Myte eller fakta, trøske kan smitte gennem et kys

, Jakarta - Drossel er en svampeinfektion forårsaget af candida. Trøske er ikke nødvendigvis smitsom, især hos voksne, herunder gennem kys. Svampen kan spredes fra person til person, men en person, der har trøske, udvikler ikke automatisk infektionen.

Trøske er ikke en tilstand at bekymre sig om hos raske mennesker, men i nogle tilfælde kan den være alvorlig og problematisk. Især for folk, der immunkompromitteret , har visse sundhedsmæssige forhold, der kan gøre en person mere modtagelig for infektion, eller dem, der tager visse typer medicin.

Læs også: Kan heles alene, hvornår kan Sprue bør behandles?

Kræftsår er ikke nødvendigvis smitsom gennem et kys

Myte eller faktum, at trøske kan overføres gennem kys? Det viser sig, at dette ikke er helt sandt. Trøske hos voksne anses ikke for at være smitsom. Alligevel kan svampen overføres ved at kysse. Svampeinfektioner er dog ikke nødvendigvis tilfældet.

En person, der ikke er inficeret, udvikler en gærinfektion afhængigt af deres helbredstilstand, brug af visse lægemidler og andre risikofaktorer. I sidste ende vil det sætte personen i fare for at udvikle trøske eller ej.

Selvom trøske hos voksne ikke anses for at være smitsom, kan den overføres fra mor til baby under amning. Moderen kan opleve gær på brystvorterne, der spreder sig til barnet, eller barnet kan passere trøske til brystvorterne under amning. Begge skal behandles for at komme sig fra kræftsår.

Så hvem er i fare for kræftsår? Oral trøske hos spædbørn er almindelig, især i de første måneder af livet. Babyer har større risiko for at udvikle trøske, muligvis fordi:

  • Tager antibiotika eller steroider.
  • Hans immunsystem er ved at blive kompromitteret.
  • Født med en meget lav fødselsvægt.
  • Hos børn med kroniske gærinfektioner eller mundtrøske kan en immundefekt være årsagen.

For eksempel børn, der er inficeret med human immundefektvirus (HIV) eller andre tilstande. De har immunforsvar, der ikke fungerer optimalt og er mere modtagelige for infektion.

Læs også: Læbestift kan forårsage kræft i munden?

Andre risikofaktorer, der forårsager kræftsår, forekommer i alle aldersgrupper:

  • Brug af tandproteser.
  • Visse medicinske tilstande såsom diabetes, HIV, AIDS eller kræft.
  • Kræftbehandling med kemoterapi eller strålebehandling.
  • Organ- eller vævstransplanterede patienter.
  • Brug af antibiotika eller steroider, herunder brug af inhalatorer til astma, der indeholder kortikosteroider.
  • Mundtørhed på grund af brugen af ​​visse medikamenter eller medicinske tilstande.
  • Røg.

Forebyggelse af trøske

Kræftsår kan forebygges med probiotika og lactobacillus, som er bakterier, der hjælper med at fjerne svamp i hele kroppen. Vi anbefaler at tale med lægen gennem appen før du bruger stoffet.

Vedligeholdelse af mundhygiejne er også vigtig for at forebygge forsår. Ikke kun at børste og bruge tandtråd, men også at bruge mundskyl til at fjerne overskydende mikroorganismer.

Hver gang du har taget medicin, skal du også skylle munden. Mundskyl indeholdende klorhexidin kan lindre kræftsår, hvis du har et svækket immunsystem.

Læs også: Find ud af 5 årsager til trøske, og hvordan du håndterer dem

Hos ammende mødre er det nødvendigt at forebygge candida-svamp fra kroppen til barnets mund. Dette skyldes, at gær kan lide et varmt og fugtigt miljø. Ammende mødre skal tørre området omkring brystvorterne godt efter fodring. Søg eventuelt læge på det nærmeste sygehus, hvis du mærker, at der er svamp i brystet.

Svamp på brystet forårsager overdreven smerte og rødme. Hvis der findes candida i brystet på en ammende mor, vil lægen ordinere en svampedræbende salve. Salve påføres brystvorten, indtil svampeinfektionen forsvinder. Lægens receptpligtige lægemidler kan også købes gennem applikationen . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Hvordan får du trøske?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Er det muligt at fange trøske?