Sådan tager du dig af en nyfødt killing

, Jakarta – Hos nyfødte killinger er der flere ting, som er vigtige at være opmærksomme på. Fordi, ikke meget forskelligt fra menneskelige babyer, har nyfødte killinger også brug for pleje fra deres mødre, herunder med hensyn til at give mælk, mad, kropsvarme og andre ting.

Dette skyldes, at nyfødte killinger normalt stadig udvikler nogle kropsdele, deres pels er ikke fuldt udvokset, deres fordøjelse er stadig under udvikling, og de har stadig brug for at få god ernæring. Desværre kan nogle kattemor have givet op eller undgået pligten til at give mælk, når killingerne stadig har brug for det.

Læs også: Pas på 4 sygdomme, der er sårbare over for angribende killinger

Hjælp til at passe babykatte

At passe en nyfødt killing er en vanskelig ting at gøre. Især hvis det er første gang, det er blevet gjort. Men bare rolig, der er nogle tips, du kan prøve at anvende til pasning af en nyfødt killing, herunder:

1. Mælkeindtag

I de tidlige dage af en kats liv, i mindst de første fire uger, er mælkeindtagelse fra dens mor af yderste vigtighed. Dette skyldes, at mælk fra en morkat indeholder de næringsstoffer, der er nødvendige for udviklingen af ​​en lille baby. Hvis en nyfødt killing ikke får mælk fra sin mor, er det vigtigt for ejeren at give en lignende diæt eller en, der har en speciel formel. Prøv at spørge din dyrlæge om, hvilke næringsstoffer din killing har brug for, og hvor du kan få dem. Find om muligt en "plejemor" til killingen, altså en anden kat, der også ammer.

2. Søvnmønster

Udover mælkeindtagelse er det også vigtigt at være opmærksom og kende nyfødte killings sovemønstre. Babykatte er født blinde, aka funktionen af ​​deres øjne og syn er ikke perfekt. På grund af dette kan killingen ses åbne øjnene når som helst og hvor som helst. Faktisk kan det være, at katten sover, når dens øjne er åbne. Derfor er det vigtigt altid at holde den nyfødte kat varm og komfortabel, så dens søvn ikke forstyrres.

Læs også: Dette er den rigtige måde at bade en kattekilling på

3. Fodringsfrekvens

Du undrer dig måske over, hvor ofte nyfødte killinger skal fodres. I de første fire uger har killinger kun brug for mælk. Først derefter kan du begynde at planlægge at fodre killingerne. Start med at vælge fødevarer, der er bløde og let fordøjelige. Vær derudover også opmærksom på fodringstiden hos nyfødte killinger.

Hos nyfødte killinger kan mælk gives hver 1-2 time. Ved tre til fire ugers alderen skal du begynde at fodre i en skål og tilføje blødt killingefoder fire til seks gange om dagen. Når en killing er seks til 12 uger gammel, gives der foder fire gange om dagen, og mælkeindtaget reduceres. Hos killinger over seks måneder gives der mad tre gange om dagen.

Læs også: Årsager til din kats pludselige vægttab

Hvis du stadig er i tvivl og usikker på, hvordan du skal passe en nyfødt killing, kan du bruge applikationen for at få adgang til veterinærhjælp. Den kan også bruges til at finde den nærmeste dyrlægeklinik, hvis en killing har brug for øjeblikkelig lægehjælp. Angiv en placering og find en liste over de nærmeste dyrlægeklinikker, der passer til dine behov. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Nyfødt killingepleje.
Hill's Pet. Tilgået i 2021. 7 tips til pleje af nyfødte killinger.