Hvordan virker COVID-19-vaccinen i kroppen?

COVID-19-vaccinen virker ved at opbygge immunsystemet i kroppen. Når COVID-19-vaccinen injiceres, modtager kroppens celler information om corona-virussen. Immunsystemet, der formerer sig senere i livet, vil genkende corona-virussen, hvis nogen bliver udsat for det. Men når corona-virussen forsøger at trænge ind, bekæmper immunsystemet det faktisk."

, Jakarta – COVID-19-vaccinen virker ved at introducere immunsystemet til den inaktiverede coronavirus. Dette medfører ikke, at en person bliver inficeret med COVID-19, men ruster kroppen til at kunne bekæmpe virusinfektioner i fremtiden.

Vacciner indeholder sædvanligvis en inaktiveret eller svækket version af virussen, såsom et protein eller nukleinsyre. Når du får en vaccine, genkender dit immunsystem den som fremmed. Immunsystemet reagerer ved at skabe hukommelsesceller og antistoffer, der beskytter kroppen mod infektion. Så hvordan virker COVID-19-vaccinen egentlig?

Læs også: Dette er fremskridtet af COVID-19-vaccinationsfase 2

Hvordan COVID-19-vaccinen virker

Når den kommer ind i kroppen, kan COVID-19-vaccinen tage dage eller endda uger om at danne antistoffer. Nå, her er mekanismen eller hvordan COVID-19-vaccinen virker.

  1. COVID-19-vaccinen virker ved at danne antistoffer til at bekæmpe coronavirus. Antistoffer binder til virale proteiner.
  2. Da COVID-19-vaccinen blev fremstillet, blev corona-virussen, der blev brugt til at fremstille vacciner, inaktiv ved at bruge et kemikalie kaldet beta-propiolacton. Den sovende coronavirus kan ikke længere replikere, men proteinet forbliver intakt.
  3. Fordi corona-virussen i vaccinen er død, kan den sprøjtes ind i den menneskelige krop uden at forårsage COVID-19-infektion. Når først de er inde i kroppen, bliver nogle inaktiverede vira besejret af en type immunitet, der kaldes antigen-bærende celler.
  4. Celler, der bærer antigenet, beskadiger corona-virussen, indtil der kommer flere fragmenter på overfladen, så kroppens celler kan opdage disse fragmenter.

Læs også: Forebyg COVID-19, dette er vigtigheden af ​​influenzavacciner for ældre

  1. Der dannes antistoffer. Immunceller bliver aktive, formerer sig og udskiller antistoffer for at bekæmpe coronavirus.
  2. Når først vaccinen er injiceret, er immunsystemet i stand til at reagere på en levende coronavirusinfektion. Så forhindrer immuncellerne virusset i at trænge ind og blokerer virus på forskellige måder.
  3. Kroppen gemmer al information om corona-virussen efter at være blevet injiceret med COVID-19-vaccinen. Kroppen kan huske coronavirus i årevis.

Bemærk venligst, at alle typer COVID-19-vacciner er blevet testet i prækliniske undersøgelser og kliniske forsøg. Dette trin er at vurdere sikkerheden af ​​vaccinen, og hvor godt den er effektiv til at forebygge sygdom. Som andre vacciner har COVID-19-vaccinen også bivirkninger, der stadig er relativt sikre.

Læs også: Svage Corona-vaccineforsøg hos ældre, hvad er årsagen?

Det er alt, du behøver at vide om, hvordan COVID-19-vaccinen virker. Har du fået vaccinen? Hvis du stadig er i tvivl om vaccinens sikkerhed relateret til din helbredstilstand, skal du bare spørge din læge gennem ansøgningen . Du kan også bestille COVID-19-vaccinen på det nærmeste sundhedscenter ved at downloade appen .

Reference:

NHS oplysninger. Tilgået i 2021. Sådan virker vaccinerne

CDC. Tilgået 2021. Forstå, hvordan COVID-19-vacciner virker

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hvordan virker COVID-19-vacciner?