Forskellige former for medicinsk medicin til behandling af vandlopper

"Vandloppe eller tinea pedis er en svampeinfektion, som kan påvirke huden på fødderne med en meget ubehagelig fornemmelse. Selvom han er klassificeret som harmløs, men han kan være meget svær at helbrede. Især hvis du har diabetes, kan der nemt opstå komplikationer. Men heldigvis findes der forskellige typer lægemidler, der kan behandle vandlopper, såsom salver, receptpligtige salver, oral medicin, til andre alternative behandlinger."

, Jakarta – Vandlopper eller også kendt som tinea pedis er en smitsom svampeinfektion, der påvirker huden på fødderne. Denne tilstand kan også sprede sig til tånegle og hænder. Svampeinfektioner er nogle gange også kendt som fodsvamp Dette er også tilfældet, der oftest opleves af atleter.

Denne tilstand er ikke farlig, men nogle gange svær at helbrede. Desuden, hvis den syge også har diabetes eller et svagt immunforsvar, kan sygdommen blive værre. Derfor skal medicinsk medicin til behandling af vandlopper gives med det samme.

Læs også: Genstridige vandlopper, dette er en nem måde at håndtere dem på

Medicinske lægemidler og andre behandlinger til behandling af vandlopper

Vandlopper kan ofte behandles med aktuelt håndkøbsmedicin mod svamp. Men hvis medicin ikke behandler infektionen, kan din læge ordinere en topisk eller oral svampedræbende medicin. Din læge kan også anbefale hjemmebehandlinger for at hjælpe med at fjerne infektionen.

Nogle af de over-the-counter topiske svampedræbende lægemidler, der er ret effektive til at behandle vandlopper, omfatter:

  • Miconazol.
  • Terbinafin.
  • Clotrimazol.
  • Butenafin.
  • Tolnaftate.

Der er også nogle receptpligtige lægemidler, som din læge kan anbefale at bruge til at behandle vandlopper, såsom:

  • Clotrimazol eller topisk miconazol.
  • Orale svampedræbende medicin såsom itraconazol, fluconazol eller terbinafin.
  • Aktuel steroidmedicin for at reducere smertefuld inflammation
  • Orale antibiotika, hvis der udvikles en bakteriel infektion.

Nogle af disse medikamenter kan være tilgængelige i helsebutikker i , så du ikke skal besvære at gå ud af huset for at købe det. Hvad mere er, leveringsservice kan også levere medicin på mindre end en time til dit sted.

Læs også: 6 naturlige ingredienser til at overvinde vandlopper

Alternative behandlinger, der kan udføres

Lægen kan også råde patienten til at suge fødderne i saltvand eller fortyndet eddike for at hjælpe med at tørre blærerne. Der er også alternative terapier såsom tea tree olie, som er blevet brugt som en alternativ terapi til at behandle vandlopper med en vis succes. En undersøgelse fra 2002 rapporterede, at en 50 procent opløsning af tetræolie effektivt behandlede vandlopper hos 64 procent af forsøgsdeltagerne.

Spørg dog først din læge, om en tea tree-olieopløsning kan hjælpe med at slippe af med vandlopper. Dette skyldes, at tea tree olie kan forårsage kontakteksem hos nogle mennesker.

Komplikationer af vandlopper

Vandlopper kan faktisk forårsage komplikationer i nogle tilfælde. Mindre komplikationer omfatter en allergisk reaktion på svampen, som kan forårsage blærer på fødder eller hænder. Det er også muligt, at gærinfektionen vender tilbage efter behandlingen.

Der kan være mere alvorlige komplikationer, hvis der udvikles en sekundær bakteriel infektion. I dette tilfælde kan benet være hævet, smertefuldt og varmt. Pus og feber er yderligere tegn på en bakteriel infektion. Det er også muligt for en bakteriel infektion at sprede sig til lymfesystemet. Hudinfektioner kan føre til infektioner i lymfesystemet eller lymfeknuder.

Læs også: Børn oplever vandlopper, hvad forårsager det?

Sådan forebygger du vandlopper

Der er flere ting, du kan gøre for at forhindre tinea pedis-infektion:

  • Vask dine fødder med sæbe og vand hver dag og tør dem grundigt, især mellem tæerne.
  • Vask sokker, lagner og håndklæder i 60° Celsius eller højere vand. Disse trin, kombineret med anvendelsen af ​​anbefalede svampedræbende lægemidler, er generelt i stand til at overvinde vandlopper. Du kan også desinficere dine sko ved at bruge en serviet eller desinfektionsspray.
  • Påfør svampedræbende pulver på fødderne hver dag.
  • Del ikke sokker, sko eller håndklæder med andre mennesker.
  • Bær hjemmesko på offentlige badeværelser, omkring offentlige svømmebassiner og i andre offentlige områder.
  • Bær sokker lavet af åndbare fibre, såsom bomuld eller uld, eller lavet af syntetiske fibre, der absorberer fugt fra huden.
  • Skift sokker, når dine fødder er svedige.
  • Brug sko lavet af materialer, der absorberer sved.
  • Skift mellem to par sko, og brug hvert par dagligt, for at give skoene tid til at tørre mellem brug. Fordi luftfugtigheden vil tillade svampen at fortsætte med at vokse.
Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Atlet's Foot.
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Atlet's Foot.
UK National Health Service. Tilgået 2021. Atlet's Foot.