Hvordan skelner man mellem symptomer på diarré og maveinfluenza?

”Maveinfluenza er et af de sundhedsproblemer, der er karakteriseret ved diarré. Diarré forårsaget af maveinfluenza er dog normalt ledsaget af andre symptomer, såsom feber, kulderystelser og opkastning. Udover vira er maveinfluenza også forårsaget af bakterielle og parasitære infektioner.

, Jakarta – Har du nogensinde hørt om maveinfluenza? Maveinfluenza eller også kendt som gastroenteritis er en infektions- eller betændelsestilstand, der opstår i væggene i fordøjelseskanalen, især tarmene og maven. De vigtigste symptomer på denne tilstand er opkastning og diarré.

Læs også: Ting mennesker med maveinfluenza bør undgå

Men hvordan kan man skelne mellem diarré, der opstår på grund af maveinfluenza, og diarré, der opstår på grund af vira, bakterier eller parasitter i kroppen? Nå, der er ikke noget galt i at vide mere om forskellen mellem diarré og maveinfluenza, så du kan behandle det ordentligt!

Forskellen mellem diarré og maveinfluenza

Mennesker med maveinfluenza vil opleve betændelse og infektion i mave og tarme forårsaget af virus. Ikke nok med det, så kan maveinfluenza også være forårsaget af bakterier. Diarré er hovedsymptomet på denne sygdom.

Men når du har diarré, betyder det ikke, at du har maveinfluenza. Der er flere andre symptomer, der vil ledsage diarré, når du har en maveinfluenza, såsom:

  1. Kvalme og opkast;
  2. Feber og kulderystelser;
  3. Har en nedsat appetit;
  4. Mavepine;
  5. Muskel- og ledsmerter.

Normalt vil symptomerne på maveinfluenza kunne mærkes 1-3 dage efter, at den syge er udsat for den virus, der forårsager maveinfluenza. Maveinfluenza, som er relativt mild, kan faktisk behandles selvstændigt derhjemme med den rette behandling. Hold for eksempel huset rent, indtag masser af vand og spis sund mad.

Men hvis symptomerne på maveinfluenza mærkes i flere dage og ikke forbedres, skal du straks besøge det nærmeste hospital for undersøgelse og medicinsk behandling. Især hvis symptomerne på diarré og opkastning er ledsaget af forværring af symptomer, såsom kontinuerlig opkastning i længere tid, og der er blod i afføringen.

Læs også: 7 madtabuer for mennesker med gastroenteritis

Hvad så med diarré? Diarré er generelt harmløs, hvis den ikke forårsager dehydrering. En person, der har diarré, udskiller normalt meget flydende afføring og opstår som følge af en infektion forårsaget af bakterier, vira eller parasitter.

Normalt vil en person, der har diarré, der ikke er forårsaget af maveinfluenza, opleve mildere symptomer. For eksempel føles maven halsbrand, flydende afføring, svimmelhed og svaghed. Selvom det er lettere, skal du ikke undervurdere tilstanden af ​​diarré, fordi det kan øge risikoen for dehydrering.

Den ting at huske, diarré og maveinfluenza er tilstande, der er tilbøjelige til at forekomme hos børn og spædbørn. Begge disse sygdomme kan være farlige, når de opstår hos børn eller spædbørn. Sørg derfor altid for, at børn og babyer får tilstrækkeligt væske- og næringsindtag, når de har diarré.

Årsager til maveinfluenza

Maveinfluenza er generelt forårsaget af norovirus og rotavirus. Denne sygdom er en af ​​de mest smitsomme sygdomme. Overførsel kan også ske ved at sprøjte spyt eller indtage mad og drikke, der er blevet forurenet med de to vira.

Ikke kun vira, maveinfluenza kan også være forårsaget af flere typer bakterier og parasitter, såsom parasitter Giardiasis, bakterier Salmonelloseog bakterier Shigellose. Maveinfluenza i sig selv er en sygdom, der kan forhindres i at sprede sig. Rutinemæssig vask af hænder før spisning og efter aktiviteter på toilettet er nogle af de måder, der anses for at være effektive til at forhindre denne sygdom.

Læs også: Ældre mennesker har gastroenteritis, her er hvordan man overvinder det

Det er nogle fakta om de forskellige symptomer på diarré og maveinfluenza, som du har brug for at vide. Tøv ikke med at spørge lægen direkte ved hjælp af så helbredsforholdene kan vende tilbage til det optimale. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:

Bedre sundhed. Tilgået i 2021. Gastroenteritis.

Mayo Clinic. Tilgået 2021. Viral gastroenteritis (maveinfluenza).

National Institute of Diabetes og Fordøjelses- og nyresygdomme. Tilgået 2021. Symptomer og årsager til diarré.