6 symptomer på spiserørskræft at passe på

, Jakarta – Spiserørskræft er en kræftform, der angriber spiserøret eller spiserøret. Denne tilstand opstår på grund af unormal vækst af epitelvæv. Selvom det forekommer i enhver del af spiserøret, er kræft i spiserøret almindelig i den nedre del.

Der er to typer kræft i spiserøret, man skal være opmærksom på:

  • Planocellulær kræft

Denne type cellekræft opstår i de flade celler, der udgør en del af overfladen af ​​spiserøret. Normalt opstår pladecellekræft i den øvre del af spiserøret.

  • Adenocarcinom

Denne tilstand opstår i de celler, der producerer slim til at smøre mad, der passerer gennem spiserøret. Adenocarcinom opstår normalt i den nederste del af spiserøret.

Læs også: 4 sunde fødevarer, der er sikre for mennesker med esophageal åreknuder

Symptomer på esophageal cancer

I sine tidlige stadier forårsager kræft i spiserøret ingen symptomer. Men efterhånden som kræftceller udvikler sig i kroppen, diagnosticeres kræft i spiserøret ud fra de symptomer, du føler:

  • Vægttab

Vær opmærksom på de faktorer, der gør, at du oplever vægttab. Især hvis du oplever et utilsigtet vægttab. Hvis du har opfyldt de ernæringsmæssige og ernæringsmæssige behov, som kroppen har brug for, bør du have en idealvægt, men hvis din vægt er faldet drastisk, bør du tjekke dig selv for at finde ud af din helbredstilstand.

  • Dårlig fordøjelse

Et andet symptom, der kan skyldes tilstedeværelsen af ​​kræft i spiserøret, er fordøjelsesbesvær. Du skal ikke tage let på de fordøjelsesproblemer, du oplever.

  • Synke- og drikkebesvær

Synkebesvær kan være et af de symptomer, du kan opleve, når du har kræft i spiserøret. Årsagen er væksten af ​​tumorer i spiserøret. Tumorer, der opstår, forårsager forsnævring af spiserøret, så du har svært ved at synke. Ved fremskreden kræft i spiserøret vil du også have svært ved at drikke.

  • Kaste op

Patienter oplever oftere opkastning. Værre er, at de syge kan opleve opkastning af blod.

  • Brystsmerter

Patienterne oplever også smerter i brystet. Vi anbefaler, at du tjekker dit helbred, hvis denne tilstand ikke forsvinder i lang tid.

  • Hoste i lang tid

Ud over brystsmerter får denne tilstand en person til at hoste og have en hæs stemme.

Læs også: Esophageal Varicer kan forårsage leversygdomme?

Faktorer, der øger risikoen for kræft i spiserøret

Spiserørskræft kan være forårsaget af en historie med den samme kræft på ydersiden og et fald i kroppens immunsystem. immunkompromitteret ). At leve et sundt liv og indtage nærende fødevarer er måder, hvorpå du kan undgå kræft i spiserøret. Du bør dog også kende andre faktorer, der øger risikoen for kræft i spiserøret, nemlig:

  • Drik alkohol

Du bør undgå denne vane, fordi dette er en af ​​de faktorer, der øger en persons risiko for at udvikle kræft i spiserøret. Denne vane forårsager irritation og betændelse i esophageal epitelvæv.

  • Røg

Det skadelige indhold i cigaretter forårsager irritation af esophageal epitelvæv. Dette øger en persons risiko for at udvikle kræft i spiserøret.

  • Fedme

Mennesker, der er overvægtige, har en højere risiko for at udvikle kræft i spiserøret end personer, der er af normalvægtige.

  • Kost

Vær meget opmærksom på kostmenuen. Lad dig ikke indtage mindre grøntsager eller frugt. Den forkerte kostmenu kan sætte dig i fare for kræft i spiserøret.

Kom nu, brug appen at spørge lægen direkte om kræft i spiserøret. Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play lige nu!

Læs også: 5 måder at forhindre esophageal-varicer du behøver at kende