Ofte vildledt, skizofreni og sindssyge er ikke det samme

, Jakarta - Selvfølgelig har du set, selv bemærket adfærden af ​​"skøre" mennesker i siden af ​​vejen. De ser normalt lurvede ud, klædt i klude eller har endda slet ikke noget tøj. Selvom de er synonyme med udtrykket "skøre", fortjener de faktisk ikke at blive kaldt det. Dette skyldes, at de ikke helt mister forstanden, da tilstanden kan kontrolleres med medicin. Denne psykiske lidelse er kendt som skizofreni.

Skizofreni er en kronisk psykisk lidelse, der påvirker den måde, en person tænker og opfører sig på. Denne tilstand gør også, at patienter har følelsesmæssige forstyrrelser i det omgivende miljø. Skizofreni er mere almindelig hos unge til voksne, dvs. i alderen 6 til 30 år.

Skizofreni er ikke tosset

Selvom skizofreni og sindssyge begge er psykiske lidelser, bør prædikatet "gal" ikke bruges til mennesker med skizofreni. Fordi dette udtryk vil gøre folk bange og se mennesker med skizofreni som mærkelige mennesker, der skal undgås.

Faktisk er det, folk omkring dem skal gøre, at støtte mennesker med skizofreni, så de vil gå til lægen. Dette er for, at sygdommens tilbagefald kan kontrolleres og kontrolleres, så den ramte kan vende tilbage til at leve livet som normalt.

Der er en behandling for skizofreni, som skal udføres af mennesker med denne sygdom. Behandlingstyper er opdelt i psykosocial og psykofarmaceutisk.

  • Psykosocial kan hjælpe syge med at øge produktiviteten og livskvaliteten. De kan vende tilbage til arbejdet og interagere med dem omkring dem.

  • Psykofarmaceutika er lægemidler, der er effektive for centralnervesystemet ved at påvirke psykologiske og mentale funktioner.

Ovenstående behandling skal følges af personer med skizofreni konsekvent. Det er meningen, at de opnåede resultater kan blive mere optimale. På den måde kan de straks vende tilbage til det normale liv.

Fra nu af skal du holde op med at tro, at mennesker med skizofreni er "skøre" mennesker, som bør undgås. I stedet er det, man skal gøre, at støtte og motivere dem, så lysten til at se en læge vokser.

Symptomer på skizofreni

Adfærden eller symptomerne hos mennesker med skizofreni varierer meget. Dette gør dem ude af stand til at interagere med deres omgivelser eller udføre aktiviteter som andre mennesker generelt. Generelt er følgende mulige symptomer på skizofreni:

  1. Tal uklart

Mennesker med skizofreni taler normalt ofte usammenhængende, og deres ord giver ikke mening. Derudover er de også svære at kommunikere med.

  1. Hallucinationer og vrangforestillinger

Hallucinationer er opfattelser, der opstår i en bevidst tilstand, uden nogen egentlig stimulering af sanserne. Mens vrangforestillinger er en forståelse eller tro, der er forkert, fordi den er i modstrid med virkeligheden. En person, der ofte har hallucinationer eller vrangforestillinger, skal mistænkes for at have skizofreni.

  1. Flade følelser

Mennesker med skizofreni har normalt ikke karakteristiske følelser. De har en tendens til at have en flad stemning, så de udtryk, de laver, lader ikke til at beskrive noget.

  1. Kender ikke dig selv

Mennesker med skizofreni vil ikke genkende sig selv og deres familier, nogle gange vil de endda skabe en ny identitet, som de tror på. Dette sker, fordi de har tendens til at hallucinere og vrangforestillinger.

  1. Ukorrekt opførsel

Mennesker med skizofreni kan opføre sig mærkeligt, har ingen skam, kan endda skade sig selv og dem omkring dem.

Symptomerne ovenfor kan forekomme hos enhver. Normalt vil de første symptomer dukke op i ungdomsårene eller ung voksen alder. I nogle tilfælde opstår symptomer også hos personer over 40 år. Jo tidligere symptomerne på skizofreni behandles, jo bedre bliver behandlingsresultaterne.

Skizofreni er også kendt som en tilbagevendende sygdom. Disse symptomer opstår ofte gentagne gange. Jo længere tilbagefaldet er, jo sværere er det at kontrollere. Gentagelse opstår normalt, hvis den syge ikke overholder behandlingen.

Du kan også spørge om mange ting om skizofreni gennem lægen i appen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu!

Læs også:

  • Stress og traumer forårsager paranoid skizofreni
  • Paranoid skizofreni har en tendens til at hallucinere
  • Disse 3 måder at behandle skizofreni på