Pas på 9 symptomer på blindtarmsbetændelse hos børn og hvordan man håndterer dem

Jakarta - Klager dit lille barn ofte over uudholdelige smerter i maven? Det kan være et symptom på blindtarmsbetændelse hos børn. Selvom blindtarmen kan være et lille organ, kan det give store problemer, hvis det bliver inficeret.

Ifølge Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons udvikler 70.000 børn blindtarmsbetændelse i USA hvert år. Tilstanden rammer flere drenge end piger.

Læs også: Spis ofte krydret? Dette er indvirkningen på tillægget

Genkend symptomerne på blindtarmsbetændelse hos børn

Vil du vide de mest typiske symptomer på blindtarmsbetændelse? Smerter i underlivet er hovedsymptomet på blindtarmsbetændelse. Denne smerte er kendt som abdominal kolik. En person, der lider af blindtarmsbetændelse, føler generelt smerter i navlen, der bevæger sig til den nederste højre del af maven. Men placeringen af ​​denne smerte kan være forskellig for hver patient. Det hele afhænger af blindtarmens placering og den syges alder.

Ifølge eksperter ved National Institutes of Health - Medlineplus varierer appendicitis symptomer meget. Desværre er det svært at opdage blindtarmsbetændelse hos små børn, ældre og hos fertile kvinder. De fleste patienter oplever dog smerter omkring navlen og den øvre del af maven. Denne smerte kan blive værre, når du går, hoster eller laver pludselige bevægelser.

De ting at huske, symptomerne på blindtarmsbetændelse hos børn og voksne er ikke altid de samme. Nå, her er nogle symptomer på blindtarmsbetændelse hos børn, som du har brug for at kende:

  • Mild feber og smerter omkring navlen.
  • Kvalme og opkast.
  • Mistet appetiten.
  • Smerter midt i din lilles mave, der kan komme og gå.

Smerterne bliver normalt værre og bevæger sig til nederste højre side af maven, men nogle mennesker oplever udstrålende smerter til øverste højre mave, hofter og ryg.

Inden for få timer flytter smerten sig til nederste højre side af maven, hvor blindtarmen normalt er placeret og bliver vedvarende og forværres. Og at trykke på området, eller når barnet hoster og går, kan give stærke smerter.

Læs også: Dette er forskellen mellem blindtarmsbetændelse og mag

Symptomer på blindtarmsbetændelse hos børn kan også være ledsaget af en stigning i antallet af hvide blodlegemer, hvilket er et tegn på en anden infektion i kroppen. Mens hos spædbørn og børn under 2 år, resulterer blindtarmsbetændelse normalt i opkastning, oppustethed, mavesmerter, nægtelse af at spise eller drikke, feber og endda diarré.

Børn i alderen 2 til 5 år oplever ofte mavesmerter og opkastning. Hvis de har denne sygdom, er de sædvanlige symptomer på blindtarmsbetændelse feber og tab af appetit.

Nå, hvis din lille oplever nogle af symptomerne ovenfor, skal du straks søge eller spørge en læge for at få den rigtige behandling. Hvorfor kan du spørge direkte tillæge via app .

Håndtering af blindtarmsbetændelse hos børn

For at finde frem til den rigtige behandling skal der udover en fysisk undersøgelse flere ekstra undersøgelser til. Eksempelvis røntgen, ultralyd, CT-skanninger samt blod- og urinundersøgelser. Blindtarmsbetændelse hos børn er nogle gange svær at diagnosticere, især hos yngre børn.

Læs også: 5 fødevarer, som mennesker med inflammatorisk tarm bør undgå

Nå, hvis din lilles tilstand bliver værre, eller brugen af ​​medicin ikke virker, skal blindtarmen uundgåeligt behandles gennem en kirurgisk procedure. Indgrebet kaldes en blindtarmsoperation.

Her vil kirurgen lave et lille snit i maven, eller bruge et specielt kirurgisk instrument kaldet et laparoskop. Denne operation har til formål at fjerne det betændte blindtarm. Normalt kræver denne kirurgiske procedure indlæggelse i to til tre dage.

Reference:
Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons. Tilgået 2021. Pediatrisk blindtarmsbetændelse.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. For forældre, blindtarmsbetændelse.
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået i 2021. Blindtarmsbetændelse.