter ændringer i afføringsvaner, såvel som ændringer i afføringens form.

Hævelse af prostata

Denne sygdom har intet at gøre med prostatakræft. Hævelse af prostata kan påvirke 50 procent af mænd i alderen 51-69 år. Selvom denne sygdom ikke er det samme som prostatakræft, har symptomerne en tendens til at være ens.

Hæmorider eller bunker

Et tegn på, at nogen lider af hæmorider, er en klump, der kommer ud, når man anstrenger sig. Hæmorider opstår på grund af udvidelse af venerne i endetarmen på grund af ufuldstændig venøs tilbagevenden. Denne tilstand opstår på grund af beskadigelse af ventilvenerne. Hæmorider opleves ofte af mennesker, der ofte oplever forstoppelse.

Læs også: 4 fakta om hæmorider du skal vide

Før du udfører denne procedure, skal du sikre dig, at du klart ved, hvad de trin er, du skal igennem. Du kan spørge om denne procedure med en ekspertlæge i appen , igennem Snak eller Stemme-/videoopkald, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset..

Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hentpå Google Play eller App Store!

Reference:

cancer.net. Tilgået 2020. Digital rektal eksamen.
Nationale Sundhedsinstitutter. Tilgået 2020. Rektalundersøgelsen.
det nationale sundhedsvæsen. Tilgået i 2020. Rektalundersøgelse.