Kend 4 årsager til smerte under sex

, Jakarta – Har du eller din partner nogensinde følt smerte under sex? Årsagen til smerte under samleje er ikke kun et problem i sengen. Dette sker ikke kun for kvinder, men nogle mænd føler det også.

Tag ikke din smerte for givet, fordi den siger "Smerte er din krops måde at fortælle dig, at noget er galt og et signal om at holde pause og finde ud af, hvad der foregår," siger Debra Herbenick, PhD, en forsker i seksuel sundhed ved Indiana University. i Bloomington, rapporteret af Prevention. Så du skal vide, hvad der forårsager smerte, når du og din partner har sex.

Årsager til smerter under sex

1. Stress eller at have andre psykiske problemer

Ikke kun fysisk, psykologisk og følelsesmæssigt er en af ​​de smertefulde klager ved at have sex. Fjern stress, eller du kan glemme det et øjeblik, før du starter et intimt forhold, for eksempel ved at give hinanden en romantisk massage, yoga, meditation eller andre ting, der kan få dig og din partner til at føle dig afslappet og godt tilpas. lykkelig.

2. Har visse sygdomme

Nogle kønsinfektioner kan gøre samleje ubehageligt. De mest almindelige er genital herpes, gonoré, trichomoniasis og mange flere. Smerter under samleje hos kvinder kan være et tegn på et gynækologisk problem, såsom overgangsalder, ovariecyster, bækkenbetændelse eller endometriose. Desuden urinvejsinfektioner og irritabelt tarmsyndrom (såsom tarmkramper, cyklisk forstoppelse, endda diarré) er andre årsager til smerte under samleje, som sjældent kan bemærkes.

Ud over klager i sengen kan disse to symptomer også forårsage smerte og gøre dig utilpas under sex. Hvis du føler smerte under samleje eller usædvanligt udflåd, kløe og smerter omkring kønsorganerne, skal du straks konsultere en læge for korrekt diagnose og behandling. Derudover kan lægen også anbefale, om man skal gennemgå en kønssygdomstest.

3. Problemer med kønsorganerne

I nogle tilfælde er ubehag eller smerter resultatet af en allergisk reaktion på væsker fra de kvindelige eller mandlige kønsorganer, sæddræbende smøremidler, latexkondomer eller produkter som sæbe og shampoo kan også være en anden årsag til smerte under samleje. I sådanne tilfælde er sæben eller cremen fyldt med dufte og kemikalier, der forårsager betændelse og kløe i kønsorganerne. Hvis allergi er årsagen, skal du kontakte en læge for korrekt behandling. Du kan bruge kondom til at forhindre, at din hud kommer i direkte kontakt med kønsvæsker.

4. Mangel på smøremiddel og forspil

Gør ikke forspil og mangel på glidecreme, kan det også give smerter under samleje. Det kvindelige kønsvæv er ikke smurt nok til at være klar til penetration i 5 til 7 minutter efter at være blevet ophidset. Smerter under samleje kan også opstå fra forkert stilling eller mangel på seksuel stimulering. Sørg for at have en forsyning af smøremiddel og glem ikke at gøre forspil af hensyn til at skærpe din seksuelle lyst og din partner.

Hvis du oplever smerter under samleje, der gør det ubehageligt, eller hyppigheden er meget hyppig, bør du straks kontakte en læge for at udelukke muligheden for en kronisk tilstand. Nu behøver du ikke gide at tage på hospitalet for at spørge en læge, via du kan Chat, video/taleopkald med betroede specialister. Derudover kan du også købe medicin uden at skulle forlade huset gennem applikationen , du behøver kun at bestille og den ankommer på kun 1 time. Hent snart i App Store og Google Play.

LÆS OGSÅ: 7 Disse ting sker med kroppen under Intim