Disse er bivirkningerne ved at installere en nasogastrisk sonde til kroppen

, Jakarta - Komatøse patienter, der ligger på hospitalet, får normalt en slange indsat i næsen. Sonden kaldes en nasogastrisk sonde (NGT). Dens funktion er at levere mad og drikke til patienter, der ikke er i stand til at synke på grund af visse medicinske tilstande.

Installation af en nasogastrisk sonde sker ved at indsætte en sonde gennem næseboret, gennem spiserøret, for at komme ind i maven. Derefter vil den mad, drikke og medicin, patienten har brug for, blive leveret efter en tidsplan. Men montering af en nasogastrisk sonde har også en risiko for bivirkninger, du ved. Noget, hva'?

Læs også: Fordele ved nasogastrisk sonde til personer med maveblødning

Bivirkninger ved indsættelse af nasogastrisk sonde

Normal og korrekt indsættelse af en nasogastrisk sonde medfører stadig risiko for bivirkninger. I form af kramper og mavehævelser, kvalme, opkastning og diarré. Risikoen for bivirkninger fra installationen vil være mere alvorlig, hvis den ikke udføres korrekt.

Sår i næse, bihuler, hals, spiserør og mave er en ret almindelig bivirkning ved forkert indsættelse af en nasogastrisk sonde. Ikke nok med det, ukorrekt installation af en nasogastrisk sonde risikerer også at få sonden til at nå lungerne. Dette er selvfølgelig farligt. Tilførslen af ​​mad, drikke og medicin, der strømmer ind i lungerne, er i fare for aspiration.

For at mindske risikoen for komplikationer som følge af installationen af ​​en nasogastrisk sonde, er der flere tiltag, der kan gøres, såsom at børste tænder og rense næsen regelmæssigt og tjekke for tegn på lækage eller blokering.

Hvem har brug for en nasogastrisk sondeindsættelse?

Installation af en nasogastrisk sonde tjener ikke kun til at dræne mad, drikkevarer og stoffer i kroppen. Men også for at fjerne giftige stoffer fra maven.

Generelt kræves indsættelse af en nasogastrisk sonde af patienter med følgende tilstande:

1. Nakke- eller ansigtsskade

Skader på halsen eller ansigtet kan gøre det svært for patienterne at bevæge munden, tygge og sluge. Derfor er installationen af ​​en nasogastrisk sonde nødvendig, så indtaget af mad, drikke og medicin, der er nødvendigt, opretholdes. Derfor er indtaget af mad, drikke og medicin nødvendig for at understøtte helingsprocessen.

2.Tarmlidelser

Tarmsygdomme, såsom blokeringer, kan kræve indsættelse af en nasogastrisk sonde. Målet er selvfølgelig at opfylde behovene for mad, drikke og medicin til den syge. Mennesker med tarmsygdomme har normalt svært ved at fordøje teksturerede fødevarer.

Læs også: Årsager til maveblødning Brug for en nasogastrisk sonde Pemasangan

3. Vejrtrækningsbesvær

Patienter, der har vejrtrækningsbesvær, kræver også installation af en nasogastrisk sonde, foruden hjælp af et åndedrætsapparat eller en ventilator til at tilføre ilt til lungerne. Installationen af ​​en nasogastrisk sonde har også til formål at sikre, at forsyningen af ​​mad, drikke og medicin er opfyldt.

4. Overdosis af lægemidler

Patienter med overdosering af lægemidler kræver også indsættelse af en nasogastrisk sonde. Ud over at levere mad og drikkevarer, fungerer installationen af ​​en nasogastrisk sonde i denne tilstand også til at absorbere skadelige stoffer i kroppen.

5.Komma

Komatøse patienter oplever normalt længerevarende bevidsthedstab. For at sikre, at behovene for mad, drikke og medicin er opfyldt, er indsættelse af en nasogastrisk sonde nødvendig.

Det er en lille forklaring om bivirkningerne ved at installere en nasogastrisk sonde, og hvem der har brug for det. Hvis du vil vide mere om nasogastriske sonder, kan du evt Hent Ansøgning at spørge en betroet læge, når som helst og hvor som helst.

Glem ikke altid at passe på dit helbred, ved at leve en sund livsstil hver dag, så du ikke får indsat en nasogastrisk sonde. Tjek også dit helbred regelmæssigt til lægen, så du kan finde ud af status for din helbredstilstand, OK!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Nasogastrisk intubation og fodring.
Medline Plus. Tilgået i 2020. Nasogastrisk ernæringssonde.