Anerkend Stevens Johnsons syndrom, der kan udløse hudinfektioner

, Jakarta – Et lille barn i England, Lennon Townsend, lider af en ret sjælden sygdom, nemlig Stevens Johnsons syndrom. Først troede Lennons mor, Nicola, at barnet blot led af hududslæt, som kunne behandles med det samme. Nicola følte sig dog mærkelig over de symptomer, barnet oplevede, Lennon oplevede afskalning af hud på flere dele af kroppen. Læger diagnosticerede også Lennon med Stevens Johnsons syndrom, som er en sjælden sygdom.

Læs også: Lær den diagnostiske procedure for toksisk epidermal nekrolyse at kende

Stevens Johnsons syndrom er en meget sjælden hudlidelse og menes at være resultatet af kroppens reaktion på lægemidler eller udsættelse for virale og bakterielle infektioner. Selvfølgelig har mennesker med Stevens Johnson syndrom brug for ordentlig behandling, fordi denne sygdom kan forårsage forskellige komplikationer for den syge. Der er intet galt i at kende nogle af symptomerne og den rette behandling for mennesker med Stevens Johnsons syndrom.

Dette er årsagen til Stevens Johnsons syndrom

Stevens Johnsons syndrom er en af ​​de sjældne og meget sjældne sygdomme. Faktisk er den nøjagtige årsag til dette syndrom endnu ikke kendt. Denne tilstand kan dog udløses af overforbrug af lægemidlet eller en infektionstilstand. Der er flere typer lægemidler, der kan få en person til at opleve denne tilstand, såsom medicin mod gigt, medicin til behandling af anfald og psykisk sygdom, smertestillende medicin, antivirale lægemidler og antibiotika.

Ikke kun hos voksne, denne sygdom kan faktisk også opleves af børn. Stevens Johnsons syndrom hos børn er mere almindeligt på grund af en virusinfektion. Der er flere virusinfektioner, der kan få børn til at udvikle dette syndrom, såsom fåresyge, influenza, herpes simplex, Coxsackie-virus og Epstein Barr-virus.

Derudover kan tilstedeværelsen af ​​bakterielle infektioner også få børn til at opleve Steven Johnsons syndrom. Tilfælde af Stevens Johnsons syndrom forårsaget af en bakteriel infektion er dog meget sjældne. Ud over stofbrug og infektion kan dette syndrom øge risikoen, når en person har et kompromitteret immunsystem, har haft en lignende tilstand og har en familiehistorie med Stevens Johnsons syndrom.

Læs også: Idap toksisk epidermal nekrolyse, dette er dens indvirkning på kroppen

Genkend symptomerne på Stevens Johnsons syndrom

Mennesker med Stevens Johnson syndrom vil normalt opleve tidlige symptomer, såsom feber, kropssmerter, øjne, der føles varme, føles ubehagelige og oplever synkebesvær. Mange siger, at de første symptomer på Stevens Johnsons syndrom næsten ligner influenza, men dette syndrom vil forårsage yderligere symptomer, såsom hovedpine, til hoste med slim eller pus.

Yderligere symptomer vil opstå på huden, hvilket forårsager røde pletter, der breder sig og smelter sammen og danner udslæt. Udslættets tilstand vil være kløende og smertefuld og kan blive til blærer. Der kan opstå vabler på næse, øjne, mund og kønsorganer. Selvfølgelig vil blærerne være smertefulde og forårsage afskalning af huden.

Komplikationer på grund af Stevens Johnsons syndrom

En undersøgelse skal udføres for at fastslå årsagen til de hudsygdomme, du oplever. Stevens Johnsons syndrom kan påvises gennem en fysisk undersøgelse, hudbiopsi, hudkultur, billeddiagnostiske tests og blodprøver. Selvfølgelig kræver mennesker med Stevens Johnsons syndrom indlæggelse. Det første skridt til at reducere symptomerne på dette syndrom er at stoppe med at bruge den type lægemiddel, der indtages af den syge.

For at lindre symptomer er der flere lægemidler, der vil blive brugt, såsom smertestillende midler, antibiotika og antiinflammatoriske lægemidler. Ikke nok med det, så skal mennesker med Stevens Johnsons syndrom også opfylde kroppens ernærings- og væskebehov, så sårheling kan udføres korrekt.

Læs også: Her er, hvordan du behandler hudinfektioner baseret på årsagen

Tilstande, der ikke håndteres korrekt, har risiko for stigende komplikationer, såsom hudinfektioner, der kan forårsage andre sundhedsproblemer på huden, lidelser i indre organer, øjenlidelser og endnu mørkere hudforandringer.

Tøv ikke med at bruge appen med det samme og spørg lægen direkte om helbredsproblemer, der dukker op på huden, når det ikke bliver bedre. Kom nu, Hent Ansøgning nu igennem App butik eller Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2020. Stevens Johnson Syndrom.
UK National Health Service. Hentet 2020. Stevens Johnson Syndrom.
Cleveland Clinic. Hentet 2020. Stevens Johnson Syndrom.
National Organisation for Sjældne Lidelser. Tilgået 2020. Stevens Johnsons syndrom og toksisk epidermal nekrolyse.