Faren for blindtarmsbetændelse, der ikke behandles korrekt

Jakarta – Blindtarmsbetændelse er betændelse eller hævelse af appendiks eller appendiks. Det er derfor, denne sygdom er også kendt som blindtarmsbetændelse. Generelt er blindtarmsbetændelse forårsaget af blokering af 'indgangen' af afføring eller madrester, der ikke er blevet fordøjet indtil glat, så blindtarmen bliver betændt og hævet. Blindtarmsbetændelse kan ramme alle, især personer i alderen 10-30 år. Hvis den ikke behandles korrekt, kan denne sygdom forårsage komplikationer, der bringer kroppen i fare.

Læs også: Dette er forskellen mellem blindtarmsbetændelse og mag

Sprængt tillæg

Ubehandlet blindtarmsbetændelse risikerer at briste og være dødelig. Denne tilstand er karakteriseret ved uudholdelige mavesmerter, feber, kvalme, opkastning, appetitløshed, hyppig vandladning og forvirring og rastløshed. Så hvordan kan blindtarmen briste?

Når tarmene bliver inficerede, begynder de gode bakterier i tarmene at formere sig hurtigt. Tarmen bliver betændt og fyldes med pus, der indeholder bakterier, vævsceller og døde hvide blodlegemer. Denne infektion forårsager større pres på blindtarmen, hvorved strømmen af ​​blod, der strømmer gennem organets vægge, mindskes. Som følge heraf vil tarmvævet mangle blodforsyning og få det til at dø langsomt. Denne proces vil fortsætte, indtil muskelvæggen i tarmen bliver meget tynd og til sidst brister.

Brud på blindtarmen opstår normalt efter de første 24 timer efter fremkomsten af ​​de første symptomer på blindtarmsbetændelse. Risikoen øges, især efter 48-72 timers symptomer. Så hvad er de mulige farer ved et sprængt blindtarm?

  • bughindebetændelse, dvs. betændelse i slimhinden i bughulen på grund af en sprængt tarm. Symptomerne omfatter svære og vedvarende mavesmerter, opkastning, hurtig hjerterytme, feber, hævet maveområde og åndedrætsbesvær (åndedrætsbesvær). Disse komplikationer behandles normalt med antibiotika og kirurgisk fjernelse af blindtarmen.
  • Byld, ophobning af pus i et område af kroppen. Denne tilstand kan behandles ved at suge pus fra bylden eller give antibiotika.
  • Død. I nogle tilfælde kan brud på blindtarmen føre til døden. Denne risiko er normalt høj hos småbørn og børn. Dette opstår på grund af bughindebetændelse, der ikke behandles ordentligt, så det spreder sig og forårsager septikæmi (bakterier i blodet). Denne tilstand kan udløse betændelse i kroppen og beskadige organer og forårsage død.

Læs også: Pas på 9 symptomer på blindtarmsbetændelse hos børn og hvordan man håndterer dem

Behandling af sprængt appendiks

Nogle undersøgelser tyder på operation i tilfælde af blindtarmsbetændelse. Dette skyldes, at bedring efter operation har en tendens til at være hurtigere og med minimale komplikationer, især hvis blindtarmsbetændelse opstår hos småbørn og børn. Denne operation skal udføres så hurtigt som muligt. Målet er at undgå spredning af infektion i alle dele af maven, som kan føre til mere alvorlige komplikationer. I det kirurgiske indgreb vil lægen normalt fjerne det pus, der har fyldt bughulen, og give stærke antibiotika i 6-8 uger for at bekæmpe infektion.

Læs også: Kan blindtarmsbetændelse behandles uden kirurgi? Her er anmeldelsen

Da du ser faren for komplikationer ved blindtarmsbetændelse, skal du straks tale med din læge, hvis du oplever nogle af de nævnte symptomer. Du kan ringe til lægen når som helst og hvor som helst via Snak og Stemme/videoopkald at formidle deres klager. Forbi , kan du også købe vitaminer og medicin uden at skulle forlade huset. Din ordre vil blive afsendt inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!