Der er en klump i brystet, mens du ammer, hvad betyder det?

Jakarta - Ændringer i brysterne under og efter graviditet er normale. Herunder forekomsten af ​​klumper i brystet, når de ammer. Denne tilstand er ikke overraskende at få mødre til at bekymre sig, om brystklumpen er kræft, og hvad er de risici, der opstår, når de får en klump sammen med barnets ammeprogram.

Ja, brystkræft kan opstå, når en mor ammer, men denne tilstand er meget sjælden. I det mindste er der kun 3 procent af brystkræfttilfældene, når amning forekommer på verdensplan. Risikoen for brystkræft er højere efter graviditet og fødsel, fordi det skyldes hormonelle ændringer under graviditeten. Samlet set reducerer amning dog risikoen for brystkræft, især hos postmenopausale kvinder.

Årsagen er, at månederne med graviditet og amning vil reducere antallet af menstruationscyklusser hos kvinder. Indirekte reducerer denne tilstand også eksponeringen for hormoner, der øger risikoen for visse kræftformer.

Læs også: Nybagte mødre Vær ikke bange for at amme, følg disse trin

Brystklumper under amning, er det farligt?

Brystforandringer under graviditet og amning kan ikke adskilles fra hormonernes rolle. Målet er at forberede brystet til at amme barnet. Nå, dette er den rigtige mulighed for at opstå brystklumper. De mest almindelige tilstande forbundet med brystklumper er cyster, galactoceles og fibroadenomer. Alle tre er dog ikke kræft.

Nogle gange, når du ammer, kan mælkekanalerne i brystet blive blokeret. Denne tilstand forårsager udseendet af små, hårde og smertefulde klumper. Forsigtigt at massere klumpen mod brystvorten før fodring kan hjælpe med at lindre den. Brystkræft hos kvinder i den fødedygtige alder er sjælden, så de fleste brystklumper er godartede. Yderligere undersøgelse kan dog være påkrævet.

Læs også: Hvorfor sover babyer efter amning?

Brystklumper, der ikke er brystkræft

Så, hvis det ikke er brystkræft, hvad betyder udseendet af en brystklump, når du ammer? Måske nogle af disse ting.

  • Cysteog galactocele. Små cyster eller galactoceles kan nogle gange forekomme i brystet. De indeholder mælk og vises og forsvinder afhængigt af mælkemængden i brystet. Disse klumper er normalt smertefri og vil forsvinde, når amningen er afsluttet.

  • mastitis. Mastitis er en infektion i brystet. Disse brystklumper er smertefulde, og området omkring klumpen er rødt og varmt at røre ved. Mastitis kan også være ledsaget af feber.

  • Fibrocystiske bryster. Nogle kvinder har klumpet brystvæv, der kan blive ømt og føles som flere hårde klumper i brystet. Fibrocystiske brystcyster er ikke kræftfremkaldende og har ingen effekt på amning.

  • Hævede lymfeknuder. Hævede, ømme eller forstørrede lymfeknuder mærkes under en eller begge arme. Brystvæv strækker sig til området nær armhulen, så der kan være hævede lymfeknuder på grund af infektion, såsom mastitis.

  • Engorgement. Dette problem opstår, når brysterne bliver for fulde, normalt fordi der er for meget mælk, og barnet ikke har ammet til sit fulde potentiale.

Læs også: Kend de fantastiske fordele ved datoer for ammende mødre

Brystklumper, der opstår ved amning, er ikke ensbetydende med kræft, men det skader aldrig at se en læge for korrekt diagnose og behandling, så komplikationer kan forebygges. Du kan direkte spørge lægen, hvis du finder en klump i brystet, prøv at bruge applikationen så moderens spørgsmål og svar bliver nemmere. Ansøgning kan mor Hent på mobilen.