Sådan overvinder du taleforsinkelse hos børn

Jakarta - At se børn vokse og udvikle sig ordentligt og gradvist er mange forældres ønske. Et stadie, der er ret vigtigt i et barns vækst og udvikling, er stadiet med at tale eller sige ord. Dog kan børn opleve taleforsinkelser eller taleforsinkelse.

Stimulering hos børn bør udføres fra en tidlig alder, så børn undgår problemet med taleforsinkelser eller taleforsinkelser taleforsinkelse. Men bare rolig, du kan gøre følgende for at løse det taleforsinkelse hos børn:

1. Hav en simpel diskussion med din lille

At invitere din lille flittigt til at chatte er en af ​​de mest effektive måder at overvinde taleforsinkelser hos børn. Inviter børn til at diskutere ting, der er af interesse for dem, for eksempel at diskutere deres yndlingstegnefilm eller aktiviteter, som de har været igennem i en dag.

Ingen grund til lange sætninger, brug simple sætninger, som er nemme for barnet at forstå, så barnet ikke har problemer med at svare på alle mors spørgsmål. På den måde skaber moderen en interessant diskussionsstemning for barnet. I fremtiden vil børn også være interesserede, hvis moderen igen inviterer børn til at diskutere.

Læs også: Dette er den ideelle udvikling for børn fra 1-3 år

2. Lær at synge sammen

Sang er en sjov aktivitet for små børn. Gør sangstemningen så afslappet som muligt, giv børn sange, der har enkle ord og enkle toner. Lav en sang ved at give lidt dansebevægelse, så barnet føler sig interesseret.

Ud over at øve sig i bevægelse vil det at synge sammen få børnene til at få yderligere ordforråd. Der er ingen grund til at skifte sange hver dag, det vigtige er, at dit barn kan øge sit ordforråd hver dag. Hvis en sang er blevet sunget godt, kan du ændre sange, så ordforrådet også øges.

3. Læsning af historiebøger eller historiefortælling for børn

Ud over at synge er det faktisk at fortælle historier ved hjælp af eventyrbøger udstyret med interessante billeder en måde, man kan gøre for at overvinde dette problem taleforsinkelse hos børn. Udover at kunne øge fantasien og øge ordforrådet hos børn, kan det at fortælle historier eller eventyr også øge kvalitetstid mellem børn og forældre.

Læs også: Den rigtige måde at opdage taleforsinkelse hos børn

Hvornår skal man være opmærksom og opdage taleforsinkelse hos børn?

Det er vigtigt at se en læge så tidligt som muligt, når du bemærker eventuelle uoverensstemmelser i dit barns sprogkundskaber. Fordi, forskellige medicinske terapier til taleforsinke vil normalt være mindre effektivt, hvis det gøres, når barnet er ældre eller omkring skolealderen. Så hvornår skal forældre begynde at være opmærksomme og opmærksomme på symptomerne? taleforsinkelse hos børn?

ifølge National Institute on Døvhed og anden kommunikationsforstyrrelseEthvert barns taleudvikling er forskellig. Der er dog grundlæggende benchmarks, som kan bruges til at måle, i hvilket omfang et barns taleevne er passende for dets alder. Dette kan bruges til at opdage, om barnet har en forsinkelse i at tale eller ej.

Læs også: Tricks for babyer til at lære at tale hurtigt

Følgende er et benchmark for børns taleevner i henhold til deres alder:

  • 3 måneder gammel. I denne alder er babyer normalt begyndt at lave lyde, der ikke har nogen betydning eller kan kaldes 'babysprog' (plapre). Derudover er han også begyndt at kunne genkende og lytte til stemmer og være opmærksom på sine forældres ansigter, når de taler til ham. Så prøv at være opmærksom med hvert råb, han laver. For i en alder af tre måneder kan babyer græde for forskellige behov.
  • 6 måneder gammel. Babyer begynder at lave forskellige lyde, og deres stavelser begynder at lyde mere tydelige, såsom "pa-pa" eller "ba-ba". I slutningen af ​​seks måneder vil han begynde at lave lyde for at udtrykke sin glade eller triste tilstand, vende sig til lydens retning og være opmærksom på musikken.
  • 9 måneder gammel. I en alder af 9 måneder vil babyer begynde at forstå nogle grundlæggende ord som "nej" eller "ja". Han vil også begynde at bruge en bredere stemme.
  • 12 måneder gammel. Babyer kan allerede sige ordene "mama" eller "papa" og efterligne ordene, der bliver sagt af deres nærmeste. I denne alder kan babyer også forstå nogle kommandoer såsom "kom her" eller "hent flasken".
  • 18 måneder gammel. I denne alder kan babyer allerede gentage de ord, som forældre siger til ham, og vil pege på en genstand eller kropsdel, som forældrene nævner. Derudover kan babyer også sige omkring 10 grundlæggende ord. Du skal dog ikke bekymre dig, hvis der er nogle ord, der stadig ikke udtales tydeligt, såsom ordet "spis" kaldes "mam".
  • 24 måneder gammel. Babyer kan sige mindst 50 ord og kommunikere ved hjælp af to ordforrådsord.
  • 3-5 år gammel. Ordforrådet for børn i denne alder vil udvikle sig hurtigt. I en alder af tre kan de fleste børn hurtigt få nyt ordforråd. De kan også forstå længere kommandoer.

Vil du vide mere om børns vækst og udvikling? Mødre og fædre kan spørge børnelægen igennem . Uden besværet kan mor og far kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak eller Stemme/Videoopkald. Hvad venter du på?Hent straks ansøgning i App Store eller Google Play!

Reference:
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Forsinket tale- eller sprogudvikling.
National Institute on Døvhed og andre kommunikationsforstyrrelser. Tilgået i 2021. Tale- og sprogudviklingsmilepæle.
WebMD. Tilgået i 2021. Tale- og sprogudvikling - hvad er normalt.