7 Fordele ved koffein for sundheden

, Jakarta – Når du er døsig eller mangler entusiasme for aktiviteter, er kaffe noget, der ofte anbefales at indtage. Årsagen er, at kaffe indeholder koffein, som kan give en spirituseffekt og stimulere hjernen. Er du en af ​​dem, der har brug for en kop kaffe om morgenen?

I løbet af denne tid kan koffein være bedre kendt som et vanedannende stof alias stoffer, der kan få publikum til at føle sig afhængige. Afhængighed, der opstår, kan have en negativ indvirkning, såsom ønsket om at fortsætte med at forbruge det. Selvom det lyder som noget, der kan have en dårlig indvirkning, viser det sig, at koffein også har en positiv side, du ved!

Indtagelse af drikkevarer, der indeholder koffein, såsom kaffe kan hjælpe med at blokere adenosin-receptorer, som kan gøre kroppen mere energisk og ophidset. Derudover er der også andre fordele, der kan opnås ved at indtage koffein med måde. Hvad som helst?

1. Anti-diabetes og hjertesygdomme

Koffein i kaffe siges at indeholde chlorogensyre ( chlorogensyre). Syren viste sig at være forbundet med en reduceret risiko for hjertesygdomme og diabetes. Men husk på, at koffein, der kommer ind i kroppen, ikke bør være overdreven.

2. Antioxidant

Udover kaffe indeholder te også koffein. Faktisk siges koffeinen i te at fungere som en antioxidant, der beskytter kroppen mod sygdomme, især kræft. Faktisk kan høje antioxidanter forhindre risikoen for tyktarmskræft og hjælpe med at øge forbrændingen af ​​sukker i kroppen.

Læs også : Te eller kaffe, hvad er sundere?

3. Hukommelse og kognitive evner

Regelmæssig indtagelse af en kop kaffe om morgenen viser sig ikke kun at have indflydelse på kroppen, men også hjernen. En undersøgelse siger, at folk, der indtager koffein fra kaffe hver morgen, har en tendens til at have bedre kognitive evner og hukommelse end dem, der ikke drikker kaffe.

4. Kontrolvægt

Koffein kan undertrykke appetitten, så det kan hjælpe med at kontrollere vægten. Derudover kan koffein også stimulere termogenese, som er processen med at omdanne mad til varme og energi af kroppen.

Derudover kan koffein også hjælpe med at forbedre ydeevnen, mens du træner. Det betyder, at flere kalorier vil blive forbrændt, når kroppen er mere aktiv.

Læs også : At drikke kaffe, mens du er gravid, skal følge disse regler

5.Lindrer muskelsmerter

En af virkningerne af koffein er en stigning i ydeevnen under træning. Dette var også relateret til muskelproblemer. Koffein i kaffe siges at lindre symptomer på muskelsmerter, der normalt opstår efter træning.

6. Forebyg Alzheimers sygdom

Regelmæssigt koffeinforbrug er også blevet forbundet med en reduceret risiko for Alzheimers og Parkinsons sygdom. Dette er baseret på en undersøgelse, der forbinder et beskyttende forhold mellem koffeinforbrug og risikoen for begge sygdomme. Derudover har andre undersøgelser også fundet, at koffeinforbrug kan bremse processen med fald i hjernens funktion på grund af alderdom.

7. Behandling af hovedpine

Når hovedpine rammer, kan en person have tendens til at sluge medicinen med det samme. Faktisk var vanen ikke særlig god. I stedet kan du prøve at drikke en kop kaffe. Fordi koffein kan have en beroligende effekt på blodkarrene, reducerer det ofte og hjælper med at lindre hovedpine.

Læs også : Vær ikke skødesløs, det er faren ved at drikke for meget kaffe

Når du har hovedpine og løber tør for medicin, så fortvivl ikke. Det er nemmere at købe medicin og andre sundhedsprodukter i appen . Med leveringsservice vil ordren blive leveret til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!