Træning om morgenen, her er fordelene

, Jakarta – De fleste mennesker vælger generelt at træne om morgenen eller aftenen. Nogle mennesker tror dog, at det bedste tidspunkt at træne faktisk er om morgenen. Udover den kølige luft er kroppen også stadig frisk til at træne. I den medicinske verden er der ingen forskning, der virkelig viser, at morgenmotion er det bedste tidspunkt.

Alligevel er der visse fordele, du kan få, når du vælger at træne om morgenen. Nå, her er fordelene ved at træne om morgenen, som du har brug for at kende:

Læs også: Det viser sig, at sport får dig til at se yngre ud, her er grunden

1. Øg årvågenhed

Kortisol er et hormon, der holder dig vågen og vågen. Nå, hormonet kortisol stiger generelt om morgenen og falder om natten. Dette hormon vil nå sit højdepunkt omkring kl. 8.00. Hvis du har en sund døgnrytme, kan din krop være bedre forberedt til at træne om morgenen, når hormonet kortisol er på sit højeste.

2. Få mere energi

Regelmæssig træning kan øge energien og reducere træthed. Under træning flyder ilt og næringsstoffer jævnt til hjertet og lungerne og forbedrer derved det kardiovaskulære systems funktion, udholdenhed og overordnet udholdenhed. Ved at træne tidligt vil du føle dig mere energisk i løbet af dagen.

3. Mere fokus

De fleste mennesker har svært ved at fokusere og føler sig meget søvnige i løbet af dagen. Tja, træning øger fokus og koncentration. Når du vil fokusere mere i løbet af dagen, så prøv at starte din træning om morgenen. En undersøgelse fra 2019 offentliggjort i British Journal of Sports Medicine fandt, at morgenmotion viste sig at forbedre opmærksomhed, visuel læring og beslutningstagning.

4. Forbedre humør

Du må have hørt, at træning er et naturligt middel mod stress. Dette skyldes, at hjernen under træning producerer flere endorfiner, hormoner, der udløser følelsen af ​​nydelse. Hormoner tjener også som en distraktion fra ængstelige tanker. Når du træner om morgenen, kan du være sikker på, at du får humør godt hele dagen.

Læs også: Hvor vigtigt er det at køle ned efter træning?

5. Mere effektivt vægttab

En undersøgelse offentliggjort i EbioMedicine siger, at morgenmotion kan være en af ​​de bedste måder at tabe sig på. I undersøgelsen trænede 10 unge mænd om morgenen, eftermiddagen og aftenen i separate sessioner. Forskerne fandt ud af, at 24-timers fedtforbrænding var højest, når de trænede om morgenen før morgenmaden.

6. Styrer appetitten

Motion hjælper med at regulere appetitten ved at reducere ghrelin, sulthormonet og øge mæthedshormonet. I en undersøgelse fra 2012 offentliggjort i Medicin og videnskab i sport og motion 35 kvinder gik på et løbebånd i 45 minutter om morgenen. Dernæst målte forskerne kvindernes hjernebølger, når de så på fotos af blomster (kontrol) og mad.

En uge senere blev processen gentaget uden morgenmotion. Forskerne fandt ud af, at kvinders hjerner reagerede stærkere på billeder af mad, når de ikke trænede om morgenen. Dette tyder på, at morgenmotion kan forbedre hjernens reaktion på madsignaler.

7. Sov bedre

Ved at dyrke motion om morgenen kan du få en bedre nattesøvn. Dette skyldes, at eksponering for lys om morgenen kan være med til at øge melatoninniveauet om natten, så du kan falde i søvn hurtigere og bedre.

Læs også: Har du ikke trænet i lang tid? Her er tips til at komme i gang

Det er de forskellige fordele ved at træne om morgenen, som du har brug for at kende. Hvis du har helbredsproblemer, skal du kontakte lægen via ansøgningen at forhøre sig nærmere. Gennem denne applikation kan du kontakte den læge, du har brug for, når som helst og hvor som helst via e-mail Snak eller Stemme/videoopkald .



Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 13 fordele ved at træne om morgenen.
Medline Plus. Tilgået i 2020. Fordele ved motion.