Tag det ikke let, forstuvninger kan være dødelige

, Jakarta - Forstuvninger eller forstuvninger er det mest almindelige. Denne tilstand kan ske for alle, såsom sportsatleter eller endda kontoransatte, der ofte bruger høje hæle. Det er dog en god idé ikke at undervurdere denne sygdom, fordi virkningerne af forstuvninger er farligere, hvis de fortsætter med at forekomme. En person, der er ramt af denne sygdom, vil opleve en højere grad af invaliditet og gigt, hjerte- eller vejrtrækningsproblemer.

Hvis du oplever en forstuvning, så er det vigtigste en ordentlig genopretningsindsats. Anklen er den grundlæggende støtte for kroppen, anklen er også kendt som en meget skrøbelig og sårbar del af kroppen. Bekymringer vil opstå, når de, der oplever forstuvninger, vil tro, at dette problem er en mindre ting og kan helbrede sig selv inden for to til tre uger. Faktisk skal indsatsen for at forhindre, at det sker igen, også gøres for at undgå ting, der ikke er ønskværdige.

Type forstuvning

Baseret på sværhedsgraden kan forstuvninger opdeles i tre typer, herunder:

  • Mild forstuvning. Der er smerter, hævelse eller en lille rift i ledbåndet, men det påvirker ikke leddets stabilitet.

  • Moderat forstuvning. Ledbåndet er delvist overrevet, ledsaget af smerter og hævelse, der er alvorlig nok til at påvirke ledstabiliteten en smule.

  • Alvorlig forstuvning. Ledbånd knækker og led bliver ustabile. Smerter og hævelse, der opstår, er meget alvorlige med skader på omgivende væv.

Forstuvningshåndtering

Når der opstår en forstuvning, skal du tage den rigtige behandling for at forhindre tilbagefald eller andre tilstande, såsom langvarige smerter og ustabilitet i leddene. I de fleste tilfælde kan forstuvninger behandles derhjemme. Her er de trin, du kan tage:

  • Hvil og stop med aktiviteter eller bevægelser, der kan gøre skaden værre, i mindst 2-3 dage efter skaden.

  • Komprimer det forstuvede område ved hjælp af isterninger pakket ind i et håndklæde i mindst 15-20 minutter hver 2-3 timer om dagen. Undgå dog at påføre is direkte på det skadede område.

  • For at begrænse bevægelser, der kan forværre skaden og forhindre udbredt hævelse, skal du dække det skadede område med en elastisk bandage (bandage). Sørg for, at området er stramt bandageret, men bloker ikke blodgennemstrømningen. Fjern bandagen inden du går i seng.

  • Et andet skridt for at forhindre hævelse, placer det skadede ben eller lem i en højere position. Du kan bruge en ekstra bænk som et sted at sætte dine fødder, når du sidder, eller en pude, mens du sover.

Medicin til at overvinde forstuvninger

Ikke alene kan visse handlinger til at lindre smerter fra forstuvninger, cremer eller geler være en mulighed for at lindre det skadede område. Aktuelle smertestillende midler har også vist sig at være mere effektive end at bruge ingenting overhovedet for at lindre smerter og fremskynde helingsprocessen. På markedet er der også forskellige valg af smertestillende håndkøbsmidler, lige fra geler, topiske cremer til sprays. Selvom begge lindrer smerte, kan disse medikamenter indeholde forskellige ingredienser, såsom følgende:

  • Salicylater: findes generelt i cremer, der let absorberes af led, der støder op til huden, for eksempel i knæ, albuer og fingre.

  • Modvirkende (såsom methylsalicylat, menthol og kamfer ) som skaber en kølende fornemmelse, der distraherer dig fra smerten.

  • Eugenol: den aktive ingrediens, der er meget udbredt som et naturligt smertestillende middel, er opnået fra nellikeolie.

  • NSAID (non-steroide antiinflammatoriske lægemidler).

  • Capsaicin: er en ingrediens i chilipeber, der giver en varm fornemmelse på huden, når den påføres.

Nå, for at finde ud af andre tips relateret til at overvinde forstuvninger eller andre sundhedsproblemer, skal du bare tale med en ekspertlæge gennem applikationen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du spørge din læge om sundhedsråd og lægemiddelanbefalinger når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Vær forsigtig med disse 5 typer skader, der kan opstå under sport
  • Årsager til, at atleter ofte får hamstringsskader

  • 8 enkle måder at undgå rygsmerter