Hvorfor hunde kan være loyale over for deres ejere?

, Jakarta – Loyalitet er en hunds naturlige adfærd. Hunde er også flokdyr, hvilket betyder, at de er sociale væsner, der foretrækker selskab frem for andre dyr. Denne adfærd er også en overlevelsesmekanisme for hunden.

Det symbiotiske forhold mellem hunde og mennesker har eksisteret i lang tid. Lancering Psykologi i dag , udvikler hunde evnen til at føle empati med mennesker. Det skyldes, at hunde kan læse menneskets kropssprog og ansigtsudtryk og udvikle deres egen måde at kommunikere med mennesker på.

Læs også: Sådan ved du, at din hund er syg

Dette er årsagen til hundeloyalitet

Hunde bliver naturligt venner med andre hunde, mennesker eller endda andre dyr. Ifølge historien er hunde stadig i samme familie som ulve, der er afhængige af flokken for at overleve. Derudover udvikler hunde også sociale færdigheder for at etablere et loyalt forhold.

Selvom de ikke længere lever i naturen, har "moderne" hunde stadig et instinkt for venskab, hvilket gør dem til loyale kæledyr for mennesker. Her er grundene til, at hunde kan være loyale over for deres ejere:

1. Hav et loyalt forhold til mennesker

Nogle mennesker dømmer hunde til at være loyale, fordi de er afhængige af mennesker for mad og husly, så de bør være venlige over for mennesker. Men når du ser, hvordan hunde reagerer, når mennesker og deres hundekammerater vender tilbage, efter at de har været væk i lang tid, vil du indse, at loyalitet er mere end bare mad og husly.

2. Kærlige skabninger

Hunde er også naturligt kærlige. De har et instinkt for at binde sig, og har et ønske om at elske og blive elsket. Hunde ønsker instinktivt at være en del af gruppen, bidrage til gruppen og beskytte deres medgruppemedlemmer.

Læs også: 2 fødevarer egnet til hvalpeforbrug

3. Menneskets bedste ven

Venskabet mellem mennesker og hunde går tusinder af år tilbage. Hunde bliver ikke menneskelige "venner" uden grund. De giver mennesker ubetinget kærlighed hver dag. Giv derfor dit kæledyr den bedst mulige sundhedsforsikring ved at konsultere deres helbredsproblemer på .

Nu allerede har veterinærtjenester. Dyrlæger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst. Hvad venter du på? Kom nu, Hent Ansøgning via Google Play eller App Store!

At genkende ejerens duft

I 2015 skrev Berns et al. udføre eksperimenter med hundeadfærd. I eksperimentet gav de hunde duften af ​​deres ejere, fremmede mennesker og mad. Der blev taget hjernescanninger af hundene, da de nærmede sig hver enkelt duft. Undersøgelsen antog, at lugt er meget vigtigt for hunde, fordi det er den bedste måde at forstå, hvordan hundens hjerne fungerer.

Læs også: Nemme måder at træne hunde på, der kan gøres derhjemme

Ikke nok med at hunde reagerer stærkere på deres ejers duft, dele af hjernen forbundet med nydelse og positive følelser lyser op, når de får deres ejers duft. En loyal hund vil genkende sin ejer. Det samme mønster fandt man også hos mennesker, da de blev forelskede, da de genkendte duften af ​​deres elskede.

I et andet eksperiment fik en hund lov til at se en fremmed være uhøflig over for deres ejer. Da hunden så fik lov til at interagere med den fremmede og hans ejer, var hunden aktivt aggressiv over for den fremmede.

Reference:
Petfinder. Hentet i 2020. Hvorfor er hunde loyale?
Cesarways. Tilgået 2020. The Loyalty Of Dogs.
Fundet Animal.org. Hentet i 2020. Hvorfor er hunde loyale?
Purin. Tilgået 2020. Hvorfor er hunde så loyale?
PubMed.gov. Tilgået 2020. Duft af det velkendte: en fMRI-undersøgelse af hundehjernereaktioner på velkendte og ukendte lugte fra mennesker og hunde.