Vær opmærksom, disse er de 4 farer ved hundespyt for helbredet

Jakarta - Ligesom mennesker kan kæledyr som hunde også vise opmærksomhed og hengivenhed. En af dem er ved at slikke ejeren. Derfor er det almindeligt, at hunde bliver slikket i ansigtet eller hænderne, når man forsøger at lege med dem. Derfor er det almindeligt, at hunde bliver slikket i ansigtet eller hænderne, når man forsøger at lege med dem.

Så hvad med fra et sundhedsperspektiv? Kan en hunds spyt, når dyret slikker det, udgøre en sundhedsfare? Find ud af mere i den følgende diskussion, OK!

Læs også: Sundhedsmæssige fordele ved at eje et kæledyr

Farer ved hundespyt for helbredet

Der er flere sundhedsproblemer, man skal være opmærksom på, hvis man udsættes for hundespyt, nemlig:

1. Bakteriel infektion

Bakterielle infektioner er en af ​​de mest almindelige tilstande, der skyldes eksponering for hundespyt. For i hundes spyt og mund er der mange bakterier, der er skadelige for mennesker. En af dem er Capnocytophaga-bakterier.

Capnocytophaga er en af ​​de mest almindelige bakterier, der findes i munden på mennesker, hunde og katte. Mennesker, der har et svækket immunsystem, såsom mennesker med hiv/aids, alkoholikere, eller som har fået fjernet deres milt, er mere modtagelige for infektioner forårsaget af denne bakterie.

2. Parasitisk infektion

Selvom det er sjældent, skal parasitinfektioner forårsaget af hundespyt stadig holdes øje med. Citerer side New York Times , dr. Joe Kinnarney, formand for American Veterinary Medical Association, siger, at der er omkring 20-30 millioner rundormeæg i tarmkanalen hos en uge gamle hvalpe.

Begge typer orme kan overføres fra en hund til en anden, når de sluger afføring eller slikker hinandens anus. Så når du bliver slikket af en hund, kan hans tunge og spyt stadig indeholde rester af afføring indeholdende orme, som kan overføres til dig.

Parasitiske infektioner på grund af hundespyt kan generelt forårsage symptomer som kløe, rødt udslæt på huden, åndenød, hvæsende vejrtrækning, hoste, mavesmerter, diarré, feber og træthed.

Læs også: 4 tips til valg af kæledyr til børn

3. Hudsygdom ringorm eller ringorm

Hundespyt kan også forårsage hudsygdomme som ringorm eller ringorm. Ringorm eller ringorm er forårsaget af en svampeinfektion. Dette opstår, når svampesporer fra kropsdele, hunden slikker, bliver båret væk af spyt og spreder svampesporerne.

Ringorm er en hudsygdom, der er karakteriseret ved symptomer på rødt, betændt udslæt, nogle gange skællet og rund i form, der ligner en ring. Husk på, at hundespyt indeholder glykoproteiner, som er stoffer, der udløser kroppens forsvarsmekanismer hos nogle mennesker.

Hudsygdomme forårsaget af hundespyt kan generelt behandles med svampedræbende cremer og salver eller anti-allergiske lægemidler. Hvis du oplever det efter at være blevet slikket af en hund, kan du Hent Ansøgning at diskutere det med lægen, så der kan ordineres en svampedræbende creme eller salve.

4. Fordøjelsesforstyrrelser

Munden på dyr, såsom hunde, er et ideelt hjem for mange sygdomsfremkaldende bakterier. Desuden snuser dette ene kæledyr ofte til sin næse og tryne forskellige steder, der kan være snavsede, uden at du ved det.

Kimene i hundens næseparti kan overføres til mennesker og forårsage sygdom. De mest almindelige typer af bakterier, der lander i en hunds mund, er: clostridium , E coli , salmonella , og campylobacter . Disse bakterier kan forårsage alvorlige fordøjelsesforstyrrelser hos mennesker, lige fra mavesmerter, diarré, feber til kvalme og opkastning.

Læs også: Dette er grunden til, at dit kæledyr skal vaccineres

Det er faren ved hundespyt for menneskers sundhed. Selvom du måske ikke umiddelbart føler symptomer på sygdommen efter at være blevet slikket af en hund på dine hænder og fødder, skal du være forsigtig, hvis du bliver slikket i ansigtet, øjnene eller omkring munden.

Hundespyt optages lettere gennem slimhinderne i næse, mund og øjne, så risikoen for at få sygdom, hvis den slikkes i disse områder, vil øges. For at undgå risikoen for sygdom er det også vigtigt altid at vedligeholde immunforsvaret, ved at anlægge en sund livsstil.

Reference:
Huffington Post. Tilgået 2020. Hvorfor du ikke bør lade din hund slikke dit ansigt.
New York Times. Tilgået 2020. Skal du lade din hund slikke dit ansigt?
Forebyggelse. Hentet 2020. Hunde slikker ejere ansigt syg.
CDC. Hentet 2020. Hvordan bliver folk inficeret med Capnocytophaga?