Lakridsrod hjælper med at overvinde mavesyre, her er fakta

"Der findes mange typer behandling til behandling af sure opstød. Normalt vil læger anbefale håndkøbsmedicin. Naturmidler som lakridsrod kan dog faktisk lindre symptomerne på mavesyre. Denne plante, som normalt bruges som sødemiddel i medicin og slik, har forbindelser, der er effektive til at undertrykke syre. Disse naturlige ingredienser bør dog bruges med forsigtighed."

, Jakarta – Lakrids el lakrids er en plante, der ofte bruges som smagsgivende sødestof ved fremstilling af slik, stoffer, tobak og personlige produkter, såsom tandpasta. Ikke kun giver en sød smag, lakrids har også mange medicinske egenskaber, du ved.

Lakrids anses for at være en af ​​de ældste naturlægemidler. Denne plante, der stammer fra Vestasien og Sydeuropa, har længe været brugt til at behandle forskellige sygdomme. Lakrids tilsættes ofte til urtete for at behandle urolig mave og for at lindre ondt i halsen. Nu bruger mange mennesker også lakrids til behandling af sure opstødssygdomme. Her er anmeldelsen.

Læs også: Naturlige midler til at overvinde mavesyresymptomer

Lær lakrids og dens indhold at kende

Lakrids er en plante, der hovedsageligt vokser i Middelhavet og det vestlige Asien. Planter afledt af rødderne af lakridsplanten (Glycyrrhiza glabra) Den har en sød smag, der er 50 gange sødere end sukker.

Oprindeligt blev lakrids brugt medicinsk i det gamle Egypten, hvor dens rødder blev lavet til en sød drik for faraoerne. Planten bruges også i traditionel kinesisk, mellemøstlig og græsk medicin til at lindre urolige maver, reducere betændelse og behandle øvre luftvejsproblemer.

Selvom det indeholder hundredvis af planteforbindelser, er den vigtigste aktive forbindelse i lakrids glycyrrhizin. Denne forbindelse er ansvarlig for den søde smag af lakrids. Glycyrrhizin har også antioxidante, anti-inflammatoriske og antimikrobielle egenskaber.

Lanceret fra WebMD indeholder en lakrids 17 kalorier, 0 gram protein, 0 gram fedt, 2 gram kulhydrater, 0 gram fiber og 0 gram sukker. Derudover er lakridste også en god kilde til vitamin A, C og E.

Effekten af ​​kalkrod mod mavesyresygdom

Acid reflukssygdom eller gastroøsofageal refluks (GERD) opstår, når den nedre esophageal sphincter (LES) ikke lukker helt. LES forsegler mad og syrer, der nedbryder mad i maven. Hvis LES ikke lukker helt, kan mavesyren bakke op i spiserøret. Denne tilstand kan forårsage en brændende fornemmelse og brystsmerter (halsbrand).

Nå, lakridsekstrakt kan lindre symptomer på mavesyresygdom, såsom sure opstød og diabetes halsbrand. I et 8-ugers studie med 58 voksne med GERD forbedrede lave doser af glycyretinsyre i kombination med standardbehandling GERD-symptomer markant. En anden undersøgelse viste, at lakrids var mere effektiv til at lindre sure opstødssymptomer end antacida over en toårig periode.

Ud over lakridsekstrakt, indtag deglycyrrhizineret lakrids (DGL) menes at lindre symptomer på sure opstød. DGL er en menneskeforarbejdet form for lakrids til sikrere forbrug. De fjerner store mængder af et stof kaldet glycyrrhizin, som gør DGL sikrere at tage på lang sigt og har færre interaktioner med medicinske tilstande eller lægemidler end lakridsekstrakt.

Ifølge en undersøgelse fra 2014 blev DGL vist at øge slimaktiviteten. Denne ekstra slim kan fungere som en barriere for syre i mave og spiserør. Denne barriere tillader beskadiget væv at hele og forhindrer fremtidig sure opstød i at opstå. En undersøgelse fra 2018 viste, at DGL var mere effektiv end syre-undertrykkende lægemidler.

Læs også: Gør disse 5 ting, når mavesyren vender tilbage

Advarsler at være opmærksomme på

Undgå at indtage lakrids, hvis du tager diuretika, kortikosteroider eller andre lægemidler, der sænker kaliumniveauet i kroppen. Lakrids kan forstærke virkningerne af disse medikamenter og få dine kaliumniveauer til at blive meget lave.

Hvis du ønsker at tage DGL, skal du først diskutere det med din læge om potentielle interaktioner.

Folk, der har hjertesygdomme eller forhøjet blodtryk, bør være forsigtige, når de indtager lakridsekstrakt. Gravide bør heller ikke tage lakrids som tilskud, da det øger risikoen for for tidlig fødsel.

Læs også: Begynder at blive kigget på for behandling, er urter sikre?

Så hvis du ønsker at behandle mavesyresygdom, skal du bruge den behandling, lægen anbefaler. Hvis du ønsker at bruge alternativ medicin, er det vigtigt at fortælle det til din læge først. Dette er for at du kan få den bedste behandling og forhindre dig i at opleve effekter af interaktioner med andre behandlinger.

Nu kan du købe medicin til behandling af din sure opstødssygdom ved at bruge denne applikation , du ved. Ingen grund til at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad er fordelene og ulemperne ved lakridsrod?.
WebMD. Tilgået i 2021. Lakridsrodste: Er det godt for dig?.
Healthline. Tilgået 2021. Kan du bruge deglycyrrhizineret lakrids (DGL) til at behandle sur refluks?