4 måder at overvinde børn med en fobi for mørke steder

, Jakarta - Har du nogensinde set din lille blive bange ihjel, svede koldsved og have svært ved at trække vejret i et mørkt rum? Hvis det er tilfældet, har han måske nyktofobi, også kendt som en fobi for mørke rum. Mennesker med nyktofobi har en overdreven frygt for mørke, selv i deres eget soveværelse.

Når de står over for et mørkt rum, vil folk med denne fobi opfatte situationen som en fare for deres sikkerhed. Derudover kan denne nyktofobi også forårsage forskellige fysiske gener. For eksempel vejrtrækningsbesvær, rysten, trykken for brystet, svimmelhed, mavesmerter, til mavesmerter.

Så hvordan overvinder man fobien for mørke steder hos børn?

Læs også: Mødre skal vide, disse er 3 årsager til fobier hos børn

1. Kognitiv adfærdsterapi

En måde at overvinde fobien for mørke steder hos børn kan være gennem psykoterapi såsom kognitiv adfærdsterapi. Denne terapi har til formål at gøre det muligt for mennesker med fobier, såsom fobien for mørke steder, at organisere deres tanker. Her vil terapeuten hjælpe med at indgyde forståelsen af, at det at være på et mørkt sted ikke altid er skræmmende eller farligt.

Ifølge eksperter ved UK National Health Service , ikke som talebehandlinger/samtaleterapi På den anden side fokuserer kognitiv adfærdsterapi på aktuelle problemer frem for på fortiden, der kan have udløst fobien.

Ud over at overvinde fobier, bruges denne terapi også til dem, der lider af bipolar, skizofreni, OCD, bulimi, panikanfald, PTSD og søvnløshed.

2. Eksponeringsterapi

Ud over kognitiv adfærdsterapi kan hvordan man overvinder mørk fobi også være gennem eksponeringsterapi. Denne terapi fokuserer på at ændre ens reaktion på den frygtede situation. Ifølge eksperter kan gentagen eksponering gradvist hjælpe dig selv til at håndtere den oplevede frygt eller angst.

Her vil mennesker med mørk fobi blive anbragt eller stillet over for en situation, der gør dem bange, nemlig det mørke rum. Ideelt set vil denne eksponering eller eksponeringsterapi "desensibilisere" individet over for hans eller hendes fobi. Som et resultat vil angsten for det mørke rum falde.

Læs også: 10 unikke fobier, der kan opleves af børn

3. Åndedrætsteknik

Prøv at lære dit barn at øve sig i afspændings- eller vejrtrækningsteknikker. Denne vejrtrækningsteknik kan hjælpe med at berolige sindet. Grunden til, at denne teknik kan sænke pulsen og sænke eller stabilisere blodtrykket. Nå, på den måde vil niveauet af stress eller pres, som du står over for, blive reduceret.

Interessant nok kan vejrtrækningsteknikker, såsom at tage dybe vejrtrækninger og trække vejret langsomt, også gøre det lettere for kroppen at falde i søvn. For mødre, der ikke forstår denne teknik, kan du spørge lægen direkte gennem applikationen.

4.Narkotika

Hvis ovennævnte metoder ikke virker, eller nyktofobi har en betydelig indvirkning på barnets livskvalitet, kan det involvere lægemiddelbehandling, hvordan man overvinder mørk fobi hos børn. Senere vil lægen ordinere et beroligende middel for at få din lille til at føle sig roligere. Det skal understreges, at brugen af ​​disse lægemidler normalt kun er på kort sigt.

Læs også: Smal rumfobi? Her er, hvordan du overvinder det

Hvis den mørke fobi gør det svært for dit barn at bevæge sig, skal du derfor straks opsøge en psykiater for at få den rette behandling.

Du kan også spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
NHS. Tilgået i 2020. Kognitiv adfærdsterapi (CBT)
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Hvad skal man vide om nyktofobi
Healthline. Hentet 2020. Hvad er nyktofobi, og hvordan behandles det?
Meget godt sind. Tilgået 2020. Symptomer og behandling af nyktofobi (Mørkefrygt)