Forskellige smagsvarianter i kondomer, er der sundhedsmæssige fordele?

, Jakarta – Kondomer er den mest populære form for prævention og er ofte valget. Som andre præventionsmidler har kondomer en funktion til at forebygge graviditet og reducere risikoen for overførsel af seksuelt overførte sygdomme. Generelt er denne præventionsanordning lavet af gummi eller latex og har en karakteristisk gummiaroma. Men for nylig har mange kondomproducenter lanceret "kondomer med flere smagsstoffer", lige fra kondomer med frugtsmag til visse fødevarer, herunder krydret mad.

Faktisk, hvad er brugen af ​​smag i latex kondomer? Er der nogen sundhedsmæssige fordele ved dette? Som udgangspunkt virker smagen i latexkondomer kun som en duft eller aroma. Kondomer med forskellig smag betyder ikke, at den latex eller gummi, der bruges til dette præventionsmiddel, har smag. Men kondomer har en lugt, der ligner visse fødevarer. Nå, det viser sig, at dette har sit eget formål og fordele, nemlig at blive brugt under oralsex. Mange mennesker er måske ikke klar over farerne ved denne form for samleje, så de engagerer sig ofte i ubeskyttet sex. Faktisk kan risikoen for overførsel af seksuelt overførte sygdomme også opstå ved oralsex.

Læs også: 7 sundhedsmæssige fordele ved at bruge kondomer

Vigtigheden af ​​at bruge kondomer i seksuelle forhold

Brug af præventionsmidler, såsom kondomer, er meget vigtigt for at have sex. Faktisk spiller kondomer ikke kun en rolle i at forebygge graviditet, men kan også reducere risikoen for seksuelt overførte sygdomme. Alle former for seksuel aktivitet risikerer at overføre seksuelt overførte sygdomme, herunder oralsex eller samleje med munden. Tja, forskellige kondomer med smag hævdes at være her for at opfylde disse behov.

Lugten af ​​gummi eller latex afskrækker ofte par fra at bruge kondom under oralsex. Risikoen for sygdomsoverførsel er dog stadig. Visse smage og lugte af kondomer siges at være med til at få par til at føle sig mere komfortable, så det er håbet, at de ikke længere vil have ubeskyttet oralsex. Derudover kan visse aromaer fra de anvendte præventionsmidler også give en særskilt oplevelse og fornemmelse for parret.

Læs også: Dette er en myte om kondomer, der skal rettes op

Uanset om det er kondomer med smag eller almindelige kondomer, er det vigtigt at indse, at brugen af ​​prævention under samleje er vigtig. I øjeblikket findes der to typer kondomer på markedet, nemlig kondomer til mænd og kvinder. Begge har faktisk en lignende funktion. Du og din partner behøver kun at kommunikere komfortfaktoren i valget af den type kondom eller prævention, der skal bruges.

Udover at overveje typen, er der flere andre ting, der er vigtige ved valg af kondom. Så dette præventionsmiddel kan beskytte det maksimale. Her er ting, du skal overveje, når du vælger kondom;

  • Kondommateriale, dette gøres for at forebygge risikoen for allergi.
  • Udløbsdato, brug ikke kondomer, der er over deres udløbsdato.
  • Brug ikke kondom mere end én gang.
  • Brug altid prævention ved enhver form for samleje.

Det, du skal huske, er, at disse præventionsmidler muligvis ikke fuldt ud beskytter dig. Men indtil videre er brugen af ​​kondomer stadig meget mere effektiv og anbefales stærkt for at give en sikker seksuel oplevelse.

Læs også: Hvor effektivt er brug af kondom til at forhindre HIV?

Seksuelt overførte sygdomme skal slet ikke undervurderes. Hvis du oplever denne tilstand eller har visse symptomer, skal du straks tage på hospitalet til en undersøgelse. For at gøre det nemmere kan du bruge applikationen for at finde en liste over nærliggende hospitaler og efter behov. kan også bruges til at bestille tid hos en læge. Kom nu, Hent nu!

Reference
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Mandlige kondomer.
Healthline. Fået adgang i 2021. Hvorfor er kondomer tilsat smag?
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Er kondomer 100 % effektive?
CDC. Tilgået 2021. STD-risiko og oralsex.