Tips til brug af test til mere nøjagtige resultater

, Jakarta – Manglende menstruation er ofte et tegn på graviditet. Når du oplever denne tilstand, vil du helt sikkert hurtigt bruge testen ( testpakke ). Tespek er et graviditetstestsæt i form af en pind designet til at bestemme niveauet af HCG-hormonet i urinen.

Du kan nemt finde tespek på det nærmeste apotek og fås i forskellige mærker. De fleste mærker hævder, at deres produkter er meget nøjagtige på den første dag i en udeblevne menstruation eller endnu tidligere. Men faktisk får nogle mennesker nogle gange forkerte resultater efter at have brugt det. Nå, det viser sig, at der er en række tips, du kan gøre for at gøre testresultaterne mere nøjagtige. Her er anmeldelsen!

Læs også: Hvornår begynder tegnene på graviditet at vise sig?

Tips til brug af test til mere nøjagtige resultater

Lancering fra Mayo Clinic, kvinder kan få mere præcise resultater, hvis de venter, indtil den første dag af deres menstruation udebliver. Hvorfor vente? Kort efter at det befrugtede æg sætter sig fast i livmoderslimhinden (implantation), danner placenta og producerer hormoner humant choriongonadotropin (HCG). Nå, dette hormon kommer ind i blodbanen og urinen.

Under tidlig graviditet øges HCG-koncentrationerne hurtigt, fordobles hver anden til tredje dag. Jo tidligere du tager en hjemmegraviditetstest, jo sværere vil det være at opdage HCG.

Tidspunktet for ægløsning for hver kvinde kan variere fra måned til måned, og et befrugtet æg kan implanteres i livmoderen på forskellige tidspunkter. Dette kan påvirke tidspunktet for HCG-produktion, og hvornår det kan detekteres.

Læs også: Her er 6 ting, der indikerer en falsk graviditet

Hvis din menstruation er uregelmæssig, kan du fejlberegne, hvornår din menstruation skal komme. Mange testmærker hævder at være 99 procent nøjagtige. Men hjemmegraviditetstests adskiller sig i deres evne til at diagnosticere graviditet hos kvinder, der for nylig har udeblevet deres menstruation. Hvis du får et negativt testresultat, men tror, ​​du kan være gravid, skal du gentage testen en uge efter din udeblevne menstruation eller kontakte din læge med det samme.

Forskellige ting, der kan påvirke testresultater

Du kan få et negativt testresultat, selvom det viser sig, at du er gravid. Dette er kendt som en falsk negativ. Nogle af de ting, der kan forårsage falske negativer inkluderer:

  • Gør testen for tidligt. Jo tidligere du tager en graviditetstest efter at have udeblevet din menstruation, jo sværere vil testen opdage HCG. For de mest nøjagtige resultater, gentag testen en uge efter din udeblevne menstruation.
  • Det går for hurtigt at kontrollere testresultaterne. Vent på, at testen behandles først. Følg instruktionerne som angivet på testpakken.
  • Brug fortyndet urin. For at få de mest nøjagtige resultater, tag testen om morgenen, når urinen har den mest koncentrerede konsistens.

Læs også: Fakta om udløbet testpakke

Hvis du mangler menstruation og oplever tegn på graviditet, kan du købe en test i en helsebutik . Ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset, pass køb tespek bare klik, så vil ordren blive leveret til dit sted om cirka en time. Nemt og meget praktisk ikke? Kom nu, brug det nu!



Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hjemmegraviditetstest: Kan du stole på resultaterne?.
Healthline. Fået adgang til 2021. Du bør ikke genbruge en graviditetstest — her er hvorfor.