Lær Spondylose at kende, en sygdom, der angriber rygsøjlen

, Jakarta - Ved du, om der er én lidelse i en persons rygmarvsled? Lidelsen er spondylose, som er en type gigt forårsaget af slid på en persons rygsøjle.

Spinal slidgigt er en anden betegnelse for spondylose. Slidgigt beskrives som gigt forårsaget af slid og ælde. Dette kan påvirke leddene i en persons krop.

Dette kan være forårsaget af degenererende diske og led eller knoglevækst i rygsøjlen eller begge dele. Disse ændringer kan forstyrre spinal bevægelse og påvirke nerver og andre funktioner.

Cervikal spondylose er den mest almindelige form for progressiv lidelse, der påvirker nakken under aldring. Andre typer spondylose, der kan udvikle sig i forskellige dele af rygsøjlen, omfatter:

  • Thorax spondylose påvirker den midterste del af rygsøjlen.

  • Lumbal spondylose påvirker lænden.

  • Multilevel spondylose, der påvirker mere end én del af rygsøjlen.

Virkningen af ​​spondylose lidelse kan variere for hver person, der oplever det, men det forårsager generelt ikke alvorlige problemer for den syge. En person, der er ramt, vil føle smerte og stivhed, der har en tendens til at komme og gå.

Læs også: Disse 5 måder at behandle cervikal spondylose på

Hvad er symptomerne på spondylose?

I de fleste tilfælde kan lidelsen ikke forårsage nogen symptomer, når den opstår. Hvis der er symptomer, vil den generelt føles stiv i nakken og stærke smerter.

Degeneration kan også forårsage forsnævring af rygmarvshusene, som angriber nerverne i det berørte område. Hvis der opstår en blokering, kan du opleve yderligere symptomer. Her er de yderligere symptomer:

  • En ubehagelig følelse, der opstår ved bevægelse af rygsøjlen.

  • Svaghed i hænder eller fødder.

  • Dårlig koordination.

  • Muskelspasmer og smerter.

  • Tab af balance og gangbesvær.

  • Tab af blære- eller tarmkontrol.

Ting, der kan være årsager og risikofaktorer for spondylose

Spondylose er en lidelse forbundet med aldring. Hos en, der er ret gammel, kan knogler og ledbånd i rygsøjlen forårsage spondylose eller slidgigt. Dette skyldes, at rygsøjlen er degenereret og svækket, hvilket forårsager klumper i knoglerne. Denne lidelse er en almindelig ting og er meget risikabel for en person over 40 år.

Derudover er en persons risikofaktorer for at udvikle denne lidelse relateret til genetik og en historie med tidligere skader. Hvis din familie har oplevet denne lidelse, så vil din risiko for at lide af dette også stige.

Rygmarvsskade er også en risikofaktor for spondylose. Det kan forårsage intervertebrale diske, hvilket gør lidelsen mere tilbøjelig til at opstå. Imidlertid tager denne lidelse lang tid at udvikle sig.

Læs også: Sund livsstil for at forhindre cervikal spondylose

Behandling for spondylose

Generelt er en måde at behandle spondylose på at udføre kirurgi uden operation. Disse ting, der kan gøres, er at tage smertestillende medicin og også fysioterapi.

Hvis lidelsen har resulteret i kompression af rygmarven eller rødderne af spinalnerverne, så er en af ​​de mest effektive måder at reducere trykket på at udføre operation eller operation. Den type operation, der udføres, kan variere afhængigt af årsagen. Følgende er nogle af de operationer, der kan udføres afhængigt af årsagen, nemlig:

  • Discectomi for at fjerne en diskusprolaps.

  • Laminektomi for at fjerne knoglesporer eller fjerne en del af rygsøjlen kaldet lamina.

  • Laminoplastik åbner plads til neuralt væv ved at ændre placeringen af ​​lamina.

  • Spinal fusion samler spinalsegmenterne ved hjælp af transplanteret knogle med eller uden yderligere værktøjer.

Læs også: Disse årsager til cervikal spondylose du behøver at kende

Det er diskussionen om spondylose, som du bør kende. Hvis du har spørgsmål vedrørende lidelsen, kan lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!