Gult græskar som MPASI, her er 5 fordele for babyer

, Jakarta - Græskar er en type grøntsag, der trives i Indonesien. Du kan få dette græskar på markedet eller i boder med frugt og grøntsager. Mange kender dog ikke fordelene ved denne ene grøntsag. Udover at det er lækkert at blive forarbejdet til forskellige typer retter, viser det sig, at græskar også er godt til babymad.

Babyer, der har trådt på seks måneder, er generelt i stand til at spise deres første mad. Lancering fra Mom Junction , sørg for, at den første mad er skånsom mod maven, nem at sluge og ikke udløser fødevareallergi. Nå, græskar er måske et af dine smås første faste fødevalg på grund af dets bløde tekstur. Her er en række fordele ved græskar, som du har brug for at kende.

Læs også: 4 enkle og sunde MPASI-opskrifter til 8 måneders babyer

Fordele ved gult græskar til din lille

Der er flere fordele ved græskar til dit lille barn, nemlig:

1. Energikilde

Græskar er en grøntsag med lavt kalorieindhold. Små græskar indeholder normalt kun 20 kalorier, og store kan kun indeholde 30 kalorier. Selvom det er lavt i kalorier, er græskar stadig en god kilde til kulhydrater til dit barns vækst. En kop skåret græskar indeholder omkring 4 gram kulhydrater. Denne mængde er meget tilstrækkelig til at opfylde energikilden til den Lille.

2. Lavt fedtindhold

Som de fleste grøntsager generelt indeholder græskar mindre fedt og kolesterol. Et lille græskar eller en kop græskar i skiver indeholder kun omkring 0,2 gram fedt. Mens mellemgult græskar normalt kun indeholder 0,4 gram.

3. Øger immunforsvaret

Græskar er en grøntsag med en god kilde til C-vitamin. En portion græskar eller en kop græskar i skiver indeholder omkring 19 milligram C-vitamin. Kroppen har virkelig brug for C-vitamin for at danne kollagen, som findes i hud, blodkar, led og knogler. C-vitamin hjælper også din lille med at bekæmpe infektion ved at booste hans immunsystem.

Læs også: Børn starter MPASI, vælg tomater som snack

4. Understøtter nerve- og hjerneudvikling

Indtagelsen af ​​jern og folat bør ikke stoppes, efter at barnet er født. Jern og folat findes almindeligvis i kød, æg og andre animalske fødevarer. Dette ene næringsstof viser sig dog at være i græskar. En kop skåret gul squash indeholder cirka 0,5 milligram jern og 35 mikrogram folat.

Dit barns krop har brug for jern og folat for at opretholde normal produktion af røde blodlegemer og forhindre anæmi. Folat er også vigtigt for at understøtte den normale udvikling af din babys hjerne og nervesystem.

5. Afværge frie radikaler

Græskar er også højt i betacaroten og lutein. Betacaroten er en antioxidant til at beskytte kroppen mod skader forårsaget af forurenende stoffer og kemikalier kendt som frie radikaler. I mellemtiden er lutein i stand til at forbedre sundheden for dit barns øjne. En kop skåret gul squash indeholder omkring 135 mikrogram betacaroten og 2.400 mikrogram lutein.

Læs også: Er saltede æg sikre for din lilles MPASI?

Det er fordelene ved græskar, som du skal vide. Har du spørgsmål til dit barns vækst, kan du spørge lægen på appen . Gennem applikationen kan mødre kontakte læger når som helst og hvor som helst via e-mail Snak , og Stemme/videoopkald .

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2020. Fordelene ved Yellow Squash.
Mom Junction. Tilgået 2020. 15 nærende babymadopskrifter.