Her er 6 ting, der indikerer en falsk graviditet

, Jakarta – Graviditet er nyheder, der kan få ægtepar til at føle sig lykkelige, især for par, der har ventet på et barn i lang tid. Når en kvinde er gravid, vil der være fosterudvikling i hendes fødsel i cirka 9 måneder. Men vidste du, at der er en medicinsk tilstand kaldet falsk graviditet.

falsk graviditet ( pseudocyesis ) er en tilstand, hvor en kvinde oplever symptomer og tegn, der ligner dem ved en rigtig graviditet. Der er dog ingen egentlig graviditet, og der udvikles ikke noget foster i livmoderen. Tegn på graviditet, der viser sig, mærkes også i flere uger til måneder, ligesom en rigtig graviditet. Så hvad er tegnene på en falsk graviditet?

Læs også: Sjældent opdaget, hvornår kan gravid vin kendes?

Falske graviditetsårsager og symptomer

Kvinder, der oplever en falsk graviditet, vil mærke tegn, der ligner hinanden, endda det samme som en rigtig graviditet. Denne tilstand får en kvinde til at føle sig meget sikker på, at hun virkelig er gravid. Når du finder ud af sandheden, vil det være meget svært for folk med falske graviditeter at acceptere den.

Faktisk vides det stadig ikke præcist, hvad der får en kvinde til at opleve en falsk graviditet. Denne tilstand siges dog at være relateret til flere faktorer, hvoraf en er psykologiske faktorer. Dette kaldes at få en kvinde til at opleve sin egen overbevisning og begynde at vise symptomer på en falsk graviditet.

En af årsagerne, der menes at udløse denne tilstand, er psykologiske faktorer. Falske graviditeter er tilbøjelige til at forekomme hos kvinder, der oplever depression eller alvorlig stress, generelt fordi de ikke har fået børn eller ikke er lykkedes med at blive gravide. Falske graviditeter er mulige hos kvinder, der har fertilitetsproblemer eller har haft flere aborter.

Dette kan få kvinder til at begynde at have deres egne overbevisninger om graviditet. Med tiden vil kroppen ubevidst skabe tegn på graviditet. Når det sker, begynder hjernen at fortolke de symptomer, der viser sig som et reelt tegn og begynder at udskille graviditetshormoner. Igen vil dette gøre kvinden endnu mere overbevist om, at hun er gravid, selvom hun ikke er det.

Læs også: Advarsel 3 tegn på tom graviditet

Ud over psykologiske faktorer siges falsk graviditet også at skyldes helbredsproblemer. Der er flere sundhedsmæssige lidelser, der kan få symptomer til at ligne tegn på graviditet. Kvinder, der er overvægtige, har ovarietumorer eller kræft og er alvorligt deprimerede, er mere tilbøjelige til at have falske graviditeter.

Tegn, der vises i falske graviditeter, er generelt de samme som rigtige graviditeter, herunder:

  1. Sen menstruation eller menstruation. I nogle tilfælde får kvinder, der oplever denne tilstand, slet ikke en menstruation.
  2. Oplever kvalme og opkastning.
  3. Brysterne er ømme og forstørrede.
  4. Udspilet mave, dette tegn menes ofte at være et tegn på graviditet. Men ved falsk graviditet sker dette ikke, fordi der er et foster i livmoderen.
  5. Følelse af fosterets tilstedeværelse og bevægelse i maven.
  6. Oplever vægtøgning.

De tegn, der vises, kan faktisk gøre denne tilstand svær at genkende. Derfor bør du straks tage på hospitalet, hvis du oplever tegn på graviditet. Der foretages en undersøgelse for at fastslå, om graviditeten rent faktisk er sket eller ej. Undersøgelser, der kan foretages, er graviditetstest, fysiske undersøgelser og ultralyd for at bekræfte fosterets tilstedeværelse.

Læs også: Gravid, men har ikke et embryo, hvorfor det?

Hvis du er i tvivl, kan du prøve at tale med lægen først i appen og formidle de symptomer, der opstår. Læger kan nemt kontaktes via Videoer / Taleopkald eller Snak . Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Falsk graviditet (Pseudocyesis).
Forældre. Hentet 2020. Hvad er falsk graviditet?
Baby Center. Tilgået 2020. Mærkeligt, men sandt: Falsk graviditet.