Behandl Keratosis Pilaris med disse hjemmebehandlinger

, Jakarta – Har du nogensinde oplevet en tilstand, hvor hudoverfladen bliver ru og små knopper som bumser dukker op? Det er keratosis pilaris eller også kendt som kyllingeskind. Selvom det ikke er irriterende, fordi det ikke forårsager kløe eller smerte, men keratosis pilaris kan reducere udseendet af huden på den syge. Men bare rolig, keratosis pilaris kan faktisk behandles selvstændigt derhjemme. Kom nu, find ud af hjemmemedicin til at overvinde denne tilstand her.

Lær Keratosis Pilaris at kende

Keratosis pilaris er en hudsygdom karakteriseret ved små, ujævne knopper, der kan gøre huden ru, så den føles som sandpapir. Bulerne er normalt røde eller hvide i farven, som nogle gange kan være hævede. Denne hudsygdom optræder oftest på huden på arme, lår, kinder og balder, men kan også forekomme på øjenbryn, ansigt eller hud. Keratosis pilaris opstår på grund af en ophobning af keratin i huden i et område af kroppen. Keratin i sig selv er et protein, der beskytter huden mod skadelige stoffer og infektioner. Opbygningen af ​​keratin tilstopper og blokerer til sidst hårsækkene.

Keratosis pilaris kan ske for alle, fra børn til voksne. Når det opleves af teenagere og børn, bliver dette hudproblem normalt bedre af sig selv, når de bliver ældre. Mennesker, der har tørre hudtyper, har også høj risiko for at udvikle keratosis pilaris. Disse hudproblemer kan blive værre i koldt vejr, men vil forsvinde af sig selv, når temperaturen begynder at blive fugtig. Mennesker med visse hudsygdomme, såsom eksem, psoriasis, allergier eller svampeinfektioner, er også tilbøjelige til at opleve keratosis pilaris.

Keratosis pilaris er dog ikke en farlig hudsygdom og kan ikke overføres fra én person til en anden.

Læs også: 3 symptomer på Keratosis Pilaris du skal kende

Behandling af Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris kræver faktisk ikke særlig behandling, fordi denne hudsygdom normalt bliver bedre af sig selv. De fleste behandlingsmuligheder har også kun til formål at blødgøre opbygningen af ​​keratin på huden. Her er nogle behandlingsmuligheder for keratosis pilaris:

  • Aktuelle exfolianter . Lægemidlet, som normalt er i form af en creme, kan fugte tør hud og slippe af med døde hudceller.

  • Aktuelle retinoider . Retinol er et derivat af vitamin A, som er nyttigt til at hjælpe processen med celleomsætning og forhindre tilstopning af hårsækkene. Dette lægemiddel er normalt også i form af en creme eller topisk medicin.

  • Laserterapi. Denne behandling udføres ved at skyde en laserstråle ind i huden, der er ramt af keratosis pilaris. Denne laserterapi skal udføres flere gange for at få dens effekt på huden.

Læs også: Ingen særlig undersøgelse nødvendig, her er hvordan man opdager Keratosis Pilaris

Hjemmebehandlinger for Keratosis Pilaris

Ud over stofferne ovenfor skal du også lave noget behandling derhjemme, så keratosis pilaris kan hele hurtigt. Her er hjemmemedicin, der kan hjælpe dig med at håndtere keratosis pilaris:

  • Bør ikke bade for længe, ​​så huden ikke er tør. Det er nok at bade i 5 til 10 minutter.

  • Brug milde sæber, der ikke bruger dufte og farvestoffer.

  • Installer en luftfugter eller luftfugter derhjemme for at holde luften fugtig, så huden ikke hurtigt tørrer ud.

  • Brug løst tøj lavet af bomuld, der kan absorbere sved.

Læs også: Anerkend Xerosis, der gør huden kløende og tør

Hvis du vil købe den medicin, du skal bruge til at behandle keratosis pilaris, skal du købe dem via appen . Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Reference:

Stylecraze. Tilgået 2019. 14 Hjemmemidler til behandling af Keratosis Pilaris (Bumps On The Skin).
Mayo Clinic. Tilgået i 2019. Keratosis pilaris - Diagnose og behandling.