Pas på mental sundhed med mindfulness

, Jakarta - Har nogensinde hørt om praksis mindfulness som siges at være gavnligt for fysisk og mental sundhed? Nu, mindfulness er en praksis, der giver dig mulighed for at fokusere mere på den aktuelle situation og acceptere den uden at dømme. Nå, det er denne tilstand, der hjælper med at acceptere og håndtere smertefulde eller foruroligende tanker, følelser eller fornemmelser.

laver øvelser mindfulness enkel i et par minutter, angiveligt effektiv til at behandle og forbedre vores daglige mentale sundhed. Kort sagt, mindfyldthed kan reducere stress og øge glæden.

Ifølge eksperter hos SANE Australia, mindfyldthed eksisterede for mere end 2.500 år siden. Det var dog først i 1970'erne, at denne teknik blev en del af psykologisk terapi. Så hvad er fordelene? mindfyldthed for krop og sind?

Læs også: Lindre stress ved at udføre disse 5 afslapningsteknikker

1. Forbedre livets velstand

Øve sig mindfyldthed det hjælper til at fokusere mere og nyde hvert øjeblik, der sker fuldt ud. At fokusere på den ting eller aktivitet, der bliver udført, gør det lettere at nyde øjeblikket. Nå, du er også lettere at koncentrere dig i at håndtere selvproblemer.

Ved at fokusere på nuet øver mange mennesker mindfyldthed fandt ud af, at de var mindre tilbøjelige til at blive fanget af at bekymre sig om fremtiden eller fortryde fortiden. De er heller ikke hjemsøgt af bekymringer om succes og selvværd. De har også evnen til at danne relationer af bedre kvalitet med andre mennesker. Kort sagt, mindfyldthed gavnligt og bidrager til livsglæde.

2. Forbedre mental sundhed

I de senere år har psykoterapeuter brugt mindfyldthed som et vigtigt element i behandlingen af ​​en række psykiske problemer.

Fordel mindfyldthed udråbt til behandling af depression, afhængighed og stofmisbrug, spiseforstyrrelser, partnerkonflikter, angstlidelser og tvangslidelser.

3. Forbedre fysisk sundhed

Mindfyldthed Det forbedrer også ens fysiske sundhed. Teknik mindfyldthed det gavner det fysiske helbred på flere måder. Mindfulness Det menes at hjælpe med at lindre stress, behandle hjertesygdomme, sænke blodtrykket, reducere kroniske smerter, forbedre søvnen og lindre gastrointestinale problemer.

Læs også:4 tegn, der vises i kroppen, når du er under stress

4.Andre fordele

Mindfulness Det hjælper også med at øge kreativiteten, forbedrer opmærksomhed, hukommelse og koncentration og styrker relationer. Udover det, mindfyldthed kan hjælpe med at håndtere angst, kroniske smerter, selvmordstanker, genopretning fra afhængighed. Det, der skal understreges, selvom det har en række fordele, er det en god idé at spørge en ekspert om fordelene, teknikkerne til at gøre det og andre vigtige ting vedr. mligegyldighed. Nå, du kan spørge en sagkyndig læge eller psykolog direkte gennem ansøgningen . Praktisk, ikke?

Tips til Mindfulness

Der er mange enkle måder at træne på mindfulness. Så her er nogle tips, som du kan prøve.

  • Fokus . Faktum er, at det er svært at slappe af og fokusere på den ene ting, vi laver midt i travle tidsplaner. Alligevel skal du tage dig tid til at observere eller nyde situationen omkring dig med alle kroppens sanser. For eksempel, når du spiser din yndlingsmad, så prøv at starte med at dufte duften, og smag den langsomt, indtil du virkelig nyder den.
  • Nyd livet . Prøv at være åben, accepterende og klog i enhver handling. Find lykken selv i små ting.

Læs også: Lindre stress med meditation

  • Accepter og respekter dig selv. Forkæl dig selv som en god ven.
  • Fokus på vejrtrækning . Når du har negative tanker, så prøv at sætte dig ned, tage en dyb indånding og lukke øjnene. Fokuser på åndedrættet, altså når åndedrættet går ind og ud af kroppen. Misforstå mig ikke du ved, at sidde og trække vejret selv i blot et minut kan hjælpe med at berolige sindet.

Det er nogle ting at vide om konceptet mindfulness hvilket er gavnligt for fysisk og mental sundhed.



Reference:
SANE Australia - National velgørenhedsorganisation for mental sundhed. Tilgået i 2020. Mindfulness
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Mindfulness øvelser
Hjælpevejledning. Tilgået i 2020. Fordele ved Mindfulness