Sjældent kendt, dette er funktionen af ​​østrogenhormonet i kroppen

, Jakarta - Når vi taler om hormonet østrogen, kan det ikke adskilles fra seksuelle og reproduktive funktioner hos kvinder. Dette hormon produceres også i æggestokkene. Derudover producerer binyrerne også dette hormon selv i små mængder. Under graviditeten produceres hormonet østrogen også i moderkagen. Men ikke kun kvinder, mænd har også dette hormon, hvis produktion sker i binyrerne og testiklerne i små mængder.

Mere om funktionen af ​​hormonet østrogen

Dette hormon har mange funktioner og kan ses, når en kvinde begynder at komme i puberteten. Det tjener til at hjælpe kropsændringer såsom brystvækst, kønsbehåring og armhuler. Det bevarer også styrken og tykkelsen af ​​skedevæggen og urinrørets foring, samt vaginal smøring.

Dette hormon er vigtigt for at regulere menstruationscyklussen, fordi det vil kontrollere væksten af ​​livmoderslimhinden i begyndelsen af ​​menstruationscyklussen. Hvis en kvindes æg ikke befrugtes, falder østrogenniveauet kraftigt, og menstruation opstår. Men når ægget er befrugtet, arbejder østrogen sammen med progesteron for at stoppe ægløsningen under graviditeten, så menstruation ikke opstår.

Læs også: Moody hos kvinder, psykiske lidelser eller hormoner?

Østrogen er også vigtigt for at kontrollere amning hos nybagte mødre og forskellige andre ændringer i brystet. Dette inkluderer ændringer i ungdomsårene og under graviditeten.

Ikke kun om seksuel funktion, østrogen spiller en rolle i knogledannelsen. Den arbejder sammen med D-vitamin, calcium og andre hormoner for effektivt at nedbryde og genopbygge knogler i overensstemmelse med kroppens naturlige processer. Når østrogenniveauet begynder at falde, bliver knogledannelsesprocessen langsommere, derfor vil kvinder, der kommer i overgangsalderen, opleve knogletab, der er mere tilbøjelige til at få knogleskørhed, og er endda fire gange mere tilbøjelige til at opleve osteoporose end mænd.

Derudover har østrogen også en rolle i blodpropper, som påvirker hud, hår, slimhinder og bækkenmuskler. Dette hormon menes også at påvirke hjernen, og forskning har også vist, at langvarige, lave niveauer af østrogen er forbundet med dårligt humør.

I mellemtiden menes østrogen hos mænd at påvirke sædceller. Selvom mænd vil have færre niveauer. Den normale mængde østrogen vil være forskellig for hver person og tilstand. Nå, her er et hint om det normale område af østrogen:

  • Hos kvinder før overgangsalderen: 60-400 pikogram pr. militær (pg/ml);

  • Hos kvinder efter overgangsalderen: mindre end 130 pg/ml;

  • Hos mænd: 10-130 pg/ml;

  • Børn: mindre end 25 pg/ml.

Læs også: Testosteronfunktioner for mænd og kvinder

Så hvad sker der, når der er mangel på østrogen?

Når en person oplever mangel på hormonet østrogen, kan de symptomer, der opstår, variere og variere fra person til person. Dette vil blive påvirket af, hvor alvorlige de lave niveauer af østrogen i en kvinde er.

Symptomer på østrogenmangel kan omfatte søvnforstyrrelser, der forårsager ekstrem træthed i løbet af dagen og vanskeligheder med at fokusere. Søvnforstyrrelser, der opstår, kan også være en kombination af mange ting, såsom på grund af hjertebanken, hedeture, nattesved og kolde kuldegysninger.

Lavt østrogenhormon forårsager også andre symptomer såsom ledsmerter, hovedpine, tør hud og vaginal tørhed, knogler bliver skøre og knækker let og en øget risiko for blæreinfektioner. Mangel på østrogen kan endda forårsage alvorlig depression.

Lad ikke symptomerne på sygdommen blive værre, du kan spørge lægen kl om din tilstand. Hvad venter du på? Hurtigt Hent Ansøgning Nu!

Læs også: Kvinder bør vide, denne virkning af lave østrogenhormoner

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Lægemidler og kosttilskud: Østrogen.
WebMD. Tilgået 2019. Hvad er en østrogentest?