5 fødevarer, der bør indtages i løbet af trimester 2

Jakarta - Hvert trimester i graviditeten er en vigtig fase for væksten og udviklingen af ​​den kommende baby. Når de går ind i andet trimester, vil gravide føle sig mere tilpas end det foregående trimester, fordi kvalmen forårsaget af morgenkvalme er reduceret. Derfor er det tid for gravide kvinder at maksimere forbruget af de anbefalede fødevarer.

Der er mange valg af mad til fostrets vækst og udvikling, som gravide kvinder kan indtage i andet trimester. Gravide kvinder rådes til at spise fødevarer rige på næringsstoffer, såsom jern, folat, protein, calcium, magnesium og D-vitamin.

Ved tilstrækkelig tilførsel af disse næringsstoffer kan gravide reducere risikoen for forskellige problemer under graviditeten, såsom præeklampsi og risikoen for for tidlig fødsel.

Læs også: 5 typer af sund mad til gravide

Fødevarevalg til andet trimester af graviditeten

Der er flere madvalg, der anbefales til gravide kvinder i andet trimester, nemlig:

1. Mælk og dets forarbejdede produkter

Mælk og mejeriprodukter, såsom yoghurt og ost, er gode kilder til calcium for kroppen. Mælk indeholder også mange andre næringsstoffer, som gravide og fostre har brug for, såsom protein, calcium, fosfor, kalium, jod og vitaminer B. Hvis du er allergisk over for komælk, kan du erstatte det med calciumberiget sojamælk eller rismælk .

2. Frugter

Frugter er rige på vitaminer og mineraler, såsom B-vitaminer, K-vitamin, C-vitamin, fibre og kalium. Derudover indeholder frugter også antioxidanter, der er gode for kroppens immunforsvar. Typer af frugt, der er gode til indtagelse i andet trimester, er avocadoer, bananer, kiwi, appelsiner, mango, æbler, kokosnødder og tomater.

Husk dog, at rå frugt og grøntsager er modtagelige for forurening af nogle bakterier. Sørg for at vaske frugter grundigt, før du indtager dem, for at undgå risikoen for bakterielle og parasitære infektioner, der kan skade gravide kvinders og fostres helbred.

Læs også: 6 gode fødevarer at indtage i det tidlige trimester af graviditeten

3. Grøntsager

Ligesom frugt er det også meget vigtigt at spise grøntsager for at opretholde sundheden for gravide kvinder i andet trimester. Grøntsager indeholder en række vigtige næringsstoffer, såsom C-vitamin, K-vitamin, folat, fibre, antioxidanter og kalium

I løbet af graviditetens andet trimester er nogle anbefalede typer grøntsager broccoli, kål, bok choy, spinat, gulerødder, grønkål og søde kartofler og kartofler. Gravide kvinder kan dog stadig indtage en række andre grøntsager for at imødekomme ernæringsbehov.

4. Animalsk protein

Fødevarekilder til animalsk protein, såsom fisk, æg og kød, har mange vigtige næringsstoffer for gravide kvinder i andet trimester. Nogle af dem er calcium, magnesium, vitamin D, protein, zink, folat og jern.Alligevel bør gravide kvinder ikke indtage fisk, der indeholder meget kviksølv, såsom tun.

Spis fisk, der er lavere i kviksølv, såsom sardiner, havkat, makrel og laks. Ud over fisk rådes gravide kvinder også til at spise kylling uden skind, æg og magert rødt kød for at supplere næringsindtaget under graviditeten.

Læs også: 4 tegn på underernæring under graviditet

5. Nødder

Nødder indeholder fibre, protein, komplekse kulhydrater samt forskellige typer vitaminer og mineraler, herunder vitamin B-kompleks, vitamin E, vitamin K, vitamin A, folat og jern. Så sørg for at inkludere nødder i den daglige menuliste i andet trimester, ja.

Nogle typer nødder, der er gode til at spise af gravide kvinder, er mandler, sojabønner, kidneybønner, cashewnødder, jordnødder, ærter og edamame.

Det er den type mad, der anbefales til gravide kvinder i andet trimester. Jo flere forskellige fødevarer, som gravide kvinder indtager, jo mere ernæringsindtag kan man opnå. Hvis du føler, at du ikke spiser sund mad under graviditeten, kan du opfylde dine ernæringsmæssige behov ved at tage graviditetstilskud.

Men tag ikke bare nogen kosttilskud, okay? Rådfør dig først med din fødselslæge, så type og dosering kan tilpasses moderens behov. For at gøre det nemmere kan mor Hent Ansøgning at spørge en betroet fødselslæge, når som helst og hvor som helst.

Reference:
Baby Center UK. Tilgået 2020. Sund mad til dit andet trimester: Billeder.
Healthline. Tilgået 2020. Spis godt i dit andet trimester.
Healthline. Tilgået 2020. 7 nærende frugter, du gerne vil spise under graviditeten.
American Pregnancy Association. Tilgået 2020. D-vitamin og graviditet.
Baby Center. Tilgået 2020. Skal jeg drikke sødmælk under graviditeten?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Graviditet og fisk: Hvad er sikkert at spise?
Rigtig god pasform. Tilgået 2020. Sunde fødevarer med højt magnesiumindhold.
WebMD. Tilgået 2020. Få det calcium, du har brug for under graviditeten.