Vigtigt, kend forskellen mellem dråber og poliovaccine til injektion

, Jakarta - Vacciner er biologiske produkter, hvis komponenter består af bakterier eller vira, der er blevet svækket eller dræbt. Vacciner har til formål at opbygge immunitet mod visse sygdomme. Der er forskellige typer vacciner, som børn i alderen 0-18 år skal få, hvoraf en er poliovaccinen.

Polio er en infektionssygdom forårsaget af en virusinfektion, der forårsager lammelser, åndedrætsbesvær og endda død. Poliovirussen overføres ved direkte kontakt med en smittet person eller gennem forurenet mad og vand.

Læs også: Forstå funktionerne af immunitetstests, du skal kende

Den virus, der forårsager polio, spreder sig meget hurtigt, så vaccination er obligatorisk. Der gives to former for poliovaccine, nemlig poliovaccinedråber (oral) og injektion (injektion). I starten blev poliovaccinen kun givet oralt, men den injicerbare poliovaccine bruges oftere end den orale poliovaccine. Så hvad er forskellen mellem disse to former for poliovaccine? Dette er forskellen.

1. Vaccineadministrationsplan

Poliovaccinedråberne gives gradvist siden den nyfødte, i en alder af to måneder, fire måneder og seks måneder. I mellemtiden gives injektionsvaccinen fem gange, nemlig i en alder af to måneder, tre måneder, fire måneder og i alderen 3-4 år.

2. Vaccinepriser

Prisen på poliovaccinen falder er billigere end den injicerbare poliovaccine. Poliovaccinedråberne har eksisteret i lang tid og produceres direkte i Indonesien. I mellemtiden skal der importeres injicerbar poliovaccine, så prisen er dyrere.

3. Vaccinesmag

Fordi det bruges oralt, har poliovaccinedråberne en sød smag. Derfor foretrækkes poliovaccinedråberne af børn. I modsætning til den injicerbare poliovaccine har børn en tendens til at undgå det. Derfor er det sværere at give injektionsvacciner til børn.

Læs også: 7 typer vacciner, som voksne har brug for

4. Virusindhold

Drip poliovaccinen indeholder levende svækket virus, mens den injicerbare poliovaccine indeholder død virus.

5. Erhvervet kropsreaktion

Fordi den indtages oralt, falder poliovaccinen direkte ned i mave-tarmkanalen. Derefter vil vaccinen stimulere immunsystemet og dermed danne antistoffer til at bekæmpe sygdommen. Den svækkede virus vil blive direkte bundet og dræbt af barnets immunsystem, som dannes efter vaccination. Bivirkningerne af den orale poliovaccine er dog mere modtagelige end den injicerbare poliovaccine.

Mens indsprøjtning af poliovaccine, kroppens immunitet er direkte dannet i blodet. I denne tilstand kan virussen stadig formere sig i tarmen, men forårsager ikke symptomer, fordi polioimmuniteten er blevet dannet.

Poliovaccinen giver normalt ikke bivirkninger. Hvis nogen, er symptomerne meget milde og vil forsvinde inden for et par dage. Mulige bivirkninger:

  • Smerter nær injektionsstedet.

  • Rødme på injektionsstedet.

  • Mild feber.

I sjældne tilfælde oplever nogle mennesker skuldersmerter, der varer længere og vil være mere smertefulde omkring injektionsstedet.

Læs også: Typer af vaccinationer, børn bør få fra fødslen

Så glem ikke at give dit lille barn poliovaccinen, okay? Hvis du har andre spørgsmål om poliovaccination, så tøv ikke med at spørge din læge . Brug funktioner Tal med en læge hvad der er i appen at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!