Er det sikkert at fjerne modermærker?

, Jakarta – Mange mennesker føler sig utrygge med tilstedeværelsen af ​​modermærker omkring ansigtet eller på andre kropsdele, som kan ses af andre. Derfor vælger de som regel at fjerne modermærker ved operation. Ikke kun ved operation, i dag er der en del andre måder, man kan bruge til at fjerne modermærker. Men er det sikkert for helbredet at fjerne modermærker?

Hvad er en muldvarp?

Muldvarpe er små pletter, der vises på kroppen. Normalt dannes en brun eller let sort muldvarp på overfladen af ​​huden på grund af grupperingen af ​​hudfarve-producerende celler kaldet melanocytter. Derudover har muldvarpens tekstur forskellige typer, nogle er glatte og nogle er ru. Faktisk, i nogle mol kan nogle gange vokse et par hår.

Hvornår skal muldvarpe fjernes?

Der er faktisk to typer af muldvarpe. Skadelige muldvarpe og harmløse muldvarpe. Selvom det er ufarligt, føler nogle mennesker sig utrygge, hvis de har modermærker på dele af kroppen, som kan ses af andre. Især hvis muldvarpen har en rund og fremtrædende form. Derudover er normalt dem, der har fortrinsret til at blive fjernet, modermærker, der er skadelige for hudens sundhed.

  • Harmløse muldvarpe

I harmløse muldvarpe eller normale muldvarpe har den normalt en jævn farve på den ene muldvarp. Normale modermærker kan være flade på overfladen af ​​huden eller rage ud, de kan også være runde eller ovale i form. Normale, harmløse modermærker har normalt en diameter på højst 6 millimeter og er til stede fra fødslen. Derudover klør modermærker ikke og har nogle gange ikke engang nogen smag.

For kvinder vil nogle modermærker ses under graviditeten, fordi det er påvirket af hormonelle faktorer, der påvirker farven på muldvarpen. Derudover vil stigende alder også påvirke den normale farve på modermærker. Når vi bliver ældre, kan farven på muldvarpe blive mørkere. Det kan dog også være, når vi ældes, at muldvarpens farve falmer.

  • Farlige muldvarpe

Muldvarpe, der er sundhedsskadelige, vil dukke op, når du bliver voksen, eller når du er voksen. Du kan straks tjekke med en læge for at finde ud af, om den muldvarp, der vises, er normal eller et tidligt tegn på sygdom på din krop.

Normalt har farlige muldvarpe en ujævn form og kanter. Derudover er farven også ujævn. Normalt vil lægen anbefale fjernelse af muldvarpen, så den ikke øger potentialet for at blive en sygdom i fremtiden.

Ja, så længe din muldvarp ikke viser tegn på en farlig sygdom, behøver du ikke fjerne muldvarpen.

Risiko for at fjerne modermærker

Hvis du føler dig usikker på en muldvarp, kan du få fjernet en muldvarp. Indgrebet skal dog udføres af en professionel læge. Selvom det ikke er en tung operation, har fjernelse af muldvarp bestemt risici.

Efter kirurgisk fjernelse af en muldvarp kan du risikere at få ar fra operationen. Selvom der er medicin til at fjerne ar, kan operationsar i nogle tilfælde ikke fjernes.

(Læs også: Alt for at slippe af med muldvarpe)

Hvis du stadig ønsker at slippe af med dine modermærker, bør du spørge en sagkyndig læge gennem ansøgningen . Når og hvor du kan gøre Stemmeopkald, videoopkald eller Snak med funktioner Kontakt læge . Kom nu, Hent Ansøgning via App Store eller Google Play!