Hvornår kan du høre fosterets hjerteslag?

, Jakarta - For mange par er graviditet noget at se frem til. I første trimester vil mødre mærke kropsforandringer relateret til hormoner såsom: morgen kvalme. For at tjekke dit helbred under graviditeten, er det vigtigt at have regelmæssig kontrol hos din fødselslæge.

Ved en undersøgelse hos en gynækolog anbefaler lægen normalt, at moderen foretager en ultralydsundersøgelse. Gennem denne undersøgelse lader læger normalt moderen høre fostrets hjerteslag, og forklarer fosterets tilstand i livmoderen mere detaljeret. Men hvornår kan moderen høre fosterets hjerteslag i livmoderen?

Læs også: Vær opmærksom, dette er en abnormitet i graviditeten

At høre fosterets hjerteslag

At høre barnets hjerteslag for første gang er noget at se frem til og kan opmuntre kommende forældre. Fosterets hjerteslag kan først påvises ved vaginal ultralyd 5 1/2 til 6 uger efter graviditeten. Det er da, at de første tegn på et udviklende embryo nogle gange kan ses.

Ved cirka 7 ugers graviditet kan hjerteslagene høres bedre. På det tidspunkt kan lægen planlægge en abdominal ultralyd for at sikre, at graviditeten er sund.

Læs også: 3 måder at beregne alder på Graviditet

Ultralydsundersøgelse til påvisning af føtal hjerteslag

Efter en positiv graviditetstest anbefaler lægerne at planlægge en scanning ultralyd tidlig graviditet omkring 7 til 8 ugers graviditet. Noget medicinsk personale planlægger dog den første ultralyd, når svangerskabsalderen når mellem 11 og 14 uger.

Din læge kan dog anbefale denne scanning så tidligt som 6 uger, hvis du oplever en række ting, såsom:

  • Har haft en tidligere medicinsk tilstand;

  • Havde en abort;

  • Havde i tidligere graviditeter svært ved at opretholde graviditeten.

Under den første ultralydsundersøgelse vil lægen eller ultralydsteknikeren tjekke for følgende:

  • Bekræft levedygtig graviditet, og kontroller for ikke-levedygtig molær eller ektopisk graviditet;

  • Bekræft føtal puls, føtal puls skal være mellem 90-110 slag i minuttet (bpm) efter 6-7 uger. I den niende uge er pulsen for et sundt foster 140-170 slag/min.

  • Måler længden af ​​kronen til balderne, hvilket hjælper med at bestemme svangerskabsalderen;

  • Opdag unormal graviditet.

Hvis du har lavet en graviditetstest derhjemme, skal du straks tjekke dig selv på hospitalet for at bekræfte graviditeten. Nu kan du bestille tid hos en gynækolog på forhånd gennem ansøgningen .

Læs også: 5 tips til gravide kvinder, der stadig arbejder

Hvad hvis fosterets hjerteslag er svært at opdage?

Det er meget muligt, når læger har svært ved at kontrollere fosterets hjertefrekvens, især når de laver en ultralyd for første gang. Generelt opstår denne tilstand, fordi du får den tjekket for tidligt. Mor behøver dog ikke bekymre sig. Lægen kan planlægge endnu en ultralyd om en til to uger.

Andre årsager, der kan gøre fosterets hjerteslag svært at høre, nemlig moderen har en tippet livmoder eller moderen har en stor mave. Hvis der ikke registreres hjerteslag, vil lægen kontrollere fostermålingerne.

Efter uge 6, og der ikke er nogen svangerskabssæk, vil lægen bede dig om at tage en blodprøve for at bekræfte graviditeten, eller bede dig om at komme tilbage et par dage senere til en ultralyd.

Undersøgelse i 1999 citeret Healthline rapporteret, hvis et hjerteslag opdages efter 6 uger, er der en 78 procent chance for, at graviditeten fortsætter. Ved 8 uger er der 98 procents chance, og den stiger til 99,4 procent efter 10 uger. Dette beviser, at regelmæssige kontroller hos fødselslægen er nødvendige for at opretholde moderens og fosterets sundhed.

Reference:
Baby Center. Tilgået 2020. Hvornår kan jeg høre min babys hjerteslag?
Healthline. Tilgået 2020. Hvor tidligt kan du høre babys hjerteslag på ultralyd og ved øret?
Live Science. Tilgået 2020. Er et 'føtalt hjerteslag' virkelig et hjerteslag efter 6 uger?