Hvordan man kender en kvindes fertilitetsniveau

, Jakarta – At få en baby hurtigt er håbet for næsten alle par efter ægteskabet. For at få afkom skal både manden og kvinden være sikre på at være frugtbare. Men i virkeligheden er det ofte kvinder, der har skylden, hvis de ikke har fået børn. Hvorimod kvinder i tilfælde af infertilitet kun bidrager med så meget som 40%, mens 40% er forårsaget af mænd, og de resterende 20% skyldes komplikationer fra begge. Her er en måde for kvinder at være i stand til at kende niveauet af fertilitet.

Karakteristika for en frugtbar kvinde

Uden hjælp fra læger kan kvinder selv finde ud af, om de er fertile eller ej, ved at være opmærksomme på følgende egenskaber.

1. Hav en normal og regelmæssig menstruationscyklus

En kvindes fertilitetsrate er påvirket af hendes menstruationscyklus. Hvis kvinder har normal og regelmæssig menstruationscyklus, kan ægløsning også forekomme regelmæssigt. Ægløsning er den proces, hvor et modent æg frigives og er klar til at blive befrugtet. En normal menstruationscyklus forekommer en gang om måneden, med et tidsrum på 21 dage til 35 dage. Udover tidsaspektet ses den normale menstruationscyklus ud fra mængden af ​​frigivet blod, som stadig er inden for normale grænser. Så det kan konkluderes, at kvinder, der har normal og regelmæssig menstruationscyklus, har en god fertilitet.

2. Hav en ideel kropsvægt

Vægt, der ikke er ideel, vil forstyrre balancen af ​​hormoner i kroppen, hvilket vil have en indvirkning på succesen med ægløsning, endda få ægløsningen til at stoppe. Hvis en kvinde er for tynd, vil hendes krop spare energi ved at stoppe ægløsningsprocessen. Ægløsning, der stopper for længe, ​​kan forårsage infertilitet. På den anden side, hvis en kvinde er overvægtig, er hendes risiko for at udvikle polycystisk ovariesyndrom højere og kan føre til permanent infertilitet.

3. Hav et sikkert sexliv

Kvinder, der er fertile, skal have sunde reproduktive forhold. En måde, der kan gøres for at opretholde reproduktiv sundhed, er at have et sikkert seksualliv, såsom ikke at skifte sexpartner eller anvende sikre metoder under samleje. Kvinder vil således undgå seksuelt overførte sygdomme, der kan forårsage infertilitet eller besvær med at blive gravid.

4. Ingen rygning

Kvinder, der er afhængige af rygning eller er storrygere, reducerer deres fertilitetsrater med omkring 43 % og er tre gange mere tilbøjelige til at opleve infertilitet end kvinder, der ikke ryger. Giftige stoffer i cigaretter kan beskadige æg og forstyrre ægløsningen, hvilket gør det svært for kvinder at blive gravide. Hvis de er gravide, har kvinder, der ryger, høj risiko for abort og dødfødsel.

5. Bruger ikke præventionsmidler

Hvis du tidligere har ønsket at udskyde graviditeten og bruge prævention, såsom injicerbare præventionsmidler, p-piller, så skal du vente et år på, at din fertilitet vender tilbage. Kvinder bør ikke bruge prævention i længere tid, fordi det kan få kroppens hormoner i ubalance. Normalt karakteriseret ved uregelmæssig menstruation. Langvarig brug af prævention kan også gøre det svært for kvinder at blive gravide.

Forskellige typer fertilitetstest for kvinder

Ud over at være opmærksom på ovenstående egenskaber, kan kvinder også kontrollere deres fertilitetsniveauer gennem følgende fertilitetstest. Denne test begynder med en fysisk undersøgelse, en sygehistorie og en gynækologisk undersøgelse.

  • Ægløsningstest. Denne test har til formål at finde ud af, om du har ægløsning og kan producere æg regelmæssigt.
  • Billedbehandlingstest. Denne test er en ultralydstest for at finde ud af, om der er et problem med livmoderen eller æggelederne.
  • Undersøgelse af ægreserver i æggestokkene. Denne test begynder med en hormontest i starten af ​​menstruationscyklussen. Gennem denne test finder du ud af kvaliteten og mængden af ​​æg, der er til ægløsning.
  • Hysterosalpingografi. Også kendt under akronymet HSG, vil denne test evaluere tilstanden af ​​livmoderen og æggelederne. Processen med denne test er, at du først bliver injiceret med røntgenkontrastvæske i livmoderen. Derefter tages røntgenbilleder for at finde ud af, om hulrummet er normalt, mens det sikres, at væsken flyder korrekt fra æggelederen. Gennem denne test, hvis der er en blokering eller der er andre problemer, kan det opdages med det samme.

At have en fertilitetstest kræver ikke kun fysisk parathed, men også følelsesmæssig og økonomisk parathed. Derfor er støtten fra en partner meget vigtig for kvinder. Har du stadig andre spørgsmål om fertilitetsproblemer, kan du kontakte lægen på . Fortæl os om den tilstand, du oplever, og spørg derefter din læge om helbredsråd via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Du kan også købe sundhedsprodukter og vitaminer, du har brug for . Det er meget nemt, bare læg en ordre og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.