Er der en effektiv måde at forebygge cyster på?

Jakarta - Cyster er godartede tumorer, der ikke udvikler sig til kræft. Denne tilstand er karakteriseret ved udseendet af klumper, der kan fyldes med vand eller gasformigt materiale i ethvert kropsvæv. Ikke kun kvinder, mænd kan også få cyster. Størrelsen på klumpen varierer, men det vil være farligt, hvis det bliver større, fordi det komprimerer nærliggende organer.

Årsagerne varierer, lige fra infektion i kropsvæv, vækst af parasitter, tidligere skader, tumorer, abnormiteter i embryonal udvikling, defekter i celler, blokering af kanaler i kroppen, genetiske tilstande og kroniske inflammatoriske tilstande. I tilfælde af ovariecyster forekommer deres udseende ofte hos kvinder fra puberteten til overgangsalderen, eller når kvinder stadig har menstruation.

Er der en måde at forhindre cyster på?

Du skal vide, cyster bør ikke klemmes eller briste, fordi det kan gøre klumpen værre, selvom det ikke sker for alle. Ikke nok med det, at klemme eller prøve at bryde klumpen gør det også muligt for klumpen at blive større eller blive inficeret.

Læs også: Dette er forskellen mellem cyster og tumorer i livmoderen

De fleste typer cyster kan ikke forhindres i at dukke op. Du kan dog gøre hjemmemedicin, her er alternative muligheder:

  • Mælkebøtte blomst

Denne ene blomst er nem at finde i marken og bruges som urtemedicin, der hjælper med at reducere klumper på kroppen. Indtagelse af en portion rå mælkebøtte giver 218 milligram kaliumbehov og kan reducere klumper, der opstår på grund af mangel på kalium i kroppen, og samtidig forhindre væksten af ​​nye klumper.

  • Lav glykæmisk diæt

Derudover er en anden måde at forebygge cyster på at regulere din kost og prioritere forbruget af fødevarer med et lavt glykæmisk indeks. Majs eller kartofler indeholder sunde kulhydrater, men det glykæmiske indekstal er ret højt, og det anbefales ikke at spise dem til kvinder, der har en klump i livmoderen eller er diagnosticeret med uterine fibromer.

  • Kost med komplekse kulhydratmenu

Forebyggelse kan ske ved at erstatte madindtagelse med en menu, der indeholder komplekse kulhydrater. Frugt, grøntsager og fuldkorn er de tre anbefalede menuvalg. Årsagen er, at cyster kan udvikle sig fra lidelser som PCOS, og dette kan overvindes ved at ændre fødeindtaget.

Læs også: 5 ting, du skal vide om Mioma og cyster

Komplekse kulhydratfødevarer er meget rige på fibre, som hjælper med at bremse fordøjelsesprocessen og samtidig kontrollere stigningen i blodsukkeret, der udløser diabetes. Kvinder med uterusfibromer har en tendens til at have en dårlig kost, der kan forårsage en stigning i blodsukkeret.

  • Echinacea

Denne ene blomst er allerede så velkendt i Amerika som en af ​​de traditionelle ingredienser, der kan hjælpe med at lindre cyster. Indtagelse i 20 dage hjælper med at øge antallet af hvide blodlegemer i blodet. Disse celler hjælper med at nedbryde unormale celler, der udløser klumper på æggestokkene.

Undgå enhver behandling, der kan gøre cysten værre, inklusive at ridse, klemme og endda prikke i klumpen. Infektion og blødning kan forekomme, hvis du forsøger at skrabe klumpen af ​​cysten. Det er bedst, hvis du straks bestiller tid hos en læge på hospitalet, hvis du vil behandle cysten fuldstændigt. På den måde kan du undgå faren for infektion eller betændelse.

Læs også: Cyster kan blive til ondartede tumorer

Reference:
Lev stærkt. Hentet 2019. Sådan krymper fibromer cyster naturligt.
emedicinsundhed. Hentet i 2019. Cyster.
Lev stærkt. Tilgået 2019. Urtebehandling for talgcyste.