Normale blodpladeniveauer i kroppen

, Jakarta - Generelt er blod en vigtig del af kroppen, fordi det fungerer som en bærer af næringsstoffer, ilt og hormoner til alle dele af kroppen. Det er så vigtigt, at hvis du oplever blødninger, der får en masse blod ud og ikke bliver behandlet med det samme, er dit liv på spil.

Nå, den del af blodet, der spiller en rolle i koagulationsprocessen, når der opstår en skade, er blodpladerne eller blodpladerne. Blodplader vil reagere, hvis blodkar er beskadiget eller såret. Det vil hurtigt flytte til sårstedet og danne en indledende prop, så såret kan krympe.

Ikke nok med det, blodpladeniveauer kan også bruges som en tidlig påvisning af tilstande, der kan forårsage blodpropper. Så det er meget vigtigt at have et normalt blodpladetal for at undgå forskellige typer sygdomme.

Læs også: Lignende, men ikke det samme, dette er forskellen mellem mangel på blod og lavt blod

Normalt blodpladeniveau

Blod i den menneskelige krop er også sammensat af to elementer, nemlig blodplasma (blodvæske) og blodceller. Blodceller er dog yderligere opdelt i røde blodlegemer (erythrocytter), hvide blodlegemer (leukocytter) og blodplader (blodplader).

Blodplader kan findes i blodet og milten. Disse blodlegemer er farveløse og har en livscyklus på kun 10 dage. Selv efter 10 dage vil kroppen forny tilførslen af ​​nye blodplader i knoglemarven.

For at bestemme antallet af blodplader vil der normalt blive foretaget en fuldstændig blodtælling. Det normale antal er omkring 150.000 til 450.000 blodplader pr. mikroliter.

Sygdomme omkring blodplader

Tilstanden af ​​blodplader, der er mindre end 150.000 pr. mikroliter, kan forårsage indre blødninger, som er dødelige, fordi de kan forekomme i hjernen eller mave-tarmkanalen. Tegn og symptomer, der opstår, kan omfatte let blå mærker eller blå mærker, udslæt eller rødlilla pletter på huden, blod i urinen eller afføringen, let træthed, gul hud og øjne, forstørret milt og blødning fra tandkødet eller næsen.

Tilstanden med lave blodplader er normalt effekten af ​​at indtage visse lægemidler og sygdomme. Sygdomme, der forårsager denne tilstand, omfatter leukæmi, nyresygdomme, graviditet, immunsystemlidelser, jern- og folinsyremangel samt sepsis og dengue-infektion.

Derudover kan blodplader også overstige de niveauer, der burde være. Symptomerne omfatter blodpropper, der blokerer blodforsyningen til hjernen eller hjertet. Årsager kan omfatte infektion og hævelse af rygmarven, kræft eller en reaktion på medicin.

Sådan øges blodpladetallet

Faktisk er tilfælde af blodplademangel normalt mere almindelige på grund af dengue-udbrud. Udover medicinsk behandling kan du også øge antallet af blodplader i dit blod med naturlige ingredienser, herunder:

  1. Spinat

Spinat er en fantastisk kilde til K-vitamin, som kan hjælpe med at stoppe blødninger. Kog spinat med 2 kopper vand og lad det koge indtil den resterende 1 kop. Drik vandet hver dag, indtil resultaterne af blodprøven viser, at dine blodplader er normale.

  1. Guava

Det er almindeligt kendt, at guava er god til behandling af denguefeber. Forbrug hver dag ved at spise direkte eller juice.

  1. Nødder

Forskellige typer nødder såsom mandler, jordnødder, valnødder og pistacienødder er gode kilder til vitamin D, K og fibrinogen. Disse nødder er i stand til at hjælpe med optagelsen af ​​calcium, så blodpladeniveauet vil stige. Indtagelse af disse nødder på en direkte eller kogt måde for at være sundere.

Læs også: Nødder til en nem daglig kost

Hvis du på noget tidspunkt finder symptomer på lave blodplader, så fortæl os om dette problem og find den bedste løsning nemt gennem applikationen . er et program, der kan forbinde dig med tusindvis af praktiserende læger eller specialister i Indonesien. Vil du tale om sundhed? vil være din mest pålidelige ven. Hvad venter du på? Hurtigt Hent Ansøgning kun på App Store og Google Play!