Disse er 5 behandlingsmuligheder for at overvinde neurodermatitis

, Jakarta - Neurodermatitis er en hudlidelse, der starter med kløende hudpletter. At ridse det berørte hudområde gør det mere kløende. Kløecyklussen får den berørte hud til at blive tyk og ru. Lidelsen kan udvikle sig til kløende pletter på nakke, håndled, arme, ben eller analområdet.

Neurodermatitis er også kendt som lichen simplex chronicus. Lidelsen er ikke livstruende eller smitsom for andre. Men den kløe, der opstår, kan være så intens eller tilbagevendende, at den forstyrrer søvnen, den seksuelle funktion og livskvaliteten for personen med den.

At bryde den kløende cyklus af neurodermatitis er en udfordring i sig selv, og neurodermatitis er normalt en livslang tilstand. Behandlingens succes afhænger af at modstå trangen til at gnide eller ridse det berørte område.

Nogle ting, der kan gøres for at behandle neurodermatitis, er at give håndkøbsmedicin eller receptpligtig medicin, der kan hjælpe med at reducere kløe. Du skal også identificere og eliminere faktorer, der kan gøre kløen værre.

Læs også: Kan være forårsaget af stress, dette er en anden årsag til neurodermatitis

Symptomer på neurodermatitis

Før du diskuterer, hvordan man behandler hudsygdomme, er det godt at vide på forhånd om symptomerne og årsagerne til neurodermatitis. Når en person har neurodermatitis, kan denne person opleve flere tegn og symptomer.

Neurodermatitis forårsager kløende pletter på kropsoverfladen. I modsætning til eksem, psoriasis og andre kløende hudsygdomme, har mennesker med denne lidelse en tendens til kun at opleve 1 eller 2 kløende pletter. Selvom det er sjældent, kan neurodermatitis forårsage nogle kløende pletter.

Når folk har neurodermatitis, kan andre symptomer opstå, nemlig:

  • Ridser eller gnider den kløende hud, enten regelmæssigt eller sporadisk.
  • Tænker, at det kløende område opstår uden nogen åbenbar grund.
  • Føler sig kløende, når man slapper af.
  • Føler meget kløende under stress.

Her er årsagen

Det vides ikke præcist, hvad der får en person til at opleve kløe, men visse triggere, såsom insektbid og stress, ser ud til at spille en rolle. Ved neurodermatitis fortæller nerver i huden til hjernen, at der er kløe i huden. Nogle gange kan lidelsen opstå med hudallergi.

Læs også: Få mere at vide om neurodermatitis

Hvordan behandler man det?

Behandling, der kan udføres for at overvinde disse hudlidelser, er at kontrollere kløe, forhindre ridser og behandle den underliggende årsag. Her er nogle ting, der kan gøres for at behandle neurodermatitis:

  1. Medicinsk creme mod kløe

Hvis håndkøbs-kortikosteroidcremer ikke hjælper, kan din læge ordinere et stærkere kortikosteroid eller et non-steroidt kløemiddel. Calcineurinhæmmersalve kan også være nyttig, hvis vulvaen er involveret.

  1. Kortikosteroidinjektioner

Din læge kan injicere kortikosteroider direkte i den berørte hud for at hjælpe den med at hele hurtigere.

  1. Medicin for at reducere kløe

Receptpligtige antihistaminer kan hjælpe med at reducere kløe hos mange mennesker med neurodermatitis. Nogle af disse medikamenter kan forårsage døsighed og reducere ridser under søvn.

  1. Anti-angst medicin

Angst og stress kan udløse neurodermatitis. Derfor kan angstdæmpende medicin hjælpe med at forhindre kløe.

  1. Psykoterapi

Prøv at tale med en psykoterapeut, som kan hjælpe dig med at lære om de følelser og adfærd, der kan udløse kløe og kløe.

Læs også: Angriber ofte kvinder, dette er en risikofaktor for neurodermatitis

Det er nogle måder, man kan gøre for at behandle neurodermatitis. Hvis du har spørgsmål til lidelsen, kan lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!