Ikke fordi man ser for tæt på, dette er årsagen til cylindriske øjne

Jakarta - Har du nogensinde hørt om en klage i øjet kaldet astigmatisme? Hvis ikke, hvad med cylinderøjet? Nå, i den medicinske verden er astigmatisme også kendt som cylindriske øjne.

Astigmatisme kan gøre den syges syn sløret, både fra nær og fjern. Den ting at huske, denne astigmatisme kan opleves af enhver vilkårligt. Spørgsmålet er, hvad er årsagen til dette cylindriske øje eller astigmatisme? Tjek den komplette information nedenfor.

Læs også:5 fakta om astigmatisme øjenlidelse

Krumning af øjets hornhinde

Faktisk er mennesker med astigmatisme også i risiko for andre øjenproblemer. Fordi cylinderøje kan forekomme samtidigt med nærsynethed eller langsynethed. Hvad er så årsagen til cylindriske øjne?

Ifølge eksperter ved American Academy of Ophthalmology er cylinderøjne forårsaget af en uregelmæssig krumning af hornhinden eller øjets linse. Hvis hornhinden eller øjets linse ikke er buet jævnt, vil lysstrålerne ikke brydes korrekt. Det er det, der gør synet sløret eller forvrænget på tætte eller lange afstande.

Astigmatisme er uden tvivl en meget almindelig øjenklage. Desværre ved eksperter indtil nu ikke med sikkerhed, hvorfor formen på hornhinden er forskellig hos hver person. Der er dog påstande om, at årsagen til cylinderøjet er "arvet" fra forældre. Derudover kan en person også udvikle astigmatisme, når han oplever en øjenskade eller øjenoperation.

Det der skal understreges, cylinderøjne er ikke forårsaget af forkerte vaner. For eksempel at læse i svagt lys eller se fjernsyn meget tæt på. Kort sagt, ifølge eksperterne ovenfor, er denne udtalelse blot en myte.

Nå, udover ovenstående ting er der også flere andre risikofaktorer eller årsager til cylindriske øjne, man skal være opmærksom på. Eksempel:

  • Familiehistorie med cylindre eller andre øjenlidelser såsom hornhindedegeneration.

  • Arvæv eller udtynding af øjets hornhinde.

  • Overdreven nærsynethed, hvilket resulterer i sløret syn på afstand.

  • Overdreven nærsynethed, så det gør udsigten tæt på som er sløret.

  • Har fået foretaget visse former for øjenoperationer, såsom operation for grå stær.

Nå, vi kender allerede årsagen til cylinderøjne, så hvad med symptomerne? Tjek hans anmeldelse nedenfor.

Læs også: Skal være forsigtig, dette er en komplikation på grund af astigmatisme

Svært at se i detaljer

I nogle tilfælde forårsager denne øjensygdom faktisk ingen symptomer overhovedet. Men der er også nogle mennesker, der kan opleve symptomer som:

  • Svært ved at skelne lignende farver.

  • Synsforvrængning, for eksempel at se lige linjer fremstå skråtstillede.

  • Svært ved at se om natten.

  • Synet bliver sløret eller ude af fokus.

  • Så følsom over for lys.

  • Kniber ofte øjnene, når man ser på noget.

  • Øjne bliver let trætte og er ofte anspændte.

Derudover er der også andre symptomer på astigmatisme. Ifølge eksperter ved National Institutes of Health - Medlineplus- Astigmatisme kan også gøre det svært for den ramte at se genstande i detaljer, både tæt på og på afstand.

Læs også: Astigmatisme eller cylindriske øjne kan ikke heles?

Astigmatisme behandlingsmetode

Faktisk er astigmatisme hos børn eller voksne klassificeret som meget mild og kræver ikke behandling. Desuden er astigmatismebehandling ikke rettet mod at behandle, men at forbedre kvaliteten af ​​synet ved at bruge briller, linser eller gennem øjenkirurgiske procedurer ved hjælp af laserlys.

Korrigerende linser kan for eksempel fokusere lys, når de berører hornhinden i et øje med astigmatisme, som har en ujævn overflade eller krumning. På den måde kan lys, der kommer ind i øjet, falde lige ned på nethinden. Mennesker med astigmatisme kan bruge korrigerende linser i form af briller eller okularer. Selvfølgelig vil disse briller eller linser blive tilpasset til den komfort og anbefalinger, som lægen giver.

Hvis behandling med laserlys er en anden historie. Denne behandling har til formål at reparere vævet på øjets hornhinde, der ikke er buet, som det burde være. Det yderste cellevæv på overfladen af ​​hornhinden vil blive fjernet, før laserstrålen bruges til at ændre formen på hornhinden og genoprette øjets evne til at fokusere lys.

Denne procedure tager normalt højst en halv time. Dernæst bevares hornhinden for at genoprette dens tilstand. Flere typer kirurgiske indgreb, der bruger laserassistance til behandling af astigmatisme, nemlig LASIK (laserassisteret ved situkeratomileusis), LASEK (laser sub-epitelial keratomileusis), og fotorefraktiv keraktektomi (PRK).

Vil du vide mere om årsagerne til cylinderøjne og hvordan man forebygger dem? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge den rigtige læge direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger uden at forlade huset når som helst og hvor som helst. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
National Institutes of Health - Medlineplus. Hentet januar 2020 Astigmatisme.
American Academy of Ophthalmology. Tilgået januar 2020. Hvad er astigmatisme?