Hyppige trøske tegn på mangel på vitamin C, virkelig?

, Jakarta - Når du har kræftsår, kan du blive rådet til at øge dit indtag af C-vitamin. Fordi de siger, indikerer ofte trøske, at du ikke får nok C-vitamin. Men er det sandt? Kom nu, find ud af fakta nedenfor.

Kræftsår eller hvad man også kalder aftøs stomatitis er et af de mest almindelige orale problemer. Dette sundhedsproblem er karakteriseret ved forekomsten af ​​små sår i munden, der er smertefulde. Selvom det kan ske for alle i alle aldre, er trøske mere almindelig hos yngre voksne og kvinder.

Kræftsår kan nogle gange opdeles i to typer, nemlig:

  • Simpel trøske: denne type kræftsår forekommer kun 3-4 gange om året, forekommer generelt hos personer i alderen 10-20 år og varer omkring en uge.
  • Kompleks trøske. Denne type kræftsår er mindre almindelig, større og mere smertefuld. Kompleks trøske kan vare op til 1 måned og efterlade ar. Kompleks trøske er ofte forårsaget af en underliggende tilstand, såsom et kompromitteret immunsystem, Crohns sygdom eller vitaminmangel.

Læs også: Tag det ikke let, fordærvssår kan markere disse 6 sygdomme

Er det rigtigt, at kræftsår er et tegn på C-vitaminmangel?

Det er rigtigt, at vitaminmangel eller vitaminmangel kan forårsage kræftsår. Men det vitamin, der er ansvarlig for udseendet af læsioner i munden, er ikke C-vitamin, men vitamin B12. Trøske forårsaget af vitamin B12-mangel opleves normalt af børn.

Det skyldes, at børn har brug for mere vitaminindtag end voksne, fordi de stadig er i deres spæde barndom. De fleste børn hader dog normalt at spise vitaminrige fødevarer, såsom frugt og grøntsager. Derfor er børn mere tilbøjelige til at få trøske på grund af vitamin B12-mangel.

Hvis dette sker, kan moderen påføre indholdet af vitamin B12-kapsler direkte på det område, hvor kræftsår ser ud til at behandle mundproblemet. Ud over vitamin B12-mangel kan jern-, folinsyre- og zinkmangel også forårsage kræftsår.

Nå, at øge forbruget af C-vitamin kan faktisk forårsage kræftsår. Mange mennesker ved ikke, at mennesker kun har brug for 40 milligram C-vitamin om dagen og 30 milligram for børn i alderen 1-10 år.

C-vitamin er faktisk ascorbinsyre, og munden reagerer ikke på for meget syre. Så hvis du tager mere end det anbefalede daglige indtag af C-vitamin, hvilket er meget sandsynligt, fordi de fleste C-vitamintilskud er omkring 500-1000 milligram, så kan dette være årsagen til dine kræftsår.

Dog er anbefalingen om at tage C-vitamin ved trøske ikke helt forkert og er faktisk god for dig at følge. Dette skyldes, at kræftsår kan være forårsaget af et nedsat immunsystem. C-vitamin er kendt som et næringsstof, der kan hjælpe med at styrke dit immunforsvar. Det er derfor, at indtagelse af C-vitamin kan hjælpe helingsprocessen af ​​kræftsår. Men mangel på C-vitamin forårsager ikke kræftsår direkte.

Læs også: Hvordan man behandler kræftsår uden at brænde

Tips til at imødekomme behovene for C-vitamin

C-vitamin findes faktisk i mange frugter og grøntsager. Men ifølge data fra 2005 amerikanske fødevareindtag og kostråd, får de fleste voksne ikke nok C-vitamin fra deres kost. Især rygere.

Eksempler på fødevarer rige på C-vitamin omfatter citrusfrugter, grøn peberfrugt, jordbær, tomater, broccoli og kartofler. Andre gode kilder til C-vitamin omfatter mørke bladgrøntsager, cantaloupe, papaya, mango, vandmelon, rosenkål, blomkål, kål, rød peberfrugt, hindbær, blåbær og ananas.

Her er tips til at opfylde behovene for C-vitamin:

  • Prøv at tilføje grøntsager eller frugt til din kost, såsom grøntsager til din bøf eller suppeskål.
  • Opbevar stykker af frugt og grøntsager i køleskabet, så de er klar til at være din snack når som helst.
  • Lav frosne frugtskiver som snack i varmt vejr.

Læs også: Indtagelse af Yoghurt mod Canker-sår, hvor effektivt er det?

Det er en forklaring på C-vitaminmangel, som ofte udråbes som årsag til kræftsår. For at købe det C-vitamintilskud, du har brug for, skal du blot bruge appen . Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din tillægsbestilling vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent lige nu i App Store og Google Play.

Reference:
Tandlæge IQ. Fået adgang i 2020. De 5 bedste grunde til, at folk får kræftsår.
Daglig post. Tilgået 2020. Hvorfor C-vitamin kan give dig mundsår.
WebMD. Tilgået 2020. Fordelene ved C-vitamin.