Sen menstruation men ikke gravid? Måske er dette årsagen

, Jakarta - Menstruation er en tilstand, som kvinder oplever hver måned. Denne tilstand er processen med blødning fra livmoderen på grund af udskillelsen af ​​livmoderslimhinden på grund af et ubefrugtet æg. Hvis ægget befrugtes af en sædcelle, begynder slimhinden i kvindens livmoder at blive tykkere for at forberede sig til graviditeten.

Det er grunden til, at sen menstruation ofte bruges som reference for at finde ud af graviditet. Dette er dog ikke altid tilfældet. Ud over graviditet er der flere årsager, der gør, at kvinder kommer for sent til menstruation, nemlig:

Læs også: 7 tegn på unormal menstruation, du skal passe på

1. Stress

Lancering fra sundhedslinje, stress forstyrrer hormoner, ændrer daglige rutiner og påvirker den del af hjernen, der er ansvarlig for at regulere menstruationen, hypothalamus.

Over tid kan ubehandlet stress føre til helbredsproblemer, pludselig vægtøgning eller -tab, som alle kan have indflydelse på din menstruationscyklus.

Det er ikke alt. Citeret fra Medicinske nyheder i dag, Stressede kvinder oplever også menstruationssmerter, der er mere smertefulde end normalt. At undgå stressende situationer, motionere regelmæssigt og få nok søvn er effektive måder at lindre stress og få din menstruationscyklus tilbage til normal.

2. Perimenopause

Hos kvinder, der er over 40 år, kan sen menstruation være et tegn på perimenopause. Perimenopause kan opleves af kvinder i 10-15 år før overgangsalderen. Perimenopause er forårsaget af uregelmæssige østrogenniveauer, som kan ændre en kvindes menstruationscyklus.

3. Vægttab

Hvis du planlægger at tabe dig, skal du sørge for, at den diæt, du er på, er rigtig og sikker. Årsagen er, at et drastisk vægttab eller meget intens træning kan påvirke menstruationscyklussen. Citeret fra Medicinske nyheder i dag, Mængden af ​​kropsfedt, der er for lav, kan reducere niveauet af reproduktive hormoner. Som et resultat kan kvinder, der taber sig drastisk, opleve uregelmæssige menstruationscyklusser.

Hvis du savner din menstruation, mens du prøver at tabe dig, er det bedst at tale med din læge eller ernæringsekspert at vide, hvordan man håndterer det. De vil give dig instruktioner om de vitaminer, mineraler og næringsstoffer din krop har brug for for at vende tilbage til normal vægt og jævne menstruationscyklusser.

Læs også: Risiko for uregelmæssig menstruation forårsager menstruationssmerter

4. Fedme

Som med vægttab, kan overskydende vægtøgning også forstyrre hormoner, hvilket får kvinder til at gå glip af deres menstruation. Fedme og udeblevne menstruationer kan nogle gange signalere medicinske tilstande, såsom polycystisk ovariesyndrom (PCOS).

5. Præventionsbrug

Nogle typer præventionsmidler, især dem, der bruger hormonelle metoder, kan normalt få en kvinde til at gå glip af sin menstruation. P-piller er eksempler på præventionsmidler, der indeholder hormonerne østrogen og progesteron for at forhindre æggestokkene i at frigive æg. Ud over p-piller kan implanterede eller injicerede hormonelle præventionsmidler forårsage udeblevne menstruationer.

6. Har PCOS

PCOS er en hormonforstyrrelse, som ofte opleves af kvinder i den fødedygtige alder. Selvom symptomerne varierer fra kvinde til kvinde, har personer med PCOS en tendens til at have unormale hormonniveauer, som så udvikler små cyster i æggestokkene. Forsinkelsen af ​​menstruation i flere måneder er et typisk symptom på denne lidelse.

Læs også: Holder menstruationen længe? Det er 5 ting, der kan udløse det

Det er en medicinsk tilstand, der kan karakteriseres ved sen menstruation. Hvis du er forsinket i din menstruation og er bekymret for at opleve ovenstående tilstande, skal du søge læge for yderligere bekræftelse.

Hvis du planlægger at tjekke dig selv, nu gennem appen , kan du bestille tid hos lægen på forhånd. Vælg blot en læge på det rigtige hospital efter dine behov.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Otte mulige årsager til en sen periode.
Healthline. Hentet 2020. Hvorfor er min menstruation forsinket: 8 mulige årsager.