Kan du lide at svømme? Pas på 4 farer ved klor for helbredet

, Jakarta – Svømning er faktisk en form for træning, der kan give mange fordele for kroppen. Svømning kan opbygge kropsstyrke, for for at bevæge dig i vandet skal du bruge en masse energi. Derudover kan svømning også træne alle de store muskelgrupper i din krop fra skuldre, ryg, bækken, balder, til fødderne. Der er mange flere fordele ved svømning. Men på den anden side skal du også være opmærksom på klorindholdet, som ofte findes i svømmebassiner. Årsagen til, at klor kan forårsage en række negative virkninger på sundheden.

Hvad er klor?

Calciumhypochlorit eller bedre kendt som klor er en type desinfektionsmiddel, der almindeligvis anvendes til vand i svømmebassiner. Formen er et hvidt pulver, der kan opløses i vand og producere ilt og klorgas, som har en skarp lugt. Formålet med at tilsætte klor til svømmebassinvand er at dræbe sygdomsfremkaldende bakterier i vandet og at rense svømmebassinvandet. Jo flere der svømmer i poolen, jo flere bakterier blandes der i poolen. Derfor skal svømmebassiner kloreres.

Tilførsel af klor i svømmehallen bør ikke være vilkårlig, den skal tilpasses de behov og sikre grænser, som er fastsat af tilsynsmyndigheden. Årsagen er, at hvis mængden af ​​brugt klor er for lille, vil det ikke være nok til at dræbe sygdomsfremkaldende bakterier i svømmehallen. I mellemtiden, hvis mængden af ​​brugt klor er for meget, kan påvirkningen være sundhedsskadelig.

Klors fare for sundheden

Klor kan komme ind i kroppen på flere måder, blandt andet i form af klorgas, der trænger ind gennem din ånde, din hud eller øjne, der er direkte udsat for klorvand, og når du ved et uheld sluger svømmebassinvand. At tage et varmt brusebad efter svømning kan også få klor til at frigive mere klorgas. Derudover får varmt vand også porerne til at åbne sig vidt, hvilket gør det nemmere for klor at trænge ind gennem porerne og beskadige huden. Undgå derfor at bade med varmt vand efter svømning. Her er farerne, når klor kommer ind i kroppen:

1. Øjenirritation

Har du nogensinde følt ømme øjne efter at have svømmet i lang tid? Måske er det på grund af klor. Klorgas fremstillet af klor vil producere forbindelser som nitrogentrichlorid, når den udsættes for organiske stoffer som urin eller sved fra svømmere. Denne nitrogentrichloridforbindelse kan udløse øjenirritation. Hvis dine øjne udsættes for poolvand, der indeholder disse forbindelser for ofte, kan det forårsage synsproblemer såsom uklar hornhinde, iritis, nethindebetændelse og dannelse af grå stær.

2. Sygdomme i åndedrætsorganerne

Bortset fra øjnene er andre organer i kroppen, som også vil blive påvirket af udsættelse for klorgas, åndedrætsorganerne. Den stikkende klorgas kan forårsage flere lungesygdomme, såsom: bronkitis og astma udløst af motion eller anstrengelsesudløst bronkokonstriktion (EIB). Ikke underligt, hvis en person, der har astma, vil få tilbagefald af astmasymptomer, når de svømmer. Dette menes at være forårsaget af eksponering for klorgas. Men normalt vil luftvejssygdomme opstå, hvis du svømmer i en swimmingpool i et lukket rum med en dårlig luftcyklus, så luften bliver fyldt med klorgas.

3. Hudinfektioner

Udsættelse for høje niveauer af klorgas kan forårsage røde udslæt og hudinfektioner. Derudover kan klor, der reagerer med organisk materiale såsom urin eller sved, være giftigt og skade huden. Virkningen af ​​denne er mere almindelig hos børn end hos voksne.

4. Tænder bliver knækkede eller misfarvede

Klor er en forbindelse, der kan få tænderne til at ændre farve. Denne tilstand med misfarvede tænder hos svømmere er også kendt som svømmerens regning . Derudover kan reaktionen af ​​klor til svømmebassinvand også forårsage en pH-ubalance. Denne pH-ubalance kan få tandemaljen til at blive blød, så tænderne er modtagelige for skader og gør tænderne følsomme. Hvis dine tænder ofte udsættes for klorgas, kan det med tiden forårsage tæring af tænderne, som også er kendt som svømmerens erosion .

Lad ikke faren ved klor ovenfor gøre dig bange for at svømme. Du kan undgå de dårlige virkninger af klor ved at bære beskyttelsesudstyr såsom svømmebriller, ørepropper og være forsigtig, når du tager dybe indåndinger i vandet, så du ikke sluger for meget vand. Hvis du er syg og har brug for lægeråd, så tøv ikke med at bruge applikationen . Du kan spørge lægen og bede om helbredsråd via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • 8 positive fordele ved regelmæssig svømning
  • Her er 2 effekter af badning efter træning
  • 4 grunde til, at motion er vigtigt for mennesker med astma