Sommerfuglekram, effektiv måde at reducere angst på?

, Jakarta – Et populært koreansk drama med titlen It's Okay to Not Be Okay introducerede en scene kaldet " sommerfuglekram ". Det siges, at denne metode til at kramme dig selv er gjort for at lindre følelser og forbedre humør, aka humør en eller anden. Vidste du, at denne metode ikke bare er fiktiv?

Sommerfuglekram kendt i psykologiens verden som en form for selvstimulering til at reducere angst. Lancering Wild Tree Psykoterapi , oprindeligt blev denne metode udviklet af en terapeut ved navn Lucina Artigas og Ignacio Jarero i 1998. Denne metode blev brugt til at hjælpe overlevende efter traumer forårsaget af orkanen Pauline i Mexico det år. Så hvordan gør man det? sommerfuglekram ?

Læs også: Overdreven angst, pas på angstlidelser

Fordele og hvordan man laver et sommerfuglekram

Sommerfuglekram Dette gøres for at hjælpe med at reducere angst og få en person til at føle sig afslappet og rolig. Efter at være blevet introduceret første gang i 1988, vokser denne metode og er nu standard i håndteringen af ​​en persons angst, især dem, der har oplevet traumer eller har potentiale til at udvikle traumer på lang sigt.

Hvordan man gør denne metode er faktisk ret simpel. Sommerfuglekram kan også gøres af alle. Den første ting, der skal gøres, er at genkende alle de følelser og følelser, der opleves, så lad være med at dømme de følelser, der mærkes. Prøv derefter at rense dit sind og kryds dine arme foran dit bryst. Træk langsomt vejret dybt og prøv at fokusere.

Når du starter, skal du være opmærksom på eventuelle fornemmelser eller følelser, der opstår. Gør dette, mens du fortsætter med at opretholde en stabil vejrtrækning. Armene er krydset over brystet, med håndfladerne under kravebenet. Klap derefter langsomt i hænderne, så det ser ud som om en sommerfugls vinger blafrer. Gør dette i 30 sekunder, eller indtil du føler dig rolig.

Mens du klapper i hænderne, skal du sørge for at være opmærksom på de fornemmelser og følelser, der opstår, mens du stadig trækker vejret langsomt. Du kan gøre denne metode uafhængigt derhjemme eller ved hjælp af nogen tæt på dig. I alvorlige tilfælde kan traumeoverlevere have brug for hjælp fra en psykolog.

Læs også: 15 symptomer, der opstår fra angstlidelser

Ved behov kan du bede om hjælp fra en psykolog eller psykoterapi gennem ansøgningen . igennem Stemme / Videoopkald eller Snak , vil en psykolog hjælpe med at gøre sommerfuglekram og fortsætte med at støtte. Du kan også indgive andre klager, du oplever, og få ekspertrådgivning. Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Hvorfor så sommerfuglekram effektiv til at håndtere angst?

Generelt kan mennesker med traumelidelser opleve symptomer igen, hvis de husker eller oplever ting, der udløser angst. Nå, for at styre disse triggere kan du gøre det ved at prøve at berolige dig selv og dit sind. Metode sommerfuglekram det kan hjælpe med at slappe af sind og krop. Denne metode omtales som bilateral stimulation eller selvstimulering, som bruger sekventiel ekstern visuel, auditiv eller taktil stimulation til at hjælpe med at berolige sig selv, mens man husker den traumatiske begivenhed.

Husk, det menneskelige sind og krop er indbyrdes forbundet. Tanker påvirker fysiske reaktioner, og omvendt vil kroppens tilstand påvirke, hvad du tænker og føler. Derfor er det at få kroppen til at slappe af en måde at overvinde problemer i sindet, der kan udløse angst.

Læs også: Pas på, angst kan udløse kløende hud

Udover at være god til at håndtere følelser og lindre angst, siges denne metode også at kunne få hjertet til at føles mere rummeligt. Sommerfuglekram kan også hjælpe med at balancere venstre og højre hjerne, så de oplevede følelser kan blive mere kontrolleret og undgå hyppige symptomer.

Reference:
Rådgivningsforbindelser. Tilgået 2020. Prøv sommerfuglekrammet for at hjælpe med PTSD-symptom.
Wild Tree Psykoterapi. Hentet 2020. Sommerfuglekrammet.
Crowe Associates. Tilgået 2020. Butterfly Hug-en selvstyret EMDR-metode
Oversigt.