Kend First Plus Minus Menstruation Cup før brug

”På det seneste er menstruationskopper blevet mange kvinders valg som erstatning for hygiejnebind. Lavet af silikone med en form som en lille olietragt gør dette værktøj mere praktisk og nemt at bruge."

Jakarta – Menstruationskopper har samme funktion som hygiejnebind, der skal opsamle blod under menstruation. Selvom de har samme funktion, er menstruationskopper mere økonomiske og miljøvenlige, fordi de kan bruges gentagne gange i 5-10 år. Hvis du beslutter dig for at udskifte dit hygiejnebind med en menstruationskop, bør du finde ud af mere om fordele og ulemper ved følgende menstruationskopper.

Læs også: 7 tegn på unormal menstruation, du skal passe på

Fordele ved menstruationskop

Menstruationskopper er først blevet populære i de senere år, men de har faktisk eksisteret siden 1930'erne. du ved. I stedet for almindelige hygiejnebind er her nogle af fordelene ved menstruationskopper:

1. Stor Kapacitet

Sammenlignet med bind og tamponer er det en fordel ved menstruationskopper at have stor kapacitet. Menstruationskoppen kan indeholde op til 40 milliliter menstruationsblod. Dette ene værktøj kan bruges længere end bind og tamponer, hvilket er i 6-12 timer.

2. Holdbar Langtidsholdbar

Hvis bind og tamponer skal kasseres efter brug, kan menstruationskopper bruges flere gange over en længere periode, op til 10 år. Set fra brugsperioden er menstruationskopper et miljøvenligt erstatningsprodukt, fordi de kan bruges efter vask.

3. Lugtfri

Hvis hygiejnebindene får menstruationsblod til at lugte fiskeagtigt på grund af udsættelse for luft ved vandladning eller afføring, bliver lugtfrit et overskud af menstruationskopper. Fordi apparatet er indbygget, vil menstruationskoppen ikke blive udsat for luft, så du behøver ikke bekymre dig om lugten af ​​blod, der dukker op.

4. Sikrere at bruge

En anden fordel ved menstruationskoppen er, at den er mere sikker at bruge. Denne genstand opsamler ikke kun mere blod, men er også i stand til at reducere risikoen for bakteriel infektion, samt forhindre vabler eller udslæt.

5. Oprethold PH i skeden

Dette værktøj forstyrrer ikke pH-balancen i skeden, fordi det er lavet af silikone, og tjener kun til at opsamle blod. I modsætning til brugen af ​​tamponer, der kan optage blod samt væske i skeden. Brugen af ​​tamponer kan forstyrre balancen mellem pH og gode bakterier i skeden.

Læs også: Sådan håndterer du udflåd fra skeden før menstruation

Mangel på menstruationskop

Der er fordele, selvfølgelig er der ulemper. Her er nogle af ulemperne ved menstruationskopper, der skal overvejes:

1. Svært at bruge

Den første ulempe ved menstruationskopper er, at de er svære at bruge. Hvis du ikke er vant til det, er processen med at indsætte og fjerne fra skeden ret ubehagelig. Især hvis det bruges til kvinder, der aldrig har haft sex før.

2. Brug for mere pleje

Udover at være svære at bruge, er den næste ulempe ved menstruationskopper, at de kræver mere vedligeholdelse. Hvis bind og tamponer kasseres efter brug, skal menstruationskoppen altid vaskes grundigt efter hver brug. Processen har også en tendens til at være upraktisk, fordi den skal steriliseres ved at koge den før brug. Hvis den skødesløst rengøres, vil risikoen for helbredsproblemer i skeden stige.

3. Skal matche størrelse

Størrelsen af ​​hver persons vagina vil være forskellig. Hvis du vælger at bruge en menstruationskop, skal du først prøve flere størrelser for at finde den, der passer bedst.

4. Højere risiko for rod

Hvis bind og tamponer vil absorbere menstruationsblod ind i enheden, skal du ikke bruge en menstruationskop. Hvis det ikke gøres omhyggeligt, vil fjernelse af menstruationskoppen få blodet til at sprøjte overalt.

Læs også: Årsager til kun lidt menstruationsblod

Ubehag eller klump vil ikke opstå, hvis menstruationskoppen er installeret korrekt. Denne genstand vil heller ikke falde, selvom du laver anstrengende fysisk aktivitet. Før du beslutter dig for at købe det, skal du sørge for, at produktet er registreret hos BPOM, OK? Hvis du oplever helbredsproblemer efter brug af denne genstand, skal du straks stoppe med at bruge den og kontakte det nærmeste hospital.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Træt af tamponer? Her er fordele og ulemper ved menstruationskopper.
Hverdagssundhed. Tilgået 2021. Bedste menstruationskopper og alternativer til tamponer.
Healthline. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om at bruge menstruationskoppen.
WebMD. Fået adgang i 2021. Hvad er en menstruationskop?