Faren ved DHF i en pandemiperiode, her er forebyggelsen

"Både dengue og COVID-19-infektion kan forårsage alvorlig sygdom, der kan føre til døden. Ud over at forhindre COVID-19-infektion er forebyggelse af dengue ikke mindre vigtigt. I betragtning af, at disse to sygdomme er lige smitsomme og farlige."

, Jakarta – Midt i den nuværende pandemi er næsten alle fokuseret på at forebygge og behandle COVID-19-infektioner. Faktisk er dengue hæmoragisk feber (DHF) ikke mindre vigtig at passe på og være opmærksom på. Især i betragtning af, at dengue stadig er en farlig infektionssygdom i Indonesien.

Citeret fra siden Suara.com, professor i pædiatri fra University of Indonesia, Prof. Sri Rezeki Hadinegoro sagde, at stigningen i dengue-tilfælde midt i en pandemi risikerer at få hospitaler og sundhedsfaciliteter til at lide dobbelt byrde eller dobbelt byrde af infektionssygdom.

Det frygtes, at alle sundhedsfaciliteter er koncentreret om COVID-19, så DHF er lidt glemt. Så hvilken forebyggende indsats kan der gøres?

Læs også: Bemærk, 6 fødevarer til at helbrede denguefeber

Forebyggelse af DHF midt i COVID-19-pandemien

Både DHF og COVID-19-infektion kan forårsage alvorlig sygdom, der kan være dødelig, nemlig død. Klinisk behandling for mennesker med alvorlig sygdom med en af ​​disse to sygdomme er ret forskellig.

Behandling kræver ofte hospitalsbaseret pleje. Desværre er næsten alle hospitaler i øjeblikket fokuseret på at behandle patienter med COVID-19-infektion. Det bedste skridt er at forhindre dengue midt i en pandemi.

En måde at forhindre dengue på er at undgå myggestik. Derudover kan du tage følgende trin, nemlig:

  • Dæk huden, der tillader myg at lande på og bide dig ved at bære lange bukser, lange ærmer og sokker.
  • Brug et myggeafvisende produkt med mindst 10 procent koncentration af diethyltoluamid (DEET) eller en højere koncentration for en længere myggeeksponering. Undgå at bruge DEET til små børn.
  • Brug myggefælder og myggenet. Et insekticidbehandlet myggenet er mere effektivt, ellers kan myggenet bide gennem myggenet, hvis du står ved siden af. Insekticider vil dræbe myg og andre insekter, og vil forhindre insekter i at komme ind i rummet.
  • Installer persienner på vinduerne. Strukturelle barrierer, såsom gardiner eller myggenet, kan forhindre indtrængen af ​​myg.
  • Undgå stærke dufte, sæber og parfume, som kan tiltrække myg.
  • Begræns eller reducer tiden til at forlade huset, hvis der ikke er et akut behov. På grund af pandemien er denne forebyggelse også nyttig for at undgå COVID-19-infektion.
  • Tjek og fjern stillestående vand omkring huset. Dette skyldes, at Aedes-myg yngler i stillestående vand.

Læs også: Gør dette for at behandle symptomer på denguefeber

Måder at reducere risikoen for at yngle myg i vandpytter, nemlig:

  • Vend spandene og vandkanden på hovedet, og opbevar dem et sted, hvor vandet ikke samler sig.
  • Fjern overskydende vand fra potteskålen.
  • Skrub enhver beholder for at fjerne myggeæg.
  • Sørg for, at afløbet ikke er blokeret, og anbring ikke potteplanter og andre genstande på det.
  • Brug ikke-perforerede kloakfælder, installer myggeafvisende ventiler og krigshætter, der sjældent bruges.
  • Placer ikke beholderen under klimaanlægget.
  • Rens tørre blade i gården for at undgå stående vand.

Læs også: Tag det ikke let, årsagen til denguefeber kan være dødelig

Bemærk venligst, at denguefeber generelt overføres ved eksponering derhjemme. Dette er et dilemma midt i en pandemi, hvor alle rådes til at blive hjemme og begrænse udendørsaktiviteter. Men trinene til at forhindre denguefeber under en pandemi skal være ekstra.

Hvis et familiemedlem derhjemme har denguefeber, skal du passe på at beskytte dig selv og andre familiemedlemmer mod myg. Myg, der bider inficerede familiemedlemmer, kan sprede infektionen til andre mennesker i din husstand. Kontakt straks lægen gennem ansøgningen for behandlingsrådgivning. Kom nu, HentAnsøgning lige nu når som helst og hvor som helst!

Reference:

Medicinske nyheder i dag. Fået adgang i 2021. Alt hvad du behøver at vide om denguefeber
CDC. Tilgået i 2021. Er det dengue eller er det COVID-19?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. COVID-19's indvirkning på dengue-overførsel
Suara.com. Tilgået i 2021. Truslen om dengue midt i Covid-19-pandemien, pas på den dobbelte byrde af infektionssygdomme