Temulawak er en traditionel indonesisk medicin. Urteplanter, der ligner ingefær, indeholder forskellige sundhedsmæssige fordele. Temulawak kan indtages på forskellige måder

, Jakarta - Temulawak er måske allerede bekendt for befolkningen i Indonesien. Man kan sige, temulawak er en traditionel indonesisk medicin. Urteplanter, der ligner ingefær, indeholder forskellige sundhedsmæssige fordele. Temulawak kan indtages på forskellige måder, for eksempel simplicia, som males og derefter brygges.

Læs også: Dette er grunden til, at hepatitis B og C er farlige

Der har været mange undersøgelser, der beviser, at temulawak giver sundhedsmæssige fordele. Så er der en antagelse, der opstår, at en plante ved navn latin Curcuma xanthorrhiza Dette kan behandle hepatitis B. Er det sandt?

Kan Temulawak virkelig behandle hepatitis B?

Hepatitis B er en leversygdom forårsaget af HBV-virus. En person, der er inficeret med denne virus, oplever generelt symptomer i form af feber, hovedpine, kvalme, opkastning, svaghed og gulsot (gulsot). Citeret fra bladet World J Gastroenterol, curcumin indeholdt i temulawak kan hæmme HBV-genekspression og replikation. Dette skyldes, at curcumin er en antioxidant, der beskytter kroppens celler mod skader.

Hvis du stadig vil vide mere om fordelene ved ingefær mod hepatitis, skal du bare diskutere det med din læge . Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Snak, og Stemme/videoopkald.

Fordele ved Temulawak for sundhed

Temulawak indeholder forskellige naturlige forbindelser, der kan give de bedste sundhedseffekter. Følgende er de sundhedsmæssige fordele opnået gennem temulawak, nemlig:

Læs også: Fordele ved Temulawak for Beauty

Naturlig anti-inflammation

Når kroppen er betændt, betyder det, at kroppen oplever skader og forsøger at reparere den. Uden betændelse kan patogener som bakterier nemt overtage kroppen, hvilket kan være livstruende. Indholdet af curcumin i ingefær kan faktisk virke antiinflammatorisk.

Curcumins antiinflammatoriske virkning er i stand til at blokere NF-kB, et molekyle, der bevæger sig til cellekernen og aktiverer gener forbundet med inflammation. NF-kB menes at spille en stor rolle i mange kroniske sygdomme. I det væsentlige er curcumin et bioaktivt stof, der kan arbejde mod betændelse på molekylært niveau.

Kroppens antioxidant

Oxidativ skade menes at være en udløser for aldring og forskellige sygdomme. Oxidative skader er ofte forbundet med frie radikaler, der kan skade vores krops celler. Frie radikaler har en tendens til at reagere med vigtige organiske stoffer, såsom fedtsyrer, proteiner eller DNA. Hovedårsagen til, at antioxidanter er gavnlige, er, fordi disse forbindelser er kendt for at beskytte kroppen mod frie radikaler.

Curcumin er en kraftig antioxidant, der kan neutralisere frie radikaler på grund af sin kemiske struktur.

Derudover øger curcumin aktiviteten af ​​kroppens antioxidantenzymer, så det kan modvirke frie radikaler. Automatiske antioxidanter blokerer frie radikaler direkte og stimulerer kroppens eget antioxidantforsvar.

Kan give bivirkninger, hvis det indtages for meget

På trods af de mange sundhedsmæssige fordele, der opnås, kan overdreven indtagelse af ingefær forårsage bivirkninger, såsom maveirritation. Faktisk anbefales indtagelse af temulawak kun i kort tid og ikke i længere tid.

Læs også: Forskellige naturlægemidler til kvinder

Derfor bør du tale med en ernæringsekspert, før du indtager ingefær til behandling af sygdom. Normalt tilpasses forbruget af temulawak til helbredsforhold, alder og sygdomstype. Ifølge eksperter er temulawak stadig sikker, hvis den indtages inden for en periode på flere dage og ikke overstiger 18 uger i træk.

Reference:
US National Library of Medicine National Institutes of Health. Tilgået 2019. Curcumin hæmmer hepatitis B-virusinfektion ved at nedregulere cccDNA-bundet histonacetylering.
Healthline. Tilgået 2019. 10 beviste sundhedsmæssige fordele ved gurkemeje og curcumin.