Kløende næse kan forårsage allergisk rhinitis, her er hvordan du overvinder det

, Jakarta – Kløende næse kan være et tegn på allergisk rhinitis. Rhinitis er en betændelse eller irritation, der angriber slimhinderne inde i næsen. Der er to typer rhinitis, der kan opstå i næsen, nemlig allergisk rhinitis og ikke-allergisk rhinitis.

Forskellen mellem disse to typer rhinitis ligger i årsagen til symptomerne. Ved allergisk rhinitis opstår symptomer på grund af et "angreb" udefra kroppen, såsom støv, afskalninger af dyrehud eller pollen. Disse fremmede elementer får en person til at opleve allergier og forårsage visse symptomer.

Mens der ved ikke-allergisk rhinitis opstår symptomer ikke på grund af allergi. Ikke-allergisk rhinitis kan opstå på grund af infektion fra visse vira eller bakterier.

Læs også: Konstant nysen? Måske er rhinitis årsagen

Symptomer på allergisk rhinitis og hvordan man helbreder det

Allergisk rhinitis er en tilstand, der opstår på grund af betændelse i næsehulen på grund af en allergisk reaktion. Denne tilstand udløser ofte flere symptomer, lige fra nysen, løbende og tilstoppet næse og hoste. Derudover kan symptomer, såsom kløende og rindende øjne og let at føle sig træt, også være symptomer på allergisk rhinitis.

Symptomer på allergisk rhinitis, der opstår, kan variere fra person til person. Alligevel er de symptomer, der opstår, generelt milde og nemme at behandle. Men ikke sjældent kan denne lidelse også udløse mere alvorlige symptomer. Hvis du oplever symptomer, der føles værre og ikke forbedres, skal du straks tage på hospitalet til en undersøgelse af allergisk rhinitis.

Generelt er der flere måder at behandle denne lidelse på. Behandlingen er normalt forskellig fra person til person, afhængigt af årsagen og sværhedsgraden af ​​den allergi, der opstår. En af de grundlæggende metoder, der ofte bruges til at overvinde dette problem, er at undgå allergitriggere eller kendt som allergener.

Læs også: Undervurder ikke allergier, vær opmærksom på symptomerne

Allergisk rhinitis er uhelbredelig. Alligevel kan symptomerne og anfaldene kontrolleres på flere måder. Overvindelse af allergiske rhinitis lidelser kan gøres ved:

  • Lægemiddelforbrug

En måde at lindre symptomerne på allergisk rhinitis på er at tage speciel medicin. Symptomer på allergisk rhinitis kan behandles med antihistaminer, dekongestanter eller medicin som anbefalet af en læge. Hvis symptomerne stadig er relativt milde, kan allergisk rhinitis normalt lindres med medicin købt på apoteket.

Men hvis de symptomer, der opstår, er alvorlige nok, skal du ikke forsinke at tage på hospitalet og se en læge. Fordi lægen kan ordinere yderligere specielle lægemidler, såsom næsespray for at hjælpe med at bekæmpe allergier.

  • Terapi

At gennemgå terapi kan være en måde at overvinde symptomerne på allergisk rhinitis. Specifik terapi for mennesker med denne sygdom er immunterapi eller desensibilisering. Terapi udføres ved at indsprøjte allergener i patientens hud med bestemte tidsintervaller og doser.

Målet er at reducere kroppens immunfølsomhed over for disse allergener, hvilket betyder, at kroppens immunsystem bliver stærkere, når man oplever et angreb. Udover injektioner kan allergener også gives i form af tabletter, der tages gennem munden.

  • Næseskylning

Symptomer på allergisk rhinitis kan også behandles med næseskylning næseskylning . Denne handling udføres med det formål at rense næsehulen. Næseskylning er en procedure for at sprøjte eller suge en speciel væske gennem næsen og derefter udstøde den gennem munden.

Læs også: Alt om nysen, her er hvad du behøver at vide

Få mere at vide om allergisk rhinitis ved at spørge en læge i appen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Du kan også indgive klager over helbredsproblemer til en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!