Årsager til, at babyer ikke kan drikke honning

, Jakarta - Honning menes at indeholde mange egenskaber til at øge kroppens modstand mod at undgå sygdom. Derfor er det ikke ualmindeligt, at mødre giver honning til deres babyer. Selv nogle forældre tror stadig på myten om, at honning kan gøre læberne lyserøde og er godt for babys helbred. Men vidste du, at honning faktisk kan være farligt for babyer, der ikke engang er 1 år gamle?

I modsætning til voksne er babyers fordøjelsessystem umodne, så skadelige bakterier kan nemt angribe deres fordøjelsessystem. Dette er grunden til, at babyer kun kan indtage modermælk indtil de er 6 måneder gamle. Undtagen i visse tilfælde har babyer lov til at indtage yderligere modermælkserstatning.

Læs også : Botulisme kan ske hos babyer, forældre skal vide

Farer ved honning for babyer

I nogle udviklede lande er der et forbud, så honning ikke indtages af babyer under 12 måneder. Hovedårsagen er, at honning indeholder bakterier clostridium hvilket er farligt for babyer. Clostridium-bakterier vil frigive toksiner i barnets fordøjelseskanal og forårsage sjældne forgiftninger eller botulisme. Denne bakterie trives let i støv, floder, jord og honning, som potentielt er forurenet med disse bakterier.

Clostridium-bakterier hos spædbørn over 12 måneder til voksne vil ikke være skadelige. Årsagen er, at mikroorganismerne i tarmen kan forhindre deres vækst og fjerne sporer, før de er skadelige. Det er anderledes for babyer under 12 måneder. Fordi det ikke har været i stand til at producere antibakterielt naturligt, så hvis clostridium-bakterier indtages, kan det vokse i tarmene og forårsage botulisme.

Når de først er udviklet i tarmene, kan clostridium-bakterier producere toksiner, der angriber nervesystemet, hvilket kan forårsage muskellammelse. Botulisme kan forhindre en baby i at trække vejret, fordi den svækker de muskler, der styrer vejrtrækningen. Derudover er barnets evne til at bevæge sig og spise begrænset. I alvorlige tilfælde kan botulisme være dødelig.

Læs også : Fatalt resultat, botulisme kan forårsage lammelse

Symptomer på baby forgiftet af honning

Det er vigtigt for mødre at kende symptomerne på sjælden forgiftning eller botulisme hos babyer forårsaget af honning. Generelt vil babyer, der oplever botulisme, vise symptomer omkring 8 til 36 timer efter indtagelse af honning. Her er nogle almindelige symptomer:

  • Babyens kropsbevægelser reduceres, og gråden er svag.

  • Synkebesvær og nedsat appetit.

  • Åndedrætsbesvær.

  • Overdreven savlen.

  • Barnets sugeevne svækkes, så der mangler mælk.

  • Babyens ansigtsudtryk er ikke som normalt, ser mere fladt ud.

  • Musklerne i hænder, fødder og nakke svækkes, så de ikke er i stand til at modstå det.

Læs også : Mødre bør vide, disse er 8 symptomer på botulisme hos babyer

Hvis moderen allerede har givet honning til den lille og ovenstående symptomer viser sig, så spørg straks lægen her . Det er nemt, mor skal kun downloade applikationen på Google Play eller App Store og kontakt lægen via Video/taleopkald eller Snak med lægen. Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen når som helst og hvor som helst, vil din mors medicin blive leveret direkte til dit hjem.

Reference:
Healthline.com. Tilgået 2019. Hvornår kan babyer spise hunny