7 gode fødevarer at indtage på en diabetes mellitus diæt

, Jakarta – Mennesker med diabetes mellitus skal være opmærksomme på den mad og drikke, de indtager. Det er nemlig vigtigt at holde blodsukkerniveauet i balance. Som det er kendt, er diabetes mellitus en sygdom, der opstår på grund af skyhøje niveauer af sukker i blodet. Derfor er det vigtigt at vedtage en afbalanceret kost for mennesker med diabetes. Så hvilke fødevarer er gode for folk med denne sygdom at spise?

At vælge den type mad, der kommer ind i kroppen, er en vigtig ting for mennesker med diabetes mellitus. Årsagen er, at valg af den forkerte mad kan være dødelig og føre til øget blodsukkerniveau. Hvis det er tilfældet, kan risikoen for at udvikle symptomer på sygdommen være uundgåelig.

Læs også: Den livsstil, som diabetes mellitus har brug for for at leve

Anbefalet mad til diabetes mellitus diæt

Personer med diabetes mellitus har en særlig kostmenu, nemlig gode madmenuer og anbefales til indtagelse. For at forhindre forekomsten af ​​symptomer er der desuden normalt også fødevarer, der skal undgås, eller mængden af ​​forbrug er begrænset. Forhøjede blodsukkerniveauer er ting, som personer med diabetes bør undgå.

Når blodsukkeret stiger, er personer med diabetes mellitus modtagelige for helbredsproblemer, såsom træthed, svimmelhed, nerveskader, nyresvigt og hjertesygdomme. Ikke nok med det, forkerte spisevaner kan også få personer med diabetes mellitus til at opleve øjenproblemer, er tilbøjelige til infektioner og skader og endda mister bevidstheden eller koma.

Læs også: Pas på diabetessymptomer, der angriber kroppen

Der er flere typer mad, der er gode og anbefalede for personer med denne sygdom at indtage, herunder:

  1. Fødevarer lavet af korn. Personer med diabetes mellitus rådes også til at indtage komplekse kulhydrater, såsom brune ris, bagt sød kartoffel, havregryn , søde kartofler og fuldkornsprodukter.
  2. Magert kød. Faktisk har personer med diabetes stadig brug for næringsindtag fra kød. For at være mere sikker anbefales det at vælge frisk kød uden fedt. Du kan også spise kylling uden skind.
  3. Grøntsager. Denne mad er kendt som en form for sund mad og kan give mange fordele for kroppen. Så for at maksimere fordelene ved grøntsager skal du sørge for at behandle dem ved at koge, dampe eller stege dem. Du kan også spise rå grøntsager, men sørg for at vaske dem, inden du indtager dem. Diabetikere rådes til at spise meget broccoli og spinat.
  4. Frugter. Personer med diabetes mellitus rådes også til at spise masser af frisk frugt. Du kan spise det direkte eller ved at lave juice uden sukker.
  5. Nødder. Ligesom enhver anden mad, skal du være opmærksom på madlavningsprocessen for at gøre den mere sikker. Sørg for at koge bønnerne ved at dampe, sautere eller lave en suppe.
  6. Mælk eller mejeriprodukter. Personer med diabetes mellitus rådes til at indtage masser af fedtfattig yoghurt uden tilsatte sødestoffer.
  7. Fisk. Næringsindholdet i fisk er meget lovende for mennesker med diabetes mellitus. Du kan spise tun, laks, sardiner og makrel.

Ud over at rutinemæssigt gennemgår behandling, kan implementering af en sund kost faktisk hjælpe mennesker med diabetes mellitus til at leve et normalt liv. Begynd derfor at være opmærksom på indtaget af mad, der forbruges, så symptomer på sygdom eller komplikationer fra diabetes kan undgås.

Læs også: Dette er grunden til, at diabetes er en livslang sygdom

Hvis du er i tvivl, kan du tale om diabetes mellitus kostplanen med en ernæringsekspert på appen . Find ud af, hvilke madmenuer personer med diabetes kan spise. Ernæringseksperter kan kontaktes via Videoer / Taleopkald eller Snak . Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Diabetes kost: Lav din sunde kostplan.
WebMD. Tilgået 2020. Bedste og værste fødevarer til diabetes.
WebMD. Fået adgang i 2020. Diabetes og kost: 7 fødevarer, der kontrollerer blodsukkeret